INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA

Tras la indigo » Rednic a semnat cu Gent pe un sezon. Pe acelaşi salariu ca la Standard!

Rednic, la al doilea examen belgian: pe Standard a calificat-o în EL +1   FOTO
Rednic, la al doilea examen belgian: pe Standard a calificat-o în EL

Articol de - Publicat miercuri, 02 octombrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 01 octombrie 2013 21:58

Într-o toamnă ce seamănă mult cu cea precedentă, antrenorul de 51 de ani mărturiseşte: "Cînd am văzut stadionul, am ştiut că e alegerea corectă". Prima arenă eco din Benelux.

Toamna lui 2012 se repetă aproape la indigo pentru Mircea Rednic. Doar că se schimbă echipele sale. Şi din România, şi din Belgia.

- În octombrie 2012, după despărţirea de Petrolul (demisie), a semnat cu Standard Liege; echipa era pe locul 8, cu 16 puncte adunate în 12 etape; a avut contract pînă la sfîrşitul sezonului, cu 300.000 de euro salariu

- În octombrie 2013, nu mult de la divorţul de CFR (demis), a acceptat oferta lui KAA Gent (denumirea flamandă; La Gantoise, în valonă); formaţia ocupă locul 8, cu 13 puncte în 9 runde; are angajament pe un an şi va primi 300.000 de euro.

"Salvăm energie"
Ieri, la prezentare, Rednic a spus: "Cînd am văzut stadionul, am ştiut că e alegerea corectă". "Ghelamco", o construcţie futuristă inaugurată pe 4 august, e prima arenă eco din Benelux, cu un acoperiş realizat din 13.000 de metri pătraţi de paneluri solare fotovoltaice.

"Salvăm energie, colectăm apa de ploaie şi o folosim, nu pierdem lumină şi evităm poluarea avînd instalaţia de nocturnă fixată sub acoperiş", susţin oficialii clubului ce are ca emblemă un cap de indian.

Pentru antrenor, "Gent nu e o răzbunare după ce Standard m-a dat afară. E doar o nouă provocare".

7-0 a fost scorul cu care Rednic, la Standard, a învins-o pe Gent pe 23 mai, în barajul pentru Europa League

"Avem totul pentru performanţă: infrastructură, fani, jucători. Doar echipa ne mai lipseşte. Ca să cîştigăm, avem nevoie de disciplină tactică şi de grup" (Mircea Rednic, antrenor Gent)

"Am vorbit ore la rînd cu Mircea, am fost impresionat de viziunea sa asupra fotbalului. E un profesionist pur şi poate da scînteia acestei echipe" (Ivan De Witte, preşedinte Gent)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează