INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  OLANDA

Un fost mijlocaș de la U Cluj a ajuns la Willem și i-a impresionat pe olandezi: "Un mare talent"

Calcan (dreapta), surprins la antrenamentul lui Willem
Calcan (dreapta), surprins la antrenamentul lui Willem

Articol de - Publicat sambata, 23 iulie 2016 00:00

Fostul mijlocaș al lui U Cluj i-a impresionat pe oficialii clubului din Tilburg în două săptămâni de probe. A semnat pe doi ani, plus unul opțional.

La două săptămâni după ce Ricardo Farcaș, căpitanul "naționalei" U17, a devenit primul român transferat la Academia de juniori a Ajaxului, Andreas Calcan a semnat și el cu un club olandez. Dar la prima echipă. Va juca doi ani la Willem Tilburg, având opțiune pentru încă un sezon suplimentar.

Calcan, 22 de ani, fost mijlocaș la U Cluj, a dat probe două săptămâni la Willem II, încântându-i pe batavi. Mai ales într-un amical cu De Graafschap (8-1), când a înscris cu un șut de la 20 de metri și a oferit mai multe pase decisive.

Directorul tehnic Joris Mathijsen, ex-Feyenoord și Hamburg, 84 de selecții și 3 goluri la "naționala" Țării Lalelelor, n-a vrut să-l mai lase să plece. "E un mare talent. I-am făcut o ofertă bună", a spus fostul internațional. "Totuși, impresarul lui n-a fost mulțumit". Era vorba de un agent olandez care a încercat să-l racoleze și să profite de această tranzacție, dezvăluie surse apropiate jucătorului.

Andreas s-a pregătit apoi cu George Ogăraru la Ajax B, dar s-a întors la Tilburg. Și joi totul s-a oficializat. "Sunt bucuros că Andreas e la Willem", a afirmat Mathijsen. "Va fi spectacol cu el în noul sezon".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează