INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

VIDEO Torje ales omul meciului în egalul de la Palermo (1-1) » "Dr. Jekyll şi Mr. Hyde"

Articol de - Publicat luni, 26 martie 2012 00:00 / Actualizat luni, 26 martie 2012 00:32

Dezamăgitor în ultimele meciuri, atacantul român a salvat-o pe Udinese, reuşind golul remizei. ”A scris primul capitol relevant al istoriei sale italiene”, îl laudă La Repubblica


Primul gol, marcat acum 50 de zile, a venit în surdină, pentru că nu a contat. Udinese pierduse atunci la Florenţa, dar sîmbătă Torje a reuşit cel mai bun meci al său în Serie A. Deşi n-a prins decît o jumătate de repriză, fostul dinamovist a decis remiza de la Palermo (1-1) în minutul 83. Diagonală precisă lîngă bară de la 12 metri, din pasa lui Pereyra, fără speranţe pentru Viviano.

Click aici pentru VIDEO cu golul lui Torje!

Guidolin a riscat la 0-1 folosindu-l în locul lui Pinzi (al doilea vîrf), şi a mutat inspirat. "Românul a scos din joben un jolly evitînd eşecul in-extremis. A prins un gol frumos şi, mai ales, preţios", scrie Gazzetta dello Sport, care l-a notat cu 6,5. Il Messaggero Veneto i-a dat 7 şi a developat perfect sezonul lui Torje: "Doctor Jekyll şi Mister Hyde. Foarte slab la Novara, decisiv sîmbătă, s-a coordonat bine la gol". La Repubblica a completat: "Acolo unde cu puţin mai mult de un an în urmă Alexis Sanchez prindea jocul vieţii, Torje a scris, probabil, primul capitol al istoriei sale italiene. Românul s-a ridicat de pe banca de rezerve şi, cu un drept milimetric şi imparabil, le-a dăruit colegilor de la Udinese pe final un punct important, care menţine vii visurile europene".

2 goluri a marcat Torje în 835 minute disputate la Udinese. Primul l-a reuşit pe 5 februarie, la 2-3 cu Fiorentina

Gol dedicat familiei
Torje speră ca golul să-l readucă între titulari. Încă două meciuri cu măcar 45 de minute şi va lua bonusul de 30.000 de euro: "Eu mă antrenez pentru a fi mereu pregătit. Cîteodată lucrurile îmi ies, iar alteori nu merg bine. Dedic golul familiei ce mă susţine tot timpul. Sînt foarte fericit c-am înscris, dar nu-i de ajuns pentru noi. Sper să fiu omul decisiv pentru Udinese pe final de sezon".


"Torje e în creştere, se implică la antrenamente şi de aceea îl iau în calcule. Chiar el mi-a zis că mereu are dificultăţi de adaptare în primul an"
Francesco Guidolin, antrenor Udinese

"Guidolin mi-a spus să intru şi să dau un impuls echipei prin viteză. Nu vreau să fiu asemuit cu Messi, este prea mare pentru comparaţie"
Gabi Torje, atacant Udinese

CESENA - PARMA 2-2
Mutu a dat-o în bară!
ITALIA. Ameninţat sîmbătă, Mutu n-a reuşit să se revanşeze ieri în teren faţă de fanii Cesenei. Atacat cu petarde şi fumigene şi insultat dur la antrenamentul de sîmbătă de un grup de 50 de ultraşi ce au forţat intrarea în peluză, atacantul român şi colegii săi au fost primiţi cu spatele la meciul cu Parma (2-2), fosta sa echipă. Integralist la gazde, Mutu a dat-o în bară, şi la propriu, la lovitura de cap deviată în transverală de Mirante în prima repriză. După pauză, i-a dat pasă decisivă lui Malonga, care a driblat portarul şi a trimis "peste". Apoi, pe final, a scos o lovitură liberă, pe care a bătut-o în zid. Cesena e tot "lanternă", la 14 puncte de evitarea retrogradării.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
fibra
fibra  •  26 Martie 2012, 09:35

Greu in Italia.

steaua.libera
steaua.libera  •  26 Martie 2012, 03:03

La mai mare!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează