INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANGLIA

The Premier Dan?! » Fulham l-a pus pe Dan Petrescu pe lista posibililor înlocuitori ai managerului Martin Jol

Articol de - Publicat miercuri, 13 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 13 noiembrie 2013 14:34

Contracandidatul tehnicianului român Dan Petrescu e Roberto Di Matteo, fostul său coechipier de la Chelsea în perioada 1996-2000.

Ruşii îl vor plecat ori de cîte ori bifează cîte un eşec cu Dinamo Moscova. Dar în Anglia, Dan Petrescu continuă să fie la mare preţ. Fulham, de pildă, l-a avut pe listă în primăvara lui 2012, pe cînd "Bursucul" era la Kuban. Iar acum e din nou pe urmele lui.

Londonezii tocmai au bifat a 7-a înfrîngere în Premier League, 0-4 cu Liverpool în etapa a 11-a, şi sînt la retrogradare (locul 18). O situaţie de neconceput pentru noul patron, miliardarul pakistanez Shahid Khan, care i-a dat un ultimatum managerului Martin Jol şi îi caută înlocuitor.

Potrivit tabloidelor Daily Mirror şi Daily Mail, Khan îi are în vedere pe Dan Petrescu şi pe Roberto Di Matteo, fostul său coleg la Chelsea între 1996 şi 2000.

Obiective? Părăsirea zonei fierbinţi şi o mai bună valorificare a talentelor de la propria Academie. Şefii acesteia, scrie Daily Mail, i-au reproşat deseori lui Jol că i-a ignorat pe Patrick Roberts, 16 ani, şi pe Moussa Dembele, 17 ani, juniori pe care a pus ochii campioana Man. United.

În discuţii la Chelsea!
Pe Di Matteo, contracandidatul la succesiunea lui Jol, Dan ar fi putut să-l înlocuiască în noiembrie 2012 la Chelsea. Era pe listă, dar în cele din urmă, patronul Abramovici l-a ales pe Rafa Benitez. Însuşi Petrescu a recunoscut atunci: "Ca să ajung la Chelsea trebuie să cîştig mai întîi un trofeu important". El a mai primit oferte de la Sunderland şi QPR.

Hagi în locul său?
Deşi vicele lui Dinamo Moscova, Soloviov, neagă o eventuală despărţire de Petrescu, cotidianul Izvestia susţine că Gică Hagi i-ar putea lua locul: "Impresarii lui Maradona din Carpaţi sînt în contact cu şefii clubului". Acelaşi ziar a scris că Hagi ar fi fost propus şi la Kuban şi Terek, dar acestea s-au orientat către alţi antrenori.

2,5 milioane de euro e salariul anual pe care Dan Petrescu îl primeşte la Dinamo Moscova, cu care are contract pînă-n 2015

"E visul meu să mă întorc pe Stamford Bridge. Am avut oferte şi de la alte echipe în trecut, dar pentru mine există doar un club în Londra - Chelsea" (Dan Petrescu, într-un interviu acordat agenţiei Reuters în mai 2012)

"Dan e prietenul meu şi-i doresc să revină în Premier. E echilibrat, cunoaşte meseria, trebuie doar să i se ofere şansa de a antrena la nivel înalt" (Marcel Desailly, fost coechipier la Chelsea, în februarie 2011)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
meka
meka  •  13 Noiembrie 2013, 13:37
Postat de ovidiu_3003 pe 13 Noiembrie 2013, 10:09

Petrescu este o petarda de antrenor ...nu o sa castige in viata lui un trofeu important ...ramane cu titlu cumparat cand era la Urziceni ...

Brao frate ... tocmai ti-ai demonstrat cocalaria pe care sunt sigur ca o porti cu mandrie.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  13 Noiembrie 2013, 10:09

Petrescu este o petarda de antrenor ...nu o sa castige in viata lui un trofeu important ...ramane cu titlu cumparat cand era la Urziceni ...

liverpoolfan
liverpoolfan  •  13 Noiembrie 2013, 09:52

ii mai trebuie maniere sa poata antrena in BPL

Vezi toate comentariile (5)
Comentează