INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPECIAL

Trio galactic! » Trei fraţi români evoluează la juniorii lui Real Madrid

Înainte de a ajunge la galactici, gemenii Daniel şi Manuel Daniliuc au evoluat cîteva luni la o mică formaţie din campionatul regional al Madridului +3   FOTO
Înainte de a ajunge la galactici, gemenii Daniel şi Manuel Daniliuc au evoluat cîteva luni la o mică formaţie din campionatul regional al Madridului

Articol de - Publicat sambata, 10 decembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 09 decembrie 2011 22:29

Ajuns la juniorii lui Real Madrid în aprilie, Flavius Daniliuc, 10 ani, e urmat de fraţii săi, gemenii Daniel şi Manuel, 12 ani.

În urmă cu trei săptămîni, cei doi puşti din familia Daniliuc au ajuns şi ei în curtea madrilenilor. Au fost opriţi de antrenori, împreună cu un polonez, la o selecţie unde au venit 550 de copii. Daniel e portar, iar Manuel joacă fundaş.

Vi-l amintiţi pe Flavius Daniliuc? E puştiul-minune pe care, la începutul lui 2011, Gazeta îl descoperea la Rapid Viena. Mijlocaş central sau stînga, băiatul, născut în "Ţara Valsului" din părinţi emigranţi, originari din Suceava, era deja un fenomen în fotbalul juvenil din Austria: marcase 50 de goluri în numai 11 partide, dominînd campionatele de la nivelul său de vîrstă. Iar în aprilie, chiar cînd împlinea 10 ani, trecea la Real Madrid, numărîndu-se printre cei 10 jucători selecţionaţi la capătul unei acţiuni la care luaseră parte 2.500 de copii din toată lumea! Şi în vară a şi devenit campion al Spaniei cu noua sa formaţie!

Idoli: Casillas şi Kaka
Povestea familiei Daniliuc devine însă acum una spectaculoasă, căci, de circa trei săptămîni, doi dintre fraţii lui Flavius, gemenii Daniel (portar) şi Manuel (fundaş), 12 ani, au ajuns şi ei în curtea galacticilor! "S-a întîmplat după o selecţie unde au venit 550 de juniori. Au fost opriţi ei şi un polonez", povesteşte chiar mezinul "clanului" pe site-ul său proaspăt lansat, www.flavius-daniliuc.com. Daniel îl are idol pe Casillas, iar lui Manuel îi place de Kaka.

Flavius a fost operat pe inimă la 2 ani
Tot pe site, Flavius, care are cetăţenie austriacă, dar va alege între România şi Spania la nivel de echipe naţionale, aminteşte un moment de răscruce din primii săi ani de viaţă: "M-am născut cu o gaură de 9 milimetri în ventricul. Eram în pericol de sufocare, mama mă veghea în fiecare noapte. La 2 ani, am fost operat pe inimă la clinica AKH din Viena. Luam apoi multe antibiotice. Cînd am mai crescut, doctorii mi-au interzis să joc fotbal toamna şi iarna. Aveam un sistem imunitar fragil, iar o pneumonie putea să-mi fie fatală. Tata s-a întîlnit însă întîmplător cu un cunoscut, care i-a recomandat să-mi dea un produs naturist. Am încercat, iar după jumătate de an s-a produs minunea: eram complet sănătos!".

7 români evoluează acum la grupele de juniori ale galacticilor: în afara celor trei fraţi Daniliuc mai sînt David Vraciu, Nicuşor Craiu, Alex Ţîrlea şi Ricardo Lungu

"Oricît ai fi de bun la fotbal, nu trebuie să uiţi că faci parte dintr-o echipă. Sînt chiar mai fericit dacă dau o pasă de gol pentru un coleg decît să înscriu eu" (Flavius Daniliuc, mijlocaş juniori Real Madrid, ianuarie 2011)

GSP a prezentat în premieră povestea agitată a familiei Daniliuc
Pe 10 ianuarie 2011, GSP vă dezvăluia istoria impresionantă a lui Flavius Daniliuc. Tatăl său, Mihai, evadase înot peste Dunăre din România comunistă cu numai 6 luni înainte de căderea lui Ceauşescu, pe cînd avea 21 de ani. S-a angajat ca şofer în Austria, unde, imediat după '90, a ajuns ilegal şi soţia sa, asistentă medicală. În ţară, Mihai Daniliuc era ceasornicar. Familia Daniliuc are şase copii: pe lîngă tripleta legitimată la Real, mai au un băiat, cel mai mare, şi două fete. Acum, Mihai Daniliuc locuieşte la Madrid cu Flavius, Daniel şi Manuel, iar nevasta sa a rămas la Viena cu fiicele.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
dynamovist
dynamovist  •  11 Decembrie 2011, 03:18

@booba aici te contrazic. Copilul meu e nascut in Canada chiar pe 1 Decembrie si vorbeste romaneste si o sa fie roman, pentru ca e nascut din parinti romani si o sa primeasca valorile pe care noi le-am primit de la bunicii lui. Dupa 10 ani traiti in alta tara, tot roman ma simt si o sa fiu pana o sa mor. Copiii, dupa parerea mea trebuie sa stie si a fie mandrii de Romania. Tara trece de 20 de ani prin incercari grele, dar sunt sigur ca o sa vina vremea cand ne vom intoarce acasa. Cel putin, asa sper. Nu e frumos sa-ti hulesti tara de bastina, chiar daca ai plecat de ceva vreme din ea. Hai ROMANIA!

pancone84
pancone84  •  10 Decembrie 2011, 15:29

Poate federatia romana ar trebui sa faca ceva ca acesti tineri sa joace pentru Romania. Nu e garantat ca vor ajunge jucatori de valoare, dar macar la juniori ar trebui chemati.

cris4co
cris4co  •  10 Decembrie 2011, 14:40

acesti micuti talentati sunt doar sursa de inspiratie pentru super jucatorii si super antrenorii marilor cluburi.Datimi un exemplu de super jucator al marilor cluburi crescut de la varsta de 5 ani an curtea proprie dar sa fie strain an tara respectiva.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close