INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

VIDEO Îndrăgostit de careul advers » Ştefan Radu transformat în fundaşul-golgeter la Lazio

Ștefan Radu (primul din dreapta, în bleu) se înalță peste toți adversarii și trimite pe colțul lung în plasă +1   FOTO
Ștefan Radu (primul din dreapta, în bleu) se înalță peste toți adversarii și trimite pe colțul lung în plasă

Articol de - Publicat joi, 10 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 09 ianuarie 2013 22:07

Reinventat de antrenorul Petkovici, românul de 26 de ani a punctat de două ori cu capul în 33 de zile folosind o schemă letală, după ce în aproape cinci ani nu dăduse nici un gol.

Vezi AICI golul lui Ştefan Radu

A aşteptat 113 meciuri şi aproape 5 ani să înscrie pentru Lazio. Dar cum a prins gustul golului s-a dezlănţuit! Cel mai în formă stranier şi soluţia selecţionerului Piţurcă pentru postul de fundaş stînga în locul lui Raţ, Ştefan Radu rămîne arma secretă a antrenorului Petkovici. Fostul dinamovist a lovit şi marţi, la 3-0 cu Catania în "optimile" Cupei, după reuşita cu Maribor (4-1) din Europa League.

Aceeaşi execuţie cu capul din corner, tot printr-o apariţie surpriză în latura dreaptă a careului mic, şi la fel în jurul minutului 30! Doar că acum centrarea a venit din stînga, de la Candreva, iar mingea s-a dus la colţul lung. Acelaşi în care Radu finalizase sîmbătă, cu Cagliari, însă a nimerit doar bara.

"A învăţat să înscrie"
"Descoperirea lui Petkovici. Românul nici măcar nu ştia cum arată careul advers la finele stagiunii trecute!", a scris Gazzetta dello Sport, ce i-a dat 7, notă primită doar de Hernanes, autorul celorlalte două goluri, şi Floccari. "E în mare formă şi a învăţat să înscrie. Irumpe în careu şi loveşte precis, o armă în plus. N-are probleme în a juca într-o apărare de 3 ori 4", îl laudă şi Corriere dello Sport.

Provocat de un fault tare al lui Izco, Radu s-a enervat pe final şi s-a luat la harţă cu sicilienii Rolin şi Bergessio. L-a iertat de "galben" arbitrul Meli, însă Petkovici a fost nevoit să-l scoată în minutul 85.

Gol pentru soţia gravidă
Dincolo de faptul că a marcat tocmai cînd Lazio sărbătoreşte, azi, 113 de ani de la înfiinţare, Radu a avut o dedicaţie specială. După golul de 1-0 a ascuns mingea sub tricou (foto 2), iar Gazzetta dello Sport a dezvăluit că reuşita este pentru proaspăta soţie, Alexandra, care-i va dărui gemeni în acest an, dar şi pentru tatăl său, dispărut în aprilie 2011.

2 goluri în 131 de meciuri are Radu la Lazio în toate competiţiile

"Folosit stoper stînga, într-un sistem de 3 fundaşi, Radu a jucat dezinvolt. Letal la finalizare şi sigur în intervenţii, a deschis scorul şi a pornit acţiunea de 2-0" (Agenţia lalaziosiamonoi.it)

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (3)
ogica30
ogica30  •  10 Ianuarie 2013, 09:47

fata de stelisti sau de rapidisti, unii fosti dinamovisti se mentin in campionate foarte puternice.

flo_ax
flo_ax  •  10 Ianuarie 2013, 01:57
Postat de a_t_e_u_l pe 10 Ianuarie 2013, 01:16

a dat si el un gol si gata e mare golgeter...

de mai da un gol in urmatoarele 33 de zile, e noul Hagi si o sa-l doreasca toti granzii Europei... La ce gabarit are, e normal sa urce in careu la faze fixe, unde doar hazardul decide cine marcheaza

a_t_e_u_l
a_t_e_u_l  •  10 Ianuarie 2013, 01:16

a dat si el un gol si gata e mare golgeter...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează