INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANŢA

VIDEO Eroul român din Saint-Etienne! » Bănel, din nou decisiv în Hexagon

Bănel, 90 de minute cu Sochaux, a fost declarat cel mai bun jucător al lui St. Etienne în luna noiembrie
Bănel, 90 de minute cu Sochaux, a fost declarat cel mai bun jucător al lui St. Etienne în luna noiembrie

Articol de - Publicat luni, 16 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 16 ianuarie 2012 09:50

Sîmbătă, fostul stelist a centrat perfect la golul victoriei cu Sochaux (1-0) şi i-a impresionat pe francezi cînd a încercat să înscrie direct din corner: a fost bară!

Plecînd de la Steaua, Bănel s-a eliberat de toate complexele. A renăscut în Franţa. Joacă bine, chiar foarte bine la St. Etienne, marchează, pasează decisiv, centrează ca un automat, şi niciodată în spatele porţii. Iar francezii, care nu înţelegeau în primele săptămîni de ce a fost transferat Nicoliţă, sînt în delir. "Românul are un rol tot mai important la echipă", a remarcat jurnalul local Le Progres, în timp ce Le Parisien a completat: "Poate deveni un lider la St. Etienne".

Click aici pentru rezumatul VIDEO al partidei!

Sîmbătă, la 1-0 cu Sochaux, a fost iarăşi o seară specială pentru Bănel. Minutul 9 - Demarcat perfect în careu, lateral-dreapta, a şutat din unghi spre colţul lung. La 20 de centimetri de bară.

"Chiar a vrut să dea gol din corner"
Minutul 53 - A executat excelent un corner pe colţul scurt. S-a respins. Încă o dată, tot la prima bară. Iarăşi lovitură de colţ. A treia oară, a încercat imposibilul: gol din corner! Mingea a descris o parabolă aproape perfectă, iar bara a vibrat sub forţa loviturii. "A vrut să marcheze!", a comentat L'Equipe.

Acelaşi L'Equipe a continuat în cronica live de pe pagina sa de internet: "Nicoliţă dă ritm meciului. E foarte concentrat, şi în apărare, şi în atac". Urmarea?

Minutul 76 - O nouă centrare ideală din corner, iarăşi pe "scurt", şi Zouma a catapultat balonul în plasă: 1-0. Assist, Bănel.
Acesta este Nicoliţă acum. O adevărată revelaţie pentru Hexagon.

"Nicoliţă nu numai că a oferit o excelentă centrare la golul lui Zouma, dar românul a fost un pericol constant la fazele fixe" (L'Equipe, cotidian francez)

Cifrele lui Bănel
3 pase decisive a adunat la Saint-Etienne
3 goluri a marcat pentru echipa lui Galtier
742 de minute a jucat în 10 meciuri pentru alb-verzi
700 mii de euro a cîştigat Steaua din transferul său

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează