INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ŞAHTIOR

VIDEO Luce, punct critic la Şahtior! » Pentru prima oară în 10 ani, Mircea Lucescu ia un singur punct în 3 meciuri! 2-3 la Lvov, al 2-lea eşec în 19 zile

Articol de , - Publicat duminica, 15 septembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 14 septembrie 2013 23:00

"Ne-am bătut singuri, am făcut o mulţime de erori, i-am ajutat să înscrie şi să cîştige", s-a plîns antrenorul în vîrstă de 68 de ani. Dacă Dnepr cîştigă astăzi, campioana Ucrainei cade pe locul 4


Mircea Lucescu ar fi putut pleca în această vară de la Şahtior. La 68 de ani, după zece sezoane în care a cucerit tot ce-şi dorea, antrenorul a preferat să continue însă. A semnat pentru încă două stagiuni la Doneţk, alegînd să reconstruiască o echipă rămasă fără "pilonii" Fernandinho, Mhitarian, Raţ şi Willian.

Click aici pentru VIDEO!

18 trofee a cîştigat Lucescu din 2004 la Doneţk: 7 titluri de campion (ultimele 4 consecutive), 5 Cupe şi 5 Supercupe ale Ucrainei, plus Cupa UEFA

"Mi-aş fi dorit să mai am două luni de pregătire pentru startul în Ligă. Sînt dezamăgit de jucătorii mei cu Karpatî, n-aveau voie să facă asemenea erori, şi în apărare, şi în atac. Am luat goluri, ne-am pierdut organizarea, am devenit nervoşi şi am greşit în serie"
Mircea Lucescu, antrenor Şahtior

Căderea portocalie
A descoperit acum, la două luni de la startul campionatului, că este mult mai dificil decît se aştepta. După 6 victorii consecutive, inclusiv un 3-1 în "clasicul" cu Dinamo Kiev, a urmat căderea. Trei meciuri dezastruoase, în care echipa joacă foarte slab şi nu mai cîştigă. O serie negativă nemaivăzută de Luce la Şahtior - un singur punct în 270 de minute. Este deja pe locul 3 în Ucraina, iar dacă Dnepr, rivala Pandurilor în Europa League, o învinge azi pe Tavria, retrogradează pe 4! Ce nu s-a mai întîmplat din 2010!

"Nu vreau să spun prea multe despre un meci în care Karpatî n-a jucat deloc. Portarul adversarilor se întindea pe jos, trăgea de timp. Ajutaţi de arbitru, au făcut ce au vrut, au simulat cînd au vrut"
Mircea Lucescu, antrenor Şahtior

2 este numărul înfrîngerilor lui Lucescu în primele 9 etape; în ultimele două sezoane, Şahtior a ieşit campioană pierzînd o singură dată

7 goluri a primit Şahtior în ultimele 3 meciuri de campionat, marcînd doar de 4 ori: 1-3 cu Dnepr, 1-1 cu Metalist şi 2-3 cu Karpatî

A refuzat salutul antrenorului rival
Tehnicianul "minerilor" a declanşat şi un război în Ucraina. Nu pentru acuzaţiile făcute la conferinţă - "Oficialii lui Karpatî alergau după copiii de mingi şi le spuneau să nu dea mingea, n-am văzut nicăieri în lume aşa ceva, să fugim noi după minge" -, ci pentru gestul de la sfîrşitul partidei. Cînd Alexandr Sevidov, antrenorul rival, i-a întins mîna, Luce l-a refuzat, reproşîndu-i acestuia trucurile folosite pentru a-l învinge. Numai că dacă Sevidov i-a luat apărarea ("Să nu ne luăm de Lucescu! E cel mai experimentat tehnician, s-a acumulat multă presiune"), alţii l-au pus la zid.

"Nu mi-a strîns mîna nici mie. E păcat că domnul Lucescu nu poate fi mare şi după înfrîngere"
Mladen Bartulovici, atacant Karpatî

"Lucescu a făcut un gest inacceptabil, incalificabil pentru un antrenor ca el"
Serghei Nahorniak, fost internaţional ucrainean

Luce va fi amendat!
Chiar şi un fost vicepreşedinte al lui Şahtior, Mark Leviţki, l-a criticat dur: "Reacţia lui în văzul întregii lumi e o ruşine. Nu cred că vreun antrenor a refuzat vreodată să dea mîna din cauza unor copii de mingi". Printre puţinii care n-au aruncat cu pietre a fost Serghei Morozov, internaţional sovietic în anii '70: "Şi Wenger, şi Ferguson, şi Mourinho au avut astfel de momente. Îl înţeleg pe Lucescu, Karpatî a jucat dur".
Lucescu nu va scăpa nepedepsit, susţine presa ucraineană. Va fi amendat. Aşa s-a procedat şi cu Oleg Blohin, antrenorul lui Dinamo Kiev, după o atitudine similară în etapa a 5-a.

Încă o durere de cap pentru Luce. Cînd intră în linie dreaptă pentru Champions League. Marţi, va juca la San Sebastian. Şi nu va fi uşor. Real Sociedad a eliminat-o pe Lyon în play-off!

5.000 de grivne (aproximativ 500 de euro) a fost amenda primită de Oleg Blohin (Dinamo Kiev), după ce a respins salutul antrenorului advers

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
zincat
zincat  •  15 Septembrie 2013, 13:09
Postat de cri.11 pe 15 Septembrie 2013, 12:10

Il Luce si-a stricat mana,jucand cu,ratatii aia de la Dinamo Bukarest.Sa mai joace asa amicale cu echipe de mana a 3 a. :)

Iar tu esti o clona ratata si plina de frustare.

cri.11
cri.11  •  15 Septembrie 2013, 12:10

Il Luce si-a stricat mana,jucand cu,ratatii aia de la Dinamo Bukarest.Sa mai joace asa amicale cu echipe de mana a 3 a. :)

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  15 Septembrie 2013, 09:50

Luce un monument al neputintei ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează