INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPANIA

VIDEO Cosmin Contra a cîştigat deja un pariu: Ciprian Marica!

Marica (dreapta) protejează bine mingea, ţine adversarul la distanţă în timp ce caută soluţia ideală // Foto: IntactImages/EPA
Marica (dreapta) protejează bine mingea, ţine adversarul la distanţă în timp ce caută soluţia ideală // Foto: IntactImages/EPA

Articol de - Publicat duminica, 16 martie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 16 martie 2014 11:33

Numărul 9 al lui Getafe a făcut cel mai bun meci în Spania, deschizînd scorul şi declanşînd acţiunea la golul de 3-2.

Contra n-ar trebui să fie supărat. În doar trei zile, a transformat-o pe Getafe. I-a redat spiritul fotbalului ofensiv, echipa madrilenă are atitudine, e curajoasă, atacă, nu mai aşteaptă, are două vîrfuri, nu unul, presează, forţează jocul, vrea să înscrie şi o face.

VIDEO: Vezi AICI rezumatul partidei!

A condus-o de trei ori vineri pe Granada. A arătat că, impulsionată de un antrenor frenetic, are resurse să se salveze. Chiar dacă apărarea continuă să fie la fel de subţire, fragilă, cedînd la prima lovitură. Dar erorile din defensivă se pot corecta.

"El Dandy are clasă"
Cosmin mai are un motiv de bucurie. Marica. "Îl cunosc bine, nu l-aţi văzut pe adevăratul Ciprian", anunţa tehnicianul. Şi chiar din start, a obţinut maximum de la el: joc excelent, un gol ca în zilele lui bune şi pasă decisivă. As l-a ales "El Dandy". "Foarte inspirat, rapid şi inteligent", l-a caracterizat cotidianul iberic.

"Românul a înscris cu liniştea unuia care joacă în faţa unor copii. A primit mingea la centrul terenului, s-a întors, a zburat spre poartă şi a finalizat atît de uşor". Iar Marca a completat descrierea golului: "I-a lăsat în spate pe toţi, încheind acţiunea cu o execuţie de clasă".

"Bucurie la goluri, disperare la contrele Granadei"
Contra a trăit la intensitate maximă primul său meci la Getafe. "La fel ca întreaga partidă, Cosmin a trecut de la extaz la agonie. Bucurie la golurile echipei sale, disperare la reuşitele Granadei", a comentat Marca. "La sfîrşit, s-a lovit cu palmele peste faţă, dezamăgit".

4 goluri a marcat Marica la Getafe în toate competiţiile: 3 în campionat şi unu în Cupa Spaniei

8 a fost nota primită de Ciprian în cotidianul Marca, cea mai mare de cînd a venit în Spania

3 goluri a înscris Getafe vineri, în 90 de minute, cîte reuşise în precedentele 8 etape la un loc

106 zile fără victorie are Getafe în Primera; n-a mai învins din 29 noiembrie, de la 1-0 cu Levante

12.000 de spectatori au fost prezenţi vineri pe Coliseum, record de asistenţă în actualul sezon

"În doar trei zile, Contra a schimbat mentalitatea şi sistemul de joc. Am văzut agresivitate, dorinţă, dar şi presiune, o stare de nervozitate reflectată în execuţii" ( Ciprian Marica, atacant Getafe)

"Cînd vine un antrenor nou, jucătorii sînt mai motivaţi, cei care n-au fost folosiţi încep să dea mai mult, să fie mai competitivi. E foarte bine pentru echipă" (Ciprian Marica, atacant Getafe)

"Un punct nu e bun după ce conduci de trei ori. Mi-ar fi plăcut să controlăm jocul după ce am înscris. Am devenit foarte nervoşi şi asta mă îngrijorează. Lucruri pozitive? Am dat 3 goluri, iar fanii au încurajat echipa" ( Cosmin Contra, antrenor Getafe)

"Trebuie să corectăm erorile cît mai repede. Există un blocaj mental. Am jucători tehnici, cu personalitate, dar care pierd prea repede mingea" (Cosmin Contra, antrenor Getafe)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează