INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GABI TAMAŞ

VIDEO Noapte de pomină pentru Gabi Tamaş » S-a îmbătat şi a spart uşa unui bloc: ”Stătea pe burtă, ca o broască ţestoasă!”

Clubul lui Tamaș, WBA, va începe o investigație despre cazul de la București: românul a ratat un transfer la Lazio în 2011 din cauza beției din San Marino +1   FOTO
Clubul lui Tamaș, WBA, va începe o investigație despre cazul de la București: românul a ratat un transfer la Lazio în 2011 din cauza beției din San Marino

Articol de , , - Publicat sambata, 01 iunie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 31 mai 2013 23:05

Fundaşul "tricolor", aflat sub influenţa alcoolului, a făcut zob intrarea într-un bloc, ieri, la 7 şi jumătate dimineaţa. Petrecuse toată noaptea la inaugurarea clubului fostului gălăţean Pena. După intrarea în clădire, a urcat la etajul 1 şi s-a prăbuşit pe preşul din faţa uşii unui locatar. A fost înlocuit cu Dragoş Grigore în lotul pentru Trinidad.

"Dom'le, vă zic, era nostim! Ca o broască ţestoasă. Se aruncase pe burtă, cît e el de înalt, şi pusese capul la pămînt. Eu nu sînt supărat pe el, e lumea rea!".

În scara blocului din bd. Iancu de Hunedoara 25, la doi paşi de stadionul Dinamo, e forfotă. Poliţie, anchetatori, vecini în etate, curioşi, chiriaşi. Riveranii au învăţat deja povestea. "N-au trecut decît 4-5 ore, dar băiatul ne-a făcut celebri", mustăceşte un locatar.

Cel comparat cu un amfibian e Gabi Tamaş. Care, înainte de a fi o "ţestoasă" obişnuită, s-a comportat ca una Ninja: a spart uşa clădirii cuprinse acum de febră! Cum s-a ajuns aici?

Chef la clubul lui Pena
La începutul săptămînii, fundaşul lui WBA soseşte în ţară, după terminarea sezonului în Anglia. Află că este convocat pentru amicalul cu Trinidad-Tobago, programat pe 4 iunie, aşa că se antrenează la Mogoşoaia, alături de Bogdan Stancu, Stoian, Lobonţ şi Marica. Pentru a se menţine în formă! Totuşi, nu renunţă la micile plăceri. Mai ales că vineri, la ora 13, intră în post: începe cantonamentul oficial cu selecţionata lui Piţurcă!

Joi seară, e invitat la inaugurarea clubului "All-in Poker Club", afacerea fostului vîrf gălăţean Marius Pena. La party ar mai fi prezenţi Bogdan Stancu şi Marius Alexe. E ca la Lăsata Secului: escapada e udată cu alcool, se prelungeşte pînă la 7 dimineaţa. Cînd scena se mută, nici Tamaş nu ştie cum!, din Floreasca în bulevardul Iancu de Hunedoara, la cîţiva kilometri buni. În faţa unui bloc proaspăt renovat, unde stoperul lui WBA ajunge singur!

Lovitura scorpionului
Camerele de supraveghere surprind totul. Gabi soseşte la fix 7:39 dimineaţa, se clatină şi se sprijină pe o maşină închisă la culoare, parcată în faţa blocului. Cu bateriile reîncărcate într-un minut de repaus, îşi ia avînt înspre uşa clădirii şi se înfige în clanţa încuiată. O femeie de serviciu îl reperează, îl sfătuieşte să plece.

"Atunci s-a pornit. Înjura şi blestema. Nu ştim ce căuta aici. N-avea la cine să vină, sînt mai mult bătrîni în bloc. Probabil nici nu ştia pe ce lume se află!", va zice unul dintre martori. Femeia se sperie, strigă după ajutor, în timp ce Tamaş se întoarce şi aplică lovitura scorpionului. Nu varianta Higuita, ci una îmbunătăţită: călcîiul violent sparge uşa de termopan ca un berbece şi deschide drumul invadatorului spre fortăreaţa cu 8 etaje.

"De ce se-ntinde pateul?"
Nici vecinii săriţi în ajutorul femeii de serviciu nu pot opri intrusul. Tamaş caută un nou loc de sprijin, urcă în zigzag scările pînă la etajul 1 şi se aruncă pe burtă. "Ne-am şi speriat, înjurăturile s-au transformat în bolboroseală, a pus capul jos şi a întins membrele. Nici nu ştiam dacă să rîd sau să plîng. Mi-am adus aminte de reclama aia cu «De ce se-ntinde pateul?»", povesteşte un locatar.

Un alt bărbat iese din apartament şi-l vede întins pe jos. "Bă, ăsta e ăla, fobalistul! De a fost la Dinamo! Tamaş, Tamaş!". Ceilalţi vecini anunţă poliţia, aceasta soseşte în 10 minute şi-l ridică pe fotbalist. Gabi înjură, se trage, e încătuşat. Va zice, mai tîrziu, că nu ştia unde se afla!

"A luat la şuturi mobilierul de la Poliţie"
La Secţia 1, Tamaş nu dă declaraţii. Nici nu prea avea cum, din cauza stării de ebrietate în care se afla. Îl aşteaptă pe avocatul Bogdan Cimbru, trimis urgent la faţa locului de impresarul jucătorului, Florin Manea. În acest timp, tatăl fotbalistului, şef al Poliţiei din Poiana Braşov, o apucă spre Bucureşti, dar îl roagă pe unul dintre amicii lui Gabi din Capitală să se ocupe de toate aspectele administrative.

"S-a agitat inclusiv la Poliţie! Urla la toţi cei din jur, s-a apucat să tragă şuturi în mobilier, «Bă, voi ştiţi cine sînt eu?!»", au povestit surse din interiorul anchetei. Un prieten a venit la un moment dat să-i aducă alte haine.

Poliţiştii rămîn şi la blocul din Iancu de Hunedoara. Sînt audiaţi martori, administratorul blocului, Gabriela Benga, ori femeia de serviciu agresată. Tărăboiul se prelungeşte pînă după ora 15:00, cînd femeile implicate capitulează: din nemulţumite de incident devin supărate de urmări, "dacă era un aurolac, nu se mai făcea atîta tărăboi!". Şezătoarea din faţa blocului şi-a găsit subiect de discuţie pentru următoarele două săptămîni, la "naţională" e motiv de schimbare: în locul lui Gabi e chemat Dragoş Grigore!

11 ore la Secţia 1 şi interdicţie de 30 de zile de a părăsi ţara
Iar Tamaş, cercetat pentru ultraj, tulburarea liniştii publice şi distrugere, reuşeşte să părăsească sediul Poliţiei abia la ora 19:10, după peste 11 ceasuri petrecute la Secţia 1! "A apucat să se şi odihnească un pic", a dezvăluit unul dintre apropiaţii săi. Internaţionalul lui WBA a ieşit bulversat încă, a trecut printre jurnalişti fără să scoată un cuvînt, iar unul dintre însoţitorii săi l-a scuipat pe un cameraman.

"Tamaş are interdicţie de a părăsi ţara pentru 30 de zile", anunţă avocatul său. E finalul unui story trist, dar şi comic, după care rămîn două dileme: va înceta vreodată Tamaş prietenia cu alcoolul? Şi cînd va mai reapărea jucătorul în circuitul "naţionalei"?

Declaraţii savuroase ale avocatului

"Tamaş e o persoană semipublică, care a avut o noapte puţin mai grea. Atîta tot şi nimic mai mult"

"Să nu dramatizăm, este o rătăcire de dimineaţă a unui sportiv"

"Starea de sănătate a lui Gabi este cît se poate de bună şi de stabilă"

Cronologia escapadelor lui Tamaş
decembrie 2004: Însoţit de cîţiva prieteni, a-ntors pe dos un local din Poiana Braşov
octombrie 2008: În urma unei beţii, Gabi l-a sunat pe preşedintele lui Dinamo, Nicolae Badea, la 6 dimineaţa şi l-a anunţat că se retrage din activitate
februarie 2009: Revenit de la o acţiune a "naţionalei", meci cu Croaţia, Gabi a băut în cantonamentul lui Dinamo din Antalya şi a chemat masorii în toiul nopţii
octombrie 2009: Tamaş, pe atunci la Dinamo, a băut pînă la 3 dimineaţa după un 1-1 cu Gloria Bistriţa şi a scandat împotriva lui Gigi Becali
iunie 2011: După 3-0 cu Bosnia, Tamaş a băut pînă dimineaţa şi a ratat turneul amical întreprins de tricolori în America de Sud
august 2011: Înainte de meciul amical cu San Marino, Mutu şi Tamaş au fugit din cantonament direct într-un club de noapte. Au revenit la hotel abia dimineaţa! La primul antrenament de a doua zi, au fost aşteptaţi de Piţurcă, selecţionerul comunicîndu-le că sînt excluşi din lot.

WBA a început o investigaţie
Conform expressandstar.com, clubul WBA a aflat imediat de păţania lui Gabi Tamaş. "Surse din cadrul clubului au afirmat că vor investiga ce s-a întîmplat", a punctat sursa citată. Fundaşul român mai are un an de contract cu gruparea engleză şi ar fi putut ca, în perioada următoare, să-şi prelungească înţelegerea. Tamaş are un salariu de 1,5 milioane de euro la WBA.

O beţie i-a blocat transferul la Lazio!
Impresarul lui Tamaş, Florin Manea, a declarat ieri, la DigiSport, că escapada din San Marino i-a fost fatală lui Gabi: "Trebuia să semneze cu Lazio, dar totul a picat din cauza incidentului". ESPN nota, cu o lună înaintea beţiei, că Lazio n-ar mai agrea transferul tocmai din cauza vieţii extrasportive a fundaşului!

Trei glume cu Tamaş apărute pe net
"Nikolici rîde de Gabi Tamaş: «Degeaba a băut dacă n-a vomat în taxi»" (Timesnewroman.ro)
"Sîntem prea duri cu românul. Adevărul e că-şi pierduse cheia!" (Woody, Twitter)
"E cîine pînă la moarte. Chiar şi cînd e mort de beat!" (comentariu YouTube)

3 ani de închisoare e pedeapsa maximă pentru distrugere, un an la ultraj, 5 ani la tulburarea ordinii publice: minimul e amenda

"Mirosea a băutură de la o poştă. Nu se ţinea bine pe picioare, mi-e clar că nu era conştient, poate era şi drogat, că prea avea privirea tulbure" (martor ocular)

"M-a înjurat, a luat clanţa şi a tras cu putere de ea. M-am speriat şi am anunţat-o imediat pe doamna administrator şi pe un locatar de la parter. Apoi a spart uşa cu piciorul şi s-a strecurat înăuntru" (femeia de serviciu agresată)

"Nu e de rîs ce-a făcut Gabi, e caracteristic lui. Probabil că în Anglia nu se băga în seamă incidentul, dar aici se va discuta mult. Imaginea naţionalei e zilnic şifonată, ce mai contează ce a făcut Tamaş?" (Victor Piţurcă, selecţioner)

"Tamaş e un băiat admirabil, loial echipei naţionale. Nu-l voi pedepsi. În locul lui l-am convocat pe Dragoş Grigore" (Victor Piţurcă, selecţioner)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (33)
lupul46
lupul46  •  08 Octombrie 2013, 16:56

Era si Mutu cu ei. Norocul lor ca l-au prins in toane bune...

luciano86
luciano86  •  01 Iunie 2013, 23:51

mor de ras=)))))))))) era sa pic de pe scaun cand am vazut cum se uita dupa colt =)))))))))))))))))))))) a bagat un "bau" de toata frumusetea =)))))))

mogul
mogul  •  01 Iunie 2013, 22:12

alt betiv si barbugiu comenta ... in Anglia nu se comenta asa mult ... decat il luau pe sus instant . depinde daca aveau aia simtul umorului sau nu ... si nu mai venea tatsu sef de politie sa-l scape . in fine o sa-l trimita in judecata vedem ce iese .... dar romanul e mai blajin cu betivii ...

Vezi toate comentariile (33)
Comentează
Close