INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANŢA

VIDEO Furios ca un corsican » Mutu a debutat agresiv la Ajaccio, dar noua sa echipă a pierdut cu Lyon (0-2)

Adrian Mutu (stînga) s-a duelat permanent ieri cu jucătorii lui Lyon // Foto: Reuters
Adrian Mutu (stînga) s-a duelat permanent ieri cu jucătorii lui Lyon // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 17 septembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 17 septembrie 2012 00:05

La 33 de ani, atacantul a vrut să se impună încă din prima jumătate de oră jucată la Ajaccio. Dar a terminat meciul numai cu un "galben", după un atac aerian violent: lovitură cu genunchiul în capul adversarului.

Alex Dupont, antrenorul lui Ajaccio, l-a descoperit pe Mutu, stăpînul din teren orgolios, ca un adevărat corsican, încă de la primele antrenamente în insulă. "Are o personalitate...", a remarcat acesta zîmbind, completînd însă imediat: "Dar e exact ce am căutat. Un tip puternic. N-am cîştigat niciodată luptele cu mieluşei".

Click aici pentru rezumatul VIDEO!

"Joacă în zece minute"

Şi, ieri, la 20 de zile după semnarea contractului, a mizat în deplasarea de la Lyon pe cel aşteptat ca un salvator la Ajaccio. Nu de la început, Dupont anunţase că "Adrian nu e încă în vîrf de formă şi nu trebuie să ardem etapele". Însă, la pauză, după o primă repriză dominată clar de Lyon şi 1-0 pentru OL pe tabelă, un reporter al postului Canal Plus l-a întrebat pe tehnician:

- Joacă Mutu?
- Sigur.

- Cînd?
- În zece minute!

Şi toate camerele au fost pe "tricolor", care îşi aranja tacticos jambierele pe banca de rezerve cînd jocul a fost reluat. Puţin mai tîrziu, Mutu ieşea la încălzire. Peste un sfert de oră, era la margine. Concentrat, motivat, gata de luptă.

"E vremea lui Adrian Mutu. Are momente întunecate în trecut, dar e un jucător strălucitor"

Acestea au fost cuvintele comentatorului de la Al Jazeera, televiziunea qatariotă care deţine o parte din drepturile TV ale campionatului francez.

28 de minute a fost pe teren Mutu aseară, la Ajaccio, în meciul de pe Stade Gerland din Lyon

Era fix minutul 61:27. Belghazouani pe bancă, Mutu, pe teren. Sistemul 4-5-1 a devenit 4-4-2, cu Adrian al doilea vîrf, lîngă Eduardo.

L-a ameţit pe Reveillere
Prima atingere: preluare, piruetă şi tentativă de pasă filtrantă spre Eduardo. Nereuşită. Nu s-a oprit. Presing, încercînd să recupereze. Şi semne de îmbărbătare spre coechipieri.

A vrut să se impună de la început pe teren, să le mai demonstreze o dată celor din Ajaccio că e un războinic. Iar în minutul 69, la un duel aerian, a sărit în spatele lui Malbranque, lovindu-l violent cu genunchiul în cap pe mijlocaşul lyonez. "Galben", primul meci, primul cartonaş pentru Mutu.

I-a reproşat arbitrului avertismentul, apoi l-a certat pe Diarra, care nu i-a pasat, deşi era demarcat în centrul careului. Şi, singurul moment "strălucitor" al serii sale pe "Stade Gerland", l-a ameţit cu driblingurile pe Reveillere. Numai că trasorul lui prin faţa porţii n-a fost deviat în plasă. Corsicanii dormeau în careul lui OL. De aceea şi dezamăgirea întipărită pe chipul lui Mutu. Colegii încă nu-i înţeleg subtilităţile. Iar Ajaccio a mai pierdut o dată: 0-2.

"Mutu încă nu e în formă, nu e la maximum fizic, dar o să vedeţi voi cine e Mutu în scurt timp! Un războinic. Şi la antrenament el vrea să cîştige tot" (Alex Dupont, antrenor Ajaccio)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
sibelius
sibelius  •  17 Septembrie 2012, 16:49
Postat de dblock pe 17 Septembrie 2012, 15:02

cine face pariu ca steaua nu i-a nici anul asta titlul?

Lasa pariurile si pune mana pe cartea de citire! Poate anul asta inveti sa scrii.

dblock
dblock  •  17 Septembrie 2012, 15:02
Postat de stelist1986 pe 17 Septembrie 2012, 10:42

Daca-si lua rosu la intrarea aia, era debutul perfect pentru Mutu. Oricum, jucatorii astia Mutu, surorile Costea care-si cearta incontinuu colegii ar trebui dati afara in secunda 2. Cu d-astia nu faci niciodata echipa. Cine face pariu ca Mutu-i retrogradeaza si p-astia?

cine face pariu ca steaua nu i-a nici anul asta titlul?

kand
kand  •  17 Septembrie 2012, 13:03
Postat de stelistu.batran pe 17 Septembrie 2012, 10:21

Mutu, la revedere, esti pa in fotbal! Picior de aur cap de lemn!

mars ma oaie, toata steaua nu stie fotbal cat mutulica

Vezi toate comentariile (10)
Comentează