INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TRANSFER

Vlad, aventură în vulcanul Napoli » "Naționala" e mai liniștită. Chiricheș și-a găsit echipă

Articol de - Publicat miercuri, 29 iulie 2015 00:00

Chiricheș semnează la Napoli pe 4 sezoane, 1,5 milioane de euro salariu anual. Tottenham ia 6 milioane: 5 plus 1 bonus!

La 25 de ani, după două sezoane critice la Londra, "tricolorul" ajunge lîngă Vezuviu, unde îl va înlocui pe stoperul uruguayan Britos, plecat la Watford. Aseară, fundașul urma să efectueze vizita medicală și să parafeze contractul. Va descoperi o atmosferă incendiară pe San Paolo, fanii iubind cu patimă echipa azurie. La Napoli, ziariștii susțin că are același profil ca Albiol, fanii întreabă cine e Chiricheș

Italia îl urmărește de mult pe Vlad Chiricheș. În 2012, "tricolorul" a atras atenția Milanului, dar a rămas la Steaua. Un an mai tîrziu, Roma a încercat să-l atragă. Nici Cetatea Eternă n-a fost pentru el. A ales Tottenham. În 2014, aceeași Roma a insistat să-l salveze și să-l ia împrumut de la Londra. Iarăși, zadarnic. Și acum, Roma și Fiorentina păreau să aibă cele mai mari șanse. Au pierdut, pentru că, în ultima clipă, Napoli a apărut pe turnantă și a sprintat decisiv. Totul s-a realizat în două zile.

Cel care a dat alarma

Alfredo Pedulla, reputat specialist peninsular în mercato, a fost primul care a atras atenția, duminică seara. "Directorul sportiv al lui Napoli, Giuntoli, și-a contactat omul de încredere de la Tottenham. E interes mare pentru Chiricheș", anunța ziaristul pe Twitter. Luni, a continuat: "Interesul se transformă în negocieri. Oficialii napoletani sînt la Milano, tratînd intens. Îl văd pe român la Napoli, clubul e foarte aproape de el". Iar ieri, a confirmat: "E fatta per Chiricheș".

Baldini a confirmat

La ora prînzului, directorul tehnic al lui Tottenham, Franco Baldini, a dezvăluit pentru Radio CRC că "totul s-a rezolvat". Iar Raffaele Auriemma, jurnalist la Radio CRC, a comunicat: "Chiricheș e noul jucător al lui Napoli. Nu lipsesc decît vizita medicală și semnătura contractului".

După-amiază, s-au aflat detaliile. Clubul de lîngă Vezuviu va plăti 5 milioane, plus alt milion bonus în funcție de performanțe, iar fundașul în vîrstă de 25 de ani va avea un angajament pe 4 sezoane ferme. Cu un salariu stagional de 1,5 milioane de euro.

La rîndul său, impresarul italian Gianfranco Cicchetti l-a descris pe Vlad:

"Chiricheș, mai mult libero decît stoper, e o alternativă optimă pentru Astori, de la Cagliari, dorit și el de club. Cu acest român, apărarea lui Napoli nu va fi mai slabă. Din contră"

"Excelent tehnic, bine fizic"

În același timp, apărătorul a fost lăudat și de agentul antrenorului Sarri. "Vorbim de un băiat excelent dotat tehnic și care stă bine fizic. A demonstrat că e un jucător important", a declarat Alessandro Pellegrini, dar ziariștii nu înțeleg încă de ce l-a transferat președintele De Laurentiis. "E un alter ego al lui Albiol, cu personalitate. Va fi rezerva lui Albiol", crede cunoscutul editorialist Maurizio Pistocchi. Iar suporterii bleu, fanaticii de pe San Paolo, întreabă: "Cine e Chiricheș?".

Același Alfredo Pedulla, primul jurnalist care a scris despre legătura Napoli - Chiricheș, răspunde: "Românul e un fotbalist valoros, cu Italia în destin. Cu Sarri antrenor, ar putea atinge nivelul său maxim. La Napoli".

clipboard01

261.000.000 €este cota totală a jucătorilor lui Napoli

27,2 este media de vîrstă a celor 26 de nume din lotul napoletan

20 este numărul străinilor din grupul lui Sarri (77%); doar 6 italieni

Top 5 transferuri români

Nume Fost club Club nou Sumă
1. Mutu Parma Chelsea 19*
2. Chivu Ajax Roma 18
3. Chivu Roma Inter 15
4. Mutu Verona Parma 10
5. Chiricheș Steaua Tottenham 8,5

* Sumele sînt exprimate în milioane de euro.
** Sursa este transfermarkt.de

PREMIERĂ: Nici un român n-a mai fost lîngă Vezuviu

Pînă acum, 40 de români au jucat în Serie A. Chiricheș va fi al 41-lea. Dar nici unul nu a evoluat la Napoli. Vlad va fi primul care va purta tricoul azuriu lîngă Vezuviu.

ECHIPĂ: Coleg cu Higuain și Hamsik

Pe San Paolo, "tricolorul" găsește un lot cu mulți jucători cunoscuți. Cei mai importanți, vîrful argentinian Higuain, mijlocașul ofensiv slovac Hamsik și cele două aripi, spaniolul Callejon și belgianul Mertens.

Noul "11" al lui Vlad: Reina - Maggio, Chiricheș, Albiol, Zuniga - D. Lopez, Inler - Callejon, Hamsik, Mertens - Higuain

ANTRENOR: Sarri, pariul riscant al președintelui

După doi ani, faimosul Rafa Benitez, ex-Valencia, Liverpool, Inter și Chelsea, a plecat la Real Madrid. Și președintele Aurelio De Laurentiis a riscat în această vară. N-a mai vrut un nume cunoscut și l-a ales pe Maurizio Sarri, 56 de ani, care n-a avut o carieră de jucător și care a antrenat 17 echipe pînă la Napoli. Ultima a fost Empoli, locul 15 sezonul trecut în Serie A.

PREȘEDINTE: Pătimașul De Laurentiis

La 66 de ani, Aurelio De Laurentiis este unul dintre cei mai colorați președinți din Serie A. Cunoscut producător italian de film, un tip coleric, ADL iese mereu în evidență cu gesturile și reacțiile sale furibunde. Chiar în această lună, De Laurentiis s-a înfuriat cînd un agent vamal a refuzat să-i care bagajele și l-a luat la bătaie pe aeroportul napoletan Capodichino. În urmă cu 4 ani, enervat după stabilirea programului din Serie A, președintele a declarat: "Mi-este rușine că sînt italian. Sînteți niște rahați, vreau să mă întorc la cinema. Mă retrag din fotbal și plec din țară".

LEGENDĂ: Stîngul magic al lui Diego

Maradona a fost zeul lui Napoli. Iar Napoli a devenit, timp de 7 ani (1984-1991), cea mai frumoasă și ardentă scenă pentru Diego. Clubul vieții! Într-un oraș care îl divinizează și acum, El Pibe de Oro argentinian (foto, driblîndu-l pe milanezul Ancelotti) a cucerit două titluri în Serie A (1987 și 1990), unicele din istoria azurilor. Cîștigînd în total 5 trofee, inclusiv Cupa UEFA în 1989, după 5-4 la general în finala cu Stuttgart.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  29 Iulie 2015, 12:30

Chiriches si-a gasit o noua banca de rezerve, mai curand. Nu-l vad jucand nici la Napoli. E intr-o vrie totala.

mal.
mal.  •  29 Iulie 2015, 11:54

Pe gazzetta.it este o știre scurtă. Tot acolo, ca să arate ce afacere bună a făcut Napoli, este pus filmul cu Chiricheș mort de beat, căzând în fund la fiecare pas. Cinste lui! (http://www.gazzetta.it/Calciomercato/28-07-2015/napoli-hysaj-vrsaljko-120736428148.shtml). Oameni cu care ne mândrim. Ce bine... „Naționala” e mai liniștită.

whitemanblue
whitemanblue  •  29 Iulie 2015, 11:40

Pe gazzetta.it de abia scrie un articol minor despre acest transfer, e clar ca a fost luat ca si rezerva de lux...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează