INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CIPRU

VIDEO Un român e omul momentului în prima ligă din Cipru » Două goluri de senzație marcate în week-end

Foto: Othellos Athienou (Facebook)
Foto: Othellos Athienou (Facebook)

Articol de - Publicat luni, 13 noiembrie 2023 20:56 / Actualizat luni, 13 noiembrie 2023 20:56

Othellos Athienou, echipă nou-promovată în prima ligă din Cipru, a trebuit să aștepte zece etape până a obținut prima victorie, iar la o săptămână după, a legat și al doilea succes în campionat. Responsabil direct de aceste rezultate a fost românul Călin Popescu (21 de ani).

Mijlocașul care pe 15 noiembrie va împlini 22 de ani a fost omul providențial pentru Othellos în deplasare de la ultima clasată, Doxa.

Transformarea ULUITOARE a lui Gheorghe Ștefan, fostul finanțator al Ceahlăului » Cum arată la 70 de ani: „Sunt doar un bunic fericit!”
APARIȚIE
Transformarea ULUITOARE a lui Gheorghe Ștefan, fostul finanțator al Ceahlăului » Cum arată la 70 de ani: „Sunt doar un bunic fericit!”

Călin Popescu, omul momentul în Cipru

Introdus pe teren în minutul 66, la 0-0, românul a deschis scorul două minute mai târziu, cu un șut la colțul lung din 14 metri.

Apoi, a contribuit decisiv la golul de 2-0, marcat de Lukas Brambilla (90+2), după o cursă solitară pe stânga și o pasă în fața porții, la întâlnire, pentru coechipierul său brazilian.

Etapa următoare, într-un meci pe teren propriu de care pe care cu AE Zakakiou, o altă formație aflată în partea de jos a clasamentului, Călin Popescu a fost introdus din nou pe teren ca soluție salvatoare, la 0-1, în minutul 59. 

Fotbalistul român a avut o evoluție excelentă, reușind, practic de unul singur, să întoarcă scorul și să aducă victoria echipei sale. Mai întâi a egalat, în minutul 63, cu un șut violent sub bară din mijlocul careului, pentru ca, în minutul 89, să îl execute pe portarul advers cu un lob în vinclul porții.

S-a terminat 2-1 pentru Othellos, formație care, după 11 etape, ocupă locul 11, din 14, cu 9 puncte.

„Au fost două meciuri grele, cu echipe aflate la retrogradare.Mă bucur că am reușit să marchez, dar mai importante sunt succesele echipei. Cu aceste puncte privim mai optimiști viitorul. Sper să fiu sănătos și să reușim cât mai multe victorii de acum înainte”, a declarat Călin Popescu.

3 goluria înscris Călin Popescu în acest sezon, reușind și un assist în cele șase partide jucate în prima divizie din Cipru

Fotbalistul de 22 de ani va juca până la vară la Othellos Athienou, formație cu care a semnat la 1 septembrie 2022 un contract pe un an.

Nu mă gândesc decât la fotbal. Încerc să-mi fac cât mai bine datoria pe teren și să-mi ajut echipa să urce cât mai sus în clasament. În Cipru e un campionat tare, cu multe adversare valoroase
- Călin Popescu

  • Club înființat în 1933, Othellos Athienou joacă în premieră în prima divizie cipriotă de fotbal
  • Înaintea acestor două victorii, Othellos avea după 9 etape doar trei puncte, obținute în urma a trei rezultate de egalitate
  • Antrenorul echipei Othellos este Michal Scasný, un ceh în vârstă de 45 de ani, care a mai pregătit formațiile Spartak Trnava, Senica, Nitra și Dukla Banská Bystrica.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Gest emoționant al federației din Israel. Unul dintre copiii răpiți de teroriștii Hamas, în vestiarul naționalei în Kosovo!

Lovitură pe piața transferurilor! » Prima mare mutare „făcută” de Real Madrid pentru 2024: aduce un fotbalist uriaș

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează