INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPANIA

Stranier la tuşă! » Un arbitru român a debutat ca asistent în Cupa Spaniei

Cristi (în trening) a stat lîngă Xavi, fiind rezerva lui Carlos Clos la Betis - Barcelona 3-1, pe 19 ianuarie 2011
Cristi (în trening) a stat lîngă Xavi, fiind rezerva lui Carlos Clos la Betis - Barcelona 3-1, pe 19 ianuarie 2011

Articol de - Publicat vineri, 13 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 12 ianuarie 2012 20:32

Fost jucător la Jiul în 1998, în Divizia A, Cristian Lixandru (31 de ani) a oficiat aseară în primul meci important al carierei, Bilbao - Albacete, din returul ”16-imilor” competiţiei.

De la plecările lui Contra, Sepsi şi Pulhac nu mai avem jucători în Spania, însă compensăm cu arbitrii! Pînă să rechemăm străinii să fluiere în zbuciumata Ligă 1, am trimis noi un ambasador. Aseară, un român a debutat la tuşă, la Bilbao, într-un joc din "optimile" Cupei Regelui Spaniei!

Cristian Lixandru a fost asistent la Athletic - Albacete, bifînd întîia experienţă importantă a carierei. Arbitrul de 31 de ani mai condusese la centru partide din ligile a treia şi a patra şi două din tururile inferioare ale Cupei, însă "botezul" l-a făcut acum, într-un sezon în care a prins loc de rezervă în Primera, la Villarreal - Mallorca 2-0 şi Atletico - Rayo 3-1.

Tehnician informatician din Petroşani şi fiu al fostului arbitru Nicu Lixandru, Cristi a plecat în 2003 din ţară, cu intenţia să joace. Fostul jucător al Jiului, cu care debuta în Divizia A în 1998, a renunţat, extracomunitarii neavînd dreptul mai jos de liga secundă în Spania. Iar în 2006 s-a reapucat de arbitraj, pornind din liga a şasea. Şi după peste 500 de partide a făcut marele pas.

"Comisia Centrală este total independentă în Spania şi nimeni nu pune la îndoială onestitatea arbitrilor, chiar dacă se comentează mult greşelile pe care le pot comite" (Cristian Lixandru, arbitru)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează