INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA

VIDEO Dominaţia Luce se opreşte aici! » Titlul pare decis în Ucraina: Şahtior, 0-0 acasă cu Dinamo Kiev!

Articol de - Publicat luni, 27 aprilie 2015 00:00

Mircea Lucescu, 8 titluri în total, a fost cinci ani la rînd campion al Ucrainei. Acum, cînd mai sînt doar 5 etape, Kievul are cinci puncte în faţa lui. Titlul pare decis.

Marele derby ucrainean s-a jucat aseară în acel minut 87. La 0-0, Şahtior ataca, nu mai avea nimic de pierdut. Egalul n-o ajuta deloc. Dacă distanţa rămînea de cinci puncte, Kievul scăpa spre titlu.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Srna a centrat în careul oaspeţilor, Rîbalka a vrut să degajeze, însă mijlocaşul Kievului a lovit greşit mingea, care i-a ricoşat în mînă. Henţ clar. Luiz Adriano a urmărit şi, din 6 metri, a tras în transversală. Penalty? "Centralul" Anatoli Jabcenko nici n-a clipit. Fără 11 metri.

Cum nu s-a mai înscris, nimeni n-o mai poate opri pe Dinamo să cîştige titlul după 6 ani de aşteptare. Şi să stopeze dominaţia lui Mircea Lucescu, de cinci ori campion consecutiv (2010-2014).

Luce, agitat, furios uneori în timpul meciului, certîndu-şi jucătorii (mai ales după ocazia imensă irosită de Luiz Adriano, singur cu portarul Şovkovski) şi protestînd la deciziile arbitrului, s-a resemnat în final.

Calm, tehnicianul care va împlini 70 de ani pe 29 iulie, de 11 ani la Şahtior, i-a strîns mîna lui Rebrov, apoi l-a bătut amical pe umăr pe antrenorul rivalilor.

A realizat că nu mai poate face nimic în acest sezon, cînd Şahtior a fost expulzată din Doneţk de războiul care a devastat estul Ucrainei. Un an, acasă a însemnat Lvov, iar aseară Lvov-ul voia să cîştige oaspeţii, încurajîndu-i 90 de minute pe kieveni. Ei vor fi noii campioni.

20 de trofeea cucerit Lucescu în 11 ani la Şahtior (2004-2015); va avea 21 dacă va cîştiga în acest sezon Cupa Ucrainei (e în semifinale cu Dnepr)

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează