INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANTRENORI

VIDEO Una caldă, alta rece pentru antrenorii români care s-au aflat în cursa pentru Europa League

Rednic a preluat Standardul de pe locul 9 și a realizat 16 victorii și 6 egaluri în 30 de meciuri // Foto: Guliver/GettyImages
Rednic a preluat Standardul de pe locul 9 și a realizat 16 victorii și 6 egaluri în 30 de meciuri // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 27 mai 2013 00:00 / Actualizat duminica, 26 mai 2013 21:03

Standardul ”Puriului” a cîştigat ieri la pas returul barajului din Belgia, iar ”Bursucul” a remizat acasă în ultima etapă, Dinamo Moscova terminînd doar pe locul 7 în Rusia.

Duminica verdictelor fără drept la apel s-a derulat între extaz şi agonie pentru antrenorii noştri din Belgia şi Rusia. Mircea Rednic a prins bilet la ultimul tren de Europa League cu Standard, după ce, cu trei ore mai devreme, Dan Petrescu rata dramatic obiectivul cu Dinamo Moscova.

STANDARD - LA GANTOISE 7-0

Scorul campionatului!
"Puriul" n-a prins locul 3 în play-off, dar a profitat de şansa suplimentară a barajului. Învinsă (0-1) în tur "afară" de La Gantoise, echipa din Liege şi-a demolat adversara pe "Sclessin". Meciul era decis la pauză.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Cu Ţucudean pe bancă (a intrat în minutul 83), Standard a "condus dansul trup şi suflet", cum scrie La Derniere Heure, marcînd la foc automat: Batshuayi (4), Bulot (14), Mpoku (35 şi 39 penalty). Meciul a continuat în sens unic şi în repriza a doua. Recitalul pînă la 7-0, scorul sezonului!, l-au completat "dubla" lui Reza (72, 82) şi, din nou, Mpoku (80 penalty)!

Azi se decide viitorul
Contractul lui Mircea Rednic cu Standard Liege se încheie în iunie, dar există o clauză de prelungire pe încă un sezon suplimentar. Astăzi, antrenorul în vîrstă de 51 de ani se întîlneşte cu preşedintele Duchatelet şi cu directorul sportiv De Sart pentru a hotărî dacă acceptă un nou angajament.

DINAMO MOSCOVA - VOLGA 0-0

Blocat de Pleşan
Dan Petrescu, în schimb, a continuat picajul şi a ratat locul 6, ultimul european. S-a împiedicat de Volga lui Pleşan (folosit pînă în minutul 71), care graţie remizei albe de la Moscova a evitat barajul de retrogradare. Dinamo, ce pierduse cu Alania (deja căzută), a fost depăşită de Rubin.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

"Bursucul" a luat "roşu" în minutul 33, după ce a intrat în teren, înjurîndu-l pe arbitru. S-a plîns iar că nu i s-a dat 11 metri, "deşi am avut cinci faze", şi că Volga a avut unul, pe care însă l-a ratat (75). "Probabil că am bătut recordul, zero penaltyuri într-un sezon. Au contat mult cei 4 jucători pierduţi cu Alania", s-a plîns ieri SuperDan. Din 1963 Dinamo nu mai păţise aşa ceva.

"Le cer scuze fanilor pentru rezultatele din ultimele trei etape. Privind înapoi, au contat cele 5 meciuri pierdute la început. Trebuie să întărim lotul şi am propus conducerii o listă de achiziţii" (Dan Petrescu, antrenor Dinamo Moscova)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
dinamo4eva
dinamo4eva  •  27 Mai 2013, 09:07
Postat de ogica30 pe 27 Mai 2013, 05:59

ciudat rau campionatul Rusesc, in ultima etapa TSKA e invinsa la scor de neprezentare ,iar daca ZENIT ar fi invins devenea campioana ,dar face egal la Amkar....ciudat.

parca cska era campioana de etapa trecuta.

ogica30
ogica30  •  27 Mai 2013, 05:59

ciudat rau campionatul Rusesc, in ultima etapa TSKA e invinsa la scor de neprezentare ,iar daca ZENIT ar fi invins devenea campioana ,dar face egal la Amkar....ciudat.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează