INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LAZIO

Terapia salvatoare » Revenirea lui Ştefan Radu a blindat defensiva lui Lazio

Articol de - Publicat vineri, 30 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 29 noiembrie 2012 21:20

Recuperarea musculară inovativă făcută după operaţia de la genunchi a pus capăt calvarului fundaşului român. ”Radu e mult mai puternic decît înainte!”, asigură ortopedul echipei


A aşteptat 7 luni să reintre, acum nu-l mai scoate nimeni din echipă! S-a luptat continuu cu durerea în sezonul trecut, însă o dată refăcut fizic sută la sută, Ştefan Radu a betonat poarta lui Lazio. În 19 zile, fundaşul român de 26 de ani a bifat cinci meciuri (4 integralist!) şi a jucat constant foarte bine. Medicul ortoped al biancocelestilor e salvatorul lui Radu, care nu prinsese decît 10 partide în 2012, din cauza problemelor cronice la genunchiul drept, deja operat, şi a frecventelor leziuni musculare.

"Ştefan are o mişcare de semiflexare a genunchiului şi o predispoziţie mecanică, determinante în scurtarea lanţului muscular posterior. În plus, în aprilie 2011 a suferit o fractură de vertebre, ce i-a schimbat poziţia coloanei şi după două luni au apărut durerile la genunchi", explică Stefano Lovati.

"Un caracter puternic"
După a doua operaţie, făcută în iulie, au apărut problemele musculare, rezolvate numai cu o terapie inovativă şi selectivă. Continuă Lovati: "Din cauza inactivităţii îndelungate, muşchii uitaseră cum să se contracte, de aceea echilibrul, esenţial în sport, era precar. L-am dus la un fizioterapeut renumit în Europa, Marco De Angelis, care a făcut minuni. Ştefan a dovedit caracter puternic, n-a renunţat deloc. Alţii, în locul lui, n-ar fi intrat în teren cu dureri, dar el a muncit enorm şi merită toate elogiile".


"Radu nu-mi lasă impresia c-a stat atîta timp pe tuşă. Revenirea lui a dat multă siguranţă defensivei"
Vladimir Petkovici, antrenor Lazio

"Un muşchi trebuie să ştie cum să se contracte. Altfel, e ca şi cum ai avea un Ferrari de 400 de cai-putere şi o defecţiune la piston nu te lasă să depăşeşti 60 km/h"
Stefano Lovati, medic ortoped Lazio

0 goluri a primit Lazio în cele 4 meciuri cu Radu titular în acest sezon: 3-0 cu Panathinaikos şi 0-0 cu Tottenham, în Europa League, 0-0 cu Juventus şi 3-0 cu Udinese, în Serie A

"Inepuizabil şi factor de echilibru"
Nu doar antrenorul, ci şi presa italiană îl laudă pe Radu. "Românul, plasat în flancul stîng, e factor de echilibru în defensiva lazială. Petkovici a rămas cu gura căscată văzînd cum se apără, atacă, recuperează mingi şi construieşte. Inepuizabil, dă siguranţă întregii echipe. Nimeni nu s-a îndoit de calităţile sale tehnice, scepticismul deriva doar din condiţia fizică precară. Recuperarea musculară l-a făcut jucător de încredere, continuu şi greu de scos din echipă", a scris agenţia lalaziosiamonoi.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
tepesvlad2004
tepesvlad2004  •  30 Noiembrie 2012, 11:39

Ce "inovativa"? De unde ati mai scos cuvantul asta ? , ca nu exista in limba romana asemenea cuvant. Poate ati vrut sa spuneti "inovator".

haiku
haiku  •  30 Noiembrie 2012, 03:12

Bravo Fane! Unul dintre putinii jucatori romani cu adevarat profesionisti - n-apare in ziare dar o face pe teren. Si poate acuma o sa se mai linisteasca si lumea care-l acuza mereu ca se preface ca are probleme fizice sa nu vina la nationala...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează