INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TRANSFER

UPDATE Andrei Cristea a semnat cu o echipă de liga a 3-a » Detaliile contractului. "Nu mă interesează ce zic românii, eu voi juca acasă cu 10.000 de oameni"

Articol de GSP - Publicat marti, 10 februarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 10 februarie 2015 15:49

Fost fotbalist la Steaua şi Dinamo, Andrei Cristea, 30 de ani, a semnat un contract cu o formaţie din liga a treia italiană.


UPDATE ora 14:00 / Acordul lui Cristea cu Salernitana se întinde pe doi ani şi jumătate şi prevede un salariu anual de 150.000 de euro. Anamaria Prodan a zburat special în Italia pentru a perfecta transferul, alături de avocatul Dan Idita. "Decît să joace în România fără bani, la echipe aflate în insolvenţă, mai bine stă alături de nume grele precum Lotito, Mezzaroma. Joacă în Italia, promovează în Serie B, joacă la fiecare meci cu minimum 10.000 de spectatori, sînt fericită pentru el. Trăieşte într-un oraş de vis. E tratat ca o vedetă", a spus Anamaria Prodan.

"Orice fotbalist îşi doreşte să joace într-un campionat italian, fie el şi Serie C. Oricum, eu cred că în cîteva luni vom promova, patronul Lotito are ambiţii mari cu echipa. Sper să înscriu multe goluri, mi-am propus să fac o treabă extraordinară aici.

Nu mă interesează ce cred cei din România despre alegerea mea. Eu voi juca acasă cu 10.000 de oameni în tribune", a mai spus Andrei Cristea pentru GSP.ro. 

_______
Ştire iniţială: 
Atacantul care a fost ultima dată la FK Qabala din Azerbaidjan va juca la formaţia US Salernitana, club patronat de Claudio Lotito, cel care este şef şi la Lazio. Noua formaţie a lui Cristea ocupă locul doi în Serie C, cu 51 de puncte, la două lungimi în spatele liderului Benevento.

"Vreau să le mulţumesc lui Claudio Lotito şi Marco Mezzaroma pentru că mi-au dat posibilitatea să îmbrac acest tricou. Sînt extrem de fericit să pot juca pentru Salernitana.

Am văzut meciul din weekend şi am putut admira extraordinara galerie. Este un oraş magnific care merită să aibă o echipă în Serie B. Voi începe imediat pregătirea pentru a fi la dispoziţia antrenorului", a declarat Cristea pentru site-ul oficial al clubului.

Andrei Cristea a mai evoluat în cariera sa pentru FCM Bacău, Steaua Bucureşti, Politehnica Timişoara, Politehnica Iaşi, Dinamo Bucureşti, Karlsruhe SC, FC Braşov şi FK Qabala.

Meciul de referinţă pentru Andrei Cristea rămîne întîlnirea dintre Steaua şi Valencia, din urmă cu 10 ani, din Cupa UEFA. Spaniolii erau atunci deţinătorii trofeului şi în meciul tur cîştigaseră cu 2-0, dar în returul de pe Ghencea, Cristea a înscris de două ori şi a dus meciul în prelungiri, apoi la loviturile de departajare, unde Steaua s-a impus şi au eliminat formaţia spaniolă din "şaisprezecimile" Cupei UEFA. O altă perioadă bună pentru el a fost sezonul 2009-2010, cînd îmbrăca tricoul lui Dinamo şi a ieşit golgheterul Ligii 1, cu 16 goluri.

10 selecţii are Andrei Cristea în echipa naţională a României şi nici un gol

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (19)
dash.berlin
dash.berlin  •  10 Februarie 2015, 23:25

Bravo lui ! Acolo va avea parte de liniste si de fotbal adevarat .

bobonzy
bobonzy  •  10 Februarie 2015, 18:59

iar si-a bagat coada manelista?

raszzvan
raszzvan  •  10 Februarie 2015, 17:59
Postat de james18 pe 10 Februarie 2015, 15:02

Da,sunt sigur ca orice tanar fotbalist care se apuca de fotbal isi doreste cu orice pret sa ajunga cel putin in Serie C din Italia.Dar de ce nu zice ca a ajuns o nulitate si s-ar duce si in Insulele Feroe sa joace pentru 150.000 de euro pe an ? Pana la vara si Salernitana il pune pe liber.

eu pentru 150 000 pe an as juca si in serie Z(daca ar exista :)) ) avand in vedere ca are 30 de ani deja si e pe final de cariera, contractu e numa' bun altii au 26 si joaca pe 4000 lunar..

Vezi toate comentariile (19)
Comentează