INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI

VIDEO Anonimul surpriză! » Ştefan Popescu a debutat cu gol la Cesena

Ştefan Popescu în 2006.
Ştefan Popescu în 2006.

Articol de , - Publicat sambata, 14 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 13 ianuarie 2012 22:36

Puştiul din Iaşi a fost ocolit sistematic de selecţionerii reprezentativelor noastre de juniori, dar acum Săndoi vrea să-l convoace la tineret.

Originar din Iaşi, Ştefan Popescu locuia cu ai lui într-un cartier mai mărginaş, în Bularga, dar provine dintr-o familie înstărită, tatăl său, Ştefan Popescu senior, fiind un prosper antreprenor în construcţii. I se spunea "Ştefănel". Era un ghem de energie şi mingea l-a atras de mic.

N-a vrut tenis, ci fotbal
"Tati, nu-mi place la tenis, eu vreau la fotbal!", i-a spus Ştefan părintelui său cînd avea 7 ani. Tatăl îl ducea de vreo 6 luni la tenis de cîmp, "mai mult cu forţa. Cînd venea acasă, fugea la fotbal". Aşa a ajuns la o selecţie a clubului Noua Generaţie, la antrenorul Sorin Ştefan. "Avea viteză şi forţă. L-am băgat din prima atacant şi a început să dea o grămadă de goluri. Un băiat cuminte, care ţinea capul în pămînt şi muncea", îşi aminteşte primul lui tehnician.

Vezi aici VIDEO cu rezumatul partidei în care Popescu a marcat!

Întîlnirea cu Gică Popescu
În 2006, a venit la antrenorul său şi l-a întrebat dacă poate să se înscrie în campania de selecţie Gillette. A fost şansa lui, deşi acolo era folosit mijlocaş stînga. Emeric Ienei spunea atunci despre el: "Am descoperit un Roberto Carlos mai mititel". L-a remarcat şi Gică Popescu şi l-a adus la şcoala sa. "Am văzut ce calităţi are şi l-am reprofilat din atacant în fundaş stînga", spune Paul Răducanu, directorul şcolii GP. În 2009, Gică Popescu l-a dus la AS Roma, după ce puştiul i-a atras atenţia lui Bruno Conti.

În tot acest timp a cochetat cu loturile de juniori, dar n-a fost niciodată considerat om de bază nici de Florin Cheran, nici de Ovidiu Stîngă.

Triplă fractură la Roma
La scurt timp însă, drumul lui Ştefan Popescu părea să se surpe. La un antrenament, a suferit o fractură de tibie, peroneu şi gleznă la piciorul drept. "A fost groaznic, am crezut că totul s-a sfîrşit", spune Ştefan. A avut noroc să fie operat de medicul care l-a repus pe picioare, după o accidentare asemănătoare, şi pe Francesco Totti. După cîteva luni a revenit şi a ieşit campion al Italiei cu AS Roma la Primavera. Romanii nu au vrut însă să-i facă contract. S-a întors acasă, dar Poli Iaşi i-a propus să joace la tineret. Ştefan s-a întors în Italia, iar în decembrie 2010 a ajuns la Cesena. Unde a debutat tot cu gol la Primavera.

"Nu-mi venea să cred"
De Sărbători era acasă. Trebuia să reia pregătirile la echipa a doua pe 3 ianuarie. A primit însă un telefon surpriză pe 26 decembrie să se prezinte a doua zi în cantonamentul echipei mari. Iar joi, a debutat în Cupa Italiei, pentru prima echipă a Cesenei, cînd a şi deschis scorul, cu un şut de la marginea careului: "Am avut emoţii mari. Prima dată pe San Paolo, 30.000 de tifossi. Dar mi-au trecut repede. Nici nu-mi venea să cred că am marcat, mi-am dat seama că a fost gol abia cînd am văzut plasa mişcîndu-se. Eram acolo, în centru, fiindcă antrenorul m-a folosit în faţa apărării şi mi-a spus să urc des", povesteşte Ştefan, schimbat după 8 minute din cauza unei întinderi.

Tatuaje pe braţul drept
Şi-a pupat antebraţul drept, unde e scris David, numele frăţiorului său de 6 ani. I-am dedicat lui golul. El e totul pentru mine. Am şi un frate mai mare la echipă, Adi Mutu, care mă ajută enorm", a mai spus Ştefan, noua promisiune a fotbalului românesc.

"Vătăjelu, de la Vîlcea, e peste el"
Ovidiu Stîngă, selecţionerul reprezentativei U19 a României, explică motivul pentru care nu l-a mai convocat pe Ştefan Popescu în ultimul timp. "L-am chemat la începutul anului trecut la un turneu de pregătire în Moldova, dar nu avea echipă. Era în căutări. Ce am la lot este peste el ca valoare. Titular pe postul de fundaş stînga este Vătăjelu, care joacă meci de meci în Liga a II-a, la CSM Rîmnicu Vîlcea. Popescu este în vederile noastre, dar are nevoie de continuitate", a precizat antrenorul.

"Mă bucur de gol, deşi specialitatea mea sînt centrările. Păcat că am pierdut şi că m-am accidentat. E doar întindere, revin într-o săptămînă. Şi dacă domnul Săndoi o să mă convoace, abia aştept să joc pentru echipa naţională. E visul meu" (Ştefan Popescu, jucător Cesena)

"Noi l-am pregătit, l-am recomandat, acum totul depinde de el. Sînt mîndru că după Stoian, un alt jucător de la şcoala mea, Ştefan Popescu, a debutat în fotbalul mare italian" (Gică Popescu, fost internaţional)

2,70 de secunde a scos Ştefan Popescu pe 20 de metri la ultimele teste, fiind cel mai vitezist din lotul Primavera de la Cesena

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
cosminb.84
cosminb.84  •  15 Ianuarie 2012, 01:20

vai de fotbalul romanesc,dar cu asa conducatori ai fotbalului romanesc ne meritam soarta.daca a ajuns sa joace intr-o echipa de serie A,chiar si in Cupa Italiei,baiatul inseamna ca e fotbalist,nu prieten cu fotbalisti ca si majoritatea componentilor actualelor loturi nationale de juniori.

craiova
craiova  •  14 Ianuarie 2012, 13:54

tipsy si Lobont e portar? Ciudat mi se pare ca aruncati cu noroi in antrenorii nationalelor de copii si juniori :-? dar de voi marea presa ce spuneti? Ati facut reclama pana acum cu Stoian si Bogdan Moldoveanu de ne-am saturat , de copilul asta n-ati scris niciodata nimic ... Asa cum la loturile nationale trebuie sa cotizeze taticu pt a fi prezent asa si la voi trebuie sa cotizeze taticu pt publicitate , nu va mai dati mari zmei .

paul.o.53
paul.o.53  •  14 Ianuarie 2012, 08:43

Ca sa aiba echipa nationala peste 10 ani, Romania ar trebui sa trimita anual 10-20 de copii in varsta de 10-12 ani la internate in strainatate. Nu neaparat la Barcedlona, ar fi suficient la sarbi... In Ro se pierd toti pana la majorat.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează