INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Titular după 6 ani » Lobonţ profită de legea egalităţii impusă de Zeman

Lobonț a prins 16 jocuri ca titular la Fiorentina în sezonul 2005-'06, profitînd însă de accidentarea lui Frey +1   FOTO
Lobonț a prins 16 jocuri ca titular la Fiorentina în sezonul 2005-'06, profitînd însă de accidentarea lui Frey

Articol de - Publicat luni, 09 iulie 2012 00:00 / Actualizat luni, 09 iulie 2012 01:25

”Lobby” (34 de ani) are ocazia să-l scoată din poartă pe olandezul Stekelenburg, tehnicianul ceh fiind impresionat de calităţile românului şi de modul în care se pregăteşte în cantonament.

După şase ani şi jumătate de la experienţa Fiorentina, Lobonţ visează să fie iarăşi titular în Serie A. Înlocuirea lui Luis Enrique cu Zeman pe banca tehnică a Romei îi oferă o şansă neaşteptată în duelul cu Stekelenburg, fostul său rival de post şi la Ajax.

Portarul de 34 de ani ar putea profita de noua lege a egalităţii introdusă de ceh la echipa giallorossa şi să-i ia faţa goalkeeperului olandez cu 5 ani mai tînăr.

"Nu există ierarhii"
"Pentru Mister portarul e un jucător ca toţi ceilalţi. El face parte din echipă şi nu trebuie să trăiască într-o lume separată. Toţi pleacă de la acelaşi nivel şi nu există deloc ierarhii prestabilite", a explicat secundul Vincenzo Cangelosi, fost goalkeeper la Palermo şi la Foggia.

Şi "Corriere dello Sport" a tradus filosofia boemului: "Portarii au obligaţia să participe activ la joc, urmărind mişcarea echipei. Lobonţ a dovedit în mai multe rînduri că posedă caracteristicile adecvate stilului impus de Zeman".

9 goluri în 10 jocuri
Bogdan a impresionat şi prin cum se pregăteşte. "Se implică total şi arată că este un profesionist adevărat, ca întotdeauna. În sezonul trecut, Lobonţ s-a descurcat mai bine decît Stekelenburg. A primit doar 9 goluri în 10 meciuri, faţă de cele 40 în 29 de jocuri ale rivalului pe post. Olandezul a dezamăgit, plătind pentru prostul «obicei» de a ieşi dintre buturi", a întărit "Corriere". Stekelenburg s-a întors ieri la pregătiri, Lobonţ apărînd în amicalul cu selecţionata de amatori Riscone di Brunico.

Pus la cazne
Lobonţ se simte ca în armată în cantonamentul Romei de la Riscone. Antrenorul Zeman îl aleargă cu bicicleta şi-l supune la tot felul de exerciţii teribile. Bogdan e pus să sprinteze şi să sară cu saci de 20 kg în spate, care sînt umpluţi cu apă (foto 2). "Şi portarii trebuie s-aibă condiţie fizică", explică "Lobby".

"E al patrulea meu an la Roma şi vreau să continuu aici cît mai mult. La nici o echipă nu am întîlnit un grup atît de minunat" (Bogdan Lobonţ)

22 de meciuri a evoluat Lobonţ la AS Roma în trei sezoane, dintre care doar în 13 a apărat ca titular

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
lucell
lucell  •  09 Iulie 2012, 17:25

23 de meciuri in 3ani?????? :)))) ce catastrofa mreu rezerva portarilor de la ajax :|

toni_fcsb
toni_fcsb  •  09 Iulie 2012, 11:33

Bafta Lobby ... mai putin in Derby, bineinteles! :)

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  09 Iulie 2012, 10:55

Iar face tusa asta ...nu o sa apere titular .

Vezi toate comentariile (6)
Comentează