INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTERVIU CU ŞTEFAN RADU

Ştefan Radu: “Nu merge cu şuşanele”

Articol de - Publicat sambata, 01 noiembrie 2008 00:00

Pe Ştefan Radu l-au impresionat antrenamentele lui Lazio

Pe Ştefan Radu l-au impresionat antrenamentele lui Lazio

– Fane, cum îţi merge după 9 luni de Italia?
– M-am acomodat. La început eram doar un străin, venit de un­de­va. Nu mă cunoşteau, nu ştiau ce pot să joc. Acum sînt de-al lor.

“Să dea Dumnezeu să scape de probleme. Să nu se alarmeze, să se antreneze şi o să-i fie bine. Da­că eşti titular, nu trebuie să mai laşi locul din echipă. Tragi cu dinţii, e munca ta, e banul tău”
ŞTEFAN RADU DESPRE MOŢI

– Ce amici ţi-ai făcut la Roma?
– Nu prea mi-am făcut ... Sînt cu prietena aici, mai vin şi ai mei.

“Venim ca la serviciu”

– Cum e în vestiar?
– Atmosfera este plăcută anul ăsta. E şi lotul mai unit. Mai sînt şi glume reuşite, şi altele mai proas­te. Fiecare cu treaba lui. Venim ca la serviciu. «Ciao, ciao!», «Come stai? Va bene!», bla-bla, ne facem treaba, apoi fiecare pe drumul lui.

– Ce-ţi place la Roma?
– Roma? Centrul lumii! E splendid. Îmi place toată Roma.

“Aici alerg mult, am mai pus şi ceva muşchi pe mine, ha-ha, cred, aşa se vede. Lazio e o echipă de muncitori. E pe stilul meu”

“După pregătiri, te poţi duce în Legiune!”

– Cît de mult a contat pentru cariera ta transferul la Lazio?
– Nu ştiu dacă e transferul vieţii, dar, pentru vîrsta mea, este echipa perfectă! Pe bune. O etapă pregătitoare, aşa o văd eu. Fiindcă vreau şi mai sus.

– Ai simţit vreun decalaj în privinţa pregătirii fizice?
– Cînd eram la Dinamo, pe­ri­oada aia de 10 zile din canto­na­men­te mi se părea foarte grea. La La­zio facem vara trei săptămîni, la sîn­ge, fiindcă o facem pentru tot se­zonul, nu e pauză de iarnă. Şi îţi dai seama cam ce efort se depune. Vii ca Arnold de a­colo, poţi să te duci în Le­gi­une!

“Aici alergi dublu”

– Ce-ai învăţat în Serie A?
– Nu vă aşteptaţi să zic: «Ce tare e Italia faţă de România!». Şi la Dinamo am învăţat fotbal, ar însemna să fiu nesimţit cu oamenii care au fost profesorii mei. De la Delio Rossi pot spune că am învăţat anumite scheme tactice defensive. Alergi dublu! Te ţin în echipă jocul, forma şi forţa fizică. Nu merge cu «şuşanele», n-ai pe cine să păcăleşti, poate doar pe tine. Se fac antrenamente de cîte două ore şi jumătate. Şi la Dinamo făceam tare, dar aici e la sînge!

– E mai greu fotbalul italian decît al nostru?
– Sincer, nu ştiu. Mă uit şi văd ce rezultate imprevizibile sînt. La Lazio se pune accentul mult pe partea fizică, dar şi mai mult pe tactică. Te învaţă ce să faci pe teren în anumite momente, uneori zici că te pune cu mîna. Putem să facem într-o zi şi două ore jumate de tactică! Te ajută cînd nu te aştepţi.

Despre greii din Serie A

– E greu să-l ţii pe Ibra­hi­movici?
– E «adevărat» omu’! Super­ata­cant. Loveşte cînd nu te aştepţi. Trebuie să stai în priză cu el şi cînd e oprit meciul.

– Del Piero?
– Superfotbalist. Execuţii de clasă. Forţă. Şi-l ţine, nu se vede că are 33 de ani. Mă gîndesc că eram copil la şcoală, în clasele primare, cînd cîştiga Champions League.

– Cine ai vrea să fii? Noul Nesta sau noul Maldini?
– Aş vrea multe... Vreau să fiu bun şi să las ceva frumos în urma mea.

– Din anturajul FRF s-a spus că ai devenit fiţos. Cum e?
– Scuze, nu comentez.

“Cînd e vacarm pe «Olimpico» tremură carnea pe tine! La Dinamo mă enerva că erau tribunele departe de gazon”

5 meciuri din 10 a jucat Ştefan Radu în acest an pentru Lazio

5,4 milioane de euro a încasat Dinamo în urma transferului

500 de mii de euro este salariul anual al lui Ştefan Radu la Lazio

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (7)
 •  01 Noiembrie 2008, 11:10

uite un interviu care nu e "fitos"

 •  01 Noiembrie 2008, 09:44

Mai stelist, poate va reveni, poate ca nu. Poate ca are valoare, poate ca nu. Dar cifrele (si nu numai) spun altceva. Sezonul trecut a fost in retur al treilea, dupa Rocchi si Pandev, conform statisticii italienilor. Iar acum e fundasul lui Lazio cu cea mai mare medie (si asta facuta de presa lor, unde nu mai merge cu interventii ale impresarilor, presedintilor) si fundasul cu cel mai bun raport goluri primite la jocuri disputate (4g in 5m). Da mai bine ne-ai spune de Dica. Ce face? Joaca au ba

 •  01 Noiembrie 2008, 07:10

Bravo, Stefan Radu! Felicitari! Ai punctat esentialul din fotbalul italian. Si, se vede ca acolo se formeaza si caractere puternice. Oameni, adica!! Nu ca n-ai fi fost si aici, dar acolo se accentueaza aceste calitati. Daca nu le ai de acasa... ratezi. Mult succes!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează