INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI

VIDEO Avem şi atacanţi fericiţi! » Mutu, ”Nico” şi Bănel au fost decisivi pentru echipele lor

Adrian Mutu a marcat golul care a decis soarta celor trei puncte în meciul Palermo - Cesena.
Adrian Mutu a marcat golul care a decis soarta celor trei puncte în meciul Palermo - Cesena.

Articol de - Publicat luni, 12 decembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 12 decembrie 2011 00:10

După ce au schimbat echipele în vară, jucătorii de atac ai ”naţionalei” se apropie de forma maximă.

De mult n-am mai avut un week-end cu atîtea goluri româneşti în campionatele mari ale Europei. Unii dintre atacanţii "naţionalei" parcă uitaseră cum se înscrie (Marica e în continuare restanţier), alţii parcă au lipici la băncile de rezerve. Şi acum, trei reuşite dintr-un foc. Şi toate cu greutate. Mutu a semnat victoria Cesenei la Palermo (1-0), Bănel a pus-o pe St. Etienne din nou pe-un culoar victorios, 2-0 cu Caen, iar Daniel Niculae i-a salvat un punct lui Nancy în confruntarea de acasă cu Ajaccio (2-2). Un semn că şi-au încheiat cu toţii perioada de acomodare după transferurile din vară.

"Adi e locomotiva Cesenei"
Despre Mutu, Gazzetta dello Sport n-are nici un dubiu. I-a dat nota 7,5 şi l-a desemnat "omul meciului" de sîmbătă: "O pătrundere şi un şut periculos, plus golul care a decis partida". În titlul cronicii, autorul a şi făcut un joc de cuvinte, "E il Cesena amMUTUlisce Palermo", adică "Şi Cesena a amuţit-o pe Palermo". Preşedintele clubului, Igor Campedelli, e şi el elogios la adresa românului: "Nu mă mai minunez de reuşita şi de splendidele lui execuţii. În afara golului, aş sublinia în primul rînd voinţa lui, modul cum a impulsionat echipa, faptul că a sărit în ajutorul colegilor la greu. Adi e locomotiva Cesenei".

99 de goluri are Mutu în Serie A, dintre care patru le-a marcat în acest sezon, în contul Cesenei

"Cu Mutu alături totul e mai uşor" (Eder, coechipierul lui Mutu)

AICI AI GOLUL LUI MUTU!

Salvatorul Niculae
Pentru cotidianul L'Equipe, Daniel Niculae a fost omul-cheie al întîlnirii dintre Nancy şi Ajaccio: "Exact ca la 1-0 cu Nice sau împotriva lui Brest, 2-1, cînd a adus victoria în finalul întîlnirii, românul a intrat şi cu Ajaccio în rolul salvatorului. Reuşita sa cu atîta sînge rece, în prelungirile partidei, a ferit-o pe Nancy de-o înfrîngere teribilă". Acelaşi ziar mai scrie că "românul şi-a pus şi coechipierii în valoare, aşa cum a fost cazul cînd a pătruns şi i-a pasat decisiv colegului Bakar pentru 1-0", iar agenţia "Sport 24", la rîndu-i, punctează: "Niculae a evitat ce era mai rău pentru ai săi într-un moment în care suporterii deja părăseau stadionul".

3 goluri a marcat Daniel Niculae pentru Nancy în acest sezon din Ligue 1

"Pentru noi a fost un adevărat miracol ce-a reuşit Niculae în prelungiri" (Jean Fernandez, antrenor Nancy)

AICI AI VIDEO CU MECIUL FĂCUT DE NICULAE!

"Afacerea verii"
Francezii au avut sîmbătă o nouă ocazie să se minuneze ce "afacere bună" a făcut St. Etienne cu Bănel Nicoliţă. L'Equipe subliniază că "la sosire, el cumula toate defectele posibile. Bifat în ultimele ore de mercato, părea o achiziţie hazardată. Venea de la Steaua, ceea ce nu e prea «glamour». Şi n-a fost nici scump: 700.000 de euro. Trei luni mai tîrziu, românul şi-a făcut deja loc în echipă şi e printre cei mai buni. În vremuri de criză, asta înseamnă a recruta abil. E afacerea verii".

3 e numărul reuşitelor lui Bănel pentru St. Etienne în ultimele cinci etape din Ligue 1. Are şi două pase decisive

"Am luat galben şi nu voi fi în teren cu PSG. Nu ştiam că în Franţa eşti suspendat la trei cartonaşe. În România se stă la patru" (Bănel Nicoliţă, atacant St. Etienne)

"Nicoliţă a cîntat din nou. Periculos inclusiv la loviturile libere, el îşi putea trece în cont chiar o «dublă» cu un şut de la 35 de metri expediat chiar înainte de a fi înlocuit, în minutul 64" (L'Equipe, cotidian francez)

"În Franţa, Nicoliţă îşi ocupă viaţa de expatriat celibatar între cursuri intensive de franceză, urmăreşte televiziunea română în fiecare seară şi joacă fotbal tot timpul" (L'Equipe, cotidian sportiv francez)

VEZI AICI VIDEO CU GOLUL LUI NICOLIŢĂ!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
unmaker
unmaker  •  12 Decembrie 2011, 12:19

bravo banel...bravo mutu...!!!!!!!!!!!!!!!

zold8
zold8  •  12 Decembrie 2011, 06:22

Inca o data se confirma... jucatori... avem. Nu avem antrenori, conducatori si baza tehnica. Cu un selectioner strain bun la nationala nu ratam nici o calificare. Cu conducatori gen Gigi nu o sa ajungem nicaieri.

walyxlp
walyxlp  •  12 Decembrie 2011, 01:22

incredibil...bv banel...ce evolutie...bv baieti pt reusitele voastre...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează