INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANŢA

VIDEO El a dat gol, el i-a îngropat! » Mutu, actor principal la Ajaccio în scenariul nebun de la Lorient: 4-4

Mutu (stînga) nu este încă motorul pe care îl aştepta Corsica // Foto: Reuters
Mutu (stînga) nu este încă motorul pe care îl aştepta Corsica // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 29 octombrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 28 octombrie 2012 19:04

După o repriză excelentă, în care a înscris pentru 0-2 cu un frumos dropgol, "tricolorul" a ratat trei ocazii uriaşe după pauză. Şi, de la 1-4, corsicanii au fost egalaţi în prelungiri!

Dacă ar fi dat două goluri ieri, Mutu ar fi fost eroul Corsicii! Pentru că, Ajaccio ar fi cîştigat sigur meciul frenetic de la Lorient. Însă a înscris numai o dată şi a stricat alte trei mari ocazii. Iar echipa sa a fost egalată în al patrulea minut al prelungirilor!

VIDEO: Vezi AICI rezumatul partidei!

Prima repriză a fost de vis pentru Ajaccio, cea mai bună de la startul sezonului. Şi numărul 12 al lui Alex Dupont a jucat aproape de nivelul maxim.

Gol după 262 de zile
După 70 de secunde, era deja 0-1. Mutu a accelerat acţiunea, finalizată de Belghazouani. Pentru ca, în minutul 11, "fenomenul" să-şi arate clasa: s-a desprins din marcaj la centrarea lui Eduardo, şutînd din întoarcere. Dropgol! "Perfect!", a exclamat L'Equipe în cronica live a partidei. De la ultima sa reuşită, pe 9 februarie 2012, la Lazio - Cesena 3-2, trecuseră exact 262 de zile!

A fugit spre bancă, făcîndu-i semn lui Alex Dupont. "Acesta sînt eu", parcă i-a spus antrenorului, care se bucura ca un copil pe margine. Şi, de la 0-2, surpriza a continuat. La pauză, Lorient - Ajaccio era 1-4! Unicul detaliu negativ la român timp de 45 de minute: cartonaşul galben, după ce l-a blocat cu cotul pe Baca.

Ratangiul-şef
Imediat după reluare, s-a făcut 2-4. Moment cînd Mutu putea închide jocul. De două ori, o ocazie mai mare decît alta:
- Minutul 52: a fost singur cu portarul, acesta nu s-a mişcat, dar "tricolorul" a greşit execuţia. A încercat să plaseze mingea elegant, însă a lovit-o cu latul, trimiţînd-o la doi metri de poartă!
- Minutul 63: din nou faţă în faţă cu Audard la o centrare. În loc să şuteze cu stîngul, a preferat un exterior din prima cu dreptul. Bară!
Apoi, scorul a devenit 3-4. Şi încă o şansă uriaşă. Ultima.
- Minutul 90+2: egoist, a finalizat el, direct în mîinile goalkeeperului advers, deşi o pasă simplă l-ar fi lăsat pe Faty într-un duel unu la unu cu portarul!

A venit sfîrşitul, în al patrulea minut de prelungire. Voleul lui Sunu a îngropat-o pe Ajaccio. 4-4!

Mutu - Ibra 1-10!
Atacantul lui Ajaccio a înscris, în sfîrşit, în etapa a 10-a din Ligue 1, dar pariul său cu Ibrahimovici este definitiv decis în favoarea prietenului suedez. Pentru că vîrful lui PSG a punctat şi sîmbătă, la 1-0 cu Nancy. Şi are zece reuşite. Scorul acum este Mutu 1 - Ibra 10!

"E la egalitate cu portarul lui Toulouse!"
Francezii îl iau peste picior pe Mutu. "La două luni distanţă de la sosirea sa în Corsica, nu are decît un singur gol pentru Ajaccio. Este la egalitate cu portarul lui Toulouse", l-a ironizat site-ul "20 minutes". Ahamada a marcat la Toulouse - Rennes 2-2, egalînd în al 5-lea minut de prelungire.

335 de minute a jucat Adrian Mutu la Ajaccio pentru un singur gol în Ligue 1

3 cartonaşe galbene a primit Mutu în 5 meciuri disputate în prima ligă franceză

"Lui Mutu s-ar putea să-i pară rău de atîtea ocazii mari ratate. Ar fi trebuit să-şi pună echipa la adăpost, s-o protejeze de revenirea lui Lorient" (L'Equipe, jurnal francez)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
ray51
ray51  •  30 Octombrie 2012, 11:10

Mare greseala a antrenorului. Mutu trebuia chemat dupa gol, mangaindu-i vanitatea, pupandu-l si trimitandu-l pe banca in aplauzele tuturor colegilor. Punct.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  29 Octombrie 2012, 11:04

Mutu trebuie schimbat ...cel mult in minutul 60 . E gresala antrenorului ca l a tinut pana la sfarsit.

silvercloud
silvercloud  •  29 Octombrie 2012, 05:27

E praf... pacat, golul lui a fost praf in ochi... slab Mutu, foarte slab...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează