INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GIRONDINS DE BORDEAUX

Un campion în Franța îl avertizează pe Alexi Pitu: „Nu îi va fi ușor, n-are forță. E mult mai complicat în Ligue 2 decât în Ligue 1”

Alexi Pitu a fost prezentat la Girondins de Bordeaux.
Foto: girondins.com
Alexi Pitu a fost prezentat la Girondins de Bordeaux. Foto: girondins.com

Articol de - Publicat sambata, 28 ianuarie 2023 10:09 / Actualizat sambata, 28 ianuarie 2023 10:38

Viorel Moldovan (50 de ani), fost mare internațional, îl avertizează pe Alexi Pitu (20 de ani), jucător transferat de la Farul la Girondins de Bordeaux, ocupanta poziției secunde în Ligue 2, al doilea eșalon al fotbalului francez. 

Campion cu Nantes în Ligue 1, în sezonul 2000-2001, Viorel Moldovan a spus că fotbalul din Ligue 2 este unul mai complicat decât cel din prima ligă, întrucât fotbalul de acolo se bazează mai mult pe forță, calitate care îi lipsește lui Alexi Pitu.  

CFR Cluj se desparte de încă un jucător » Câți bani ar urma să încaseze ardelenii
CFR CLUJ
CFR Cluj se desparte de încă un jucător » Câți bani ar urma să încaseze ardelenii

Viorel Moldovan: „Nu îi va fi ușor lui Alexi Pitu în Ligue 2. Nu are forță”

„Nu îi va fi uşor. Impactul va fi destul de profund pentru el, chiar dacă e Ligue 2. E mult mai complicat decat Ligue 1. Se joacă fotbal mai puţin. Se bazează pe forţă. El are un deficit, nu are forţă. 

Are alte calităţi care pot să compenseze: abilitate tehnică, viteză de gândire. Cred că gândeşte destul de repede, compensează prin faptul că nu are aceste lucruri, iar acolo va fi nevoit să gândească mult mai rapid. 

Am văzut şi la Ilie (n.r. Rareș Ilie, de la Nice). A fost forţat de Favre la început şi a ieşit din circuit. A avut concurenţă. A trecut şi Bordeaux prin multe. A fost retrogradată, dar Federaţia Franceză de Fotbal a intervenit şi a evitat să retrogradeze în divizia naţională (n.r. liga a treia franceză). 

A fost bine pentru că au mai degresat masa salarială şi au pus accent pe academie şi jucători tineri. În campionat funcţionează foarte bine. Sunt pe locul 2. 

Rămâne de văzut cum se va integra. Nu-i va fi uşor, va fi complicat. Va trebui să fie atent la toate aspectele pe care antrenorul i le cere. Au mai fost exemple în care jucătorii români au mers şi nu s-au integrat”, a declarat Viorel Moldovan, potrivit Orange Sport. 

VIDEO. Alexi Pitu, prezentat oficial la Bordeaux

Citește și: 

Standard Liege vrea un căpitan din Superliga: „Pleacă doar pe 400.000 de euro”

Boloni îl aduce pe Alexi Pitu cu picioarele pe pământ: „Fotbalul francez este puternic, îi va fi greu să se adapteze”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  28 Ianuarie 2023, 13:12

...de ce ne ia pe ocolite cu forta... cu viteza de gandire ...de ce nu spune raspicat ...nu o sa faca fata ...

stelu
stelu  •  28 Ianuarie 2023, 13:01

da, iar in divizia c din franta e si mai greu. cand ajungi pe la liga 6 deja e imposibil sa faci fata, poate doar messi si ronaldo sa se descurce acolo, dar nu in versiunile 2023, ci 2010.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează