OPINII  »  EDITORIAL

Ziua unei mame de superstar

Articol de - Publicat miercuri, 28 iunie 2023 16:31 / Actualizat miercuri, 28 iunie 2023 18:34

Când ți-ai pierdut mama, o asemenea poză te poate tulbura într-o fracțiune de secundă. O lacrimă înflorește în colțul ochilor și ustură ca naiba. Tu încerci să o oprești, ea se încăpățânează să plece la vale pe obraz, să te facă de rușine în fața colegilor de birou. 

În poza postată mai devreme pe contul lui de Instagram, un bărbat în toată firea își pune capul pe umărul împuținat al mamei sale. Mesajul e simplu, “La Mulți Ani Mama!” (alături de trei emoticoane: o șampanie, un tort și o inimă), dar zâmbetul plin de afecțiune al fiului și zâmbetul plin de înțelepciune al mamei fac mai mult decât zeci de cuvinte. 

Bărbatul cu părul cărunt din imagine, de fapt un copil ajuns la 53 de ani, a fost cândva blond. Atunci, pe vremuri, blondul înscria goluri la Campionatul Mondial, făcea o țară întreagă să viseze în miez de noapte, apoi plângea ca un copil cu nasul ascuns în iarba de pe Stanford Stadium din San Francisco, la finalul penalty-urilor de coșmar cu Suedia din 1994. 

Ziua unei mame de superstar

Florin Răducioiu își sărbătorește astăzi mama printr-o poză plină de afecțiune. Dintre toți componenții Generației de Aur, “Radu” este probabil sufletul cel mai bun, omul care are mereu o vorbă caldă pentru cei din jur, oricând dispus să ajute, cu zâmbetul ăla de superstar, dar mereu cu o modestie dezarmantă.

Gazeta l-a sunat să-l roage să-și amintească ceva legat de mama sa. “Mama, sunt prietenii mei ziariști de la Gazetă, m-au sunat să-ți ureze La Mulți Ani. Uite, vorbește cu ei!”. Planul inițial s-a dat peste cap. Telefonul a ajuns la Geta Răducioiu, care astăzi împlinește 78 de ani. 

“L-am născut pe Florin în casă, fără asistentă medicală. O vecină m-a ajutat să-l aduc pe lume. Când m-am angajat în 1976 la alimentară, Florin avea 5 ani. I-am găsit o grădiniță lângă serviciul meu pentru a-l avea aproape de mine. Îl luam de la grădiniță după tura mea, la ora 15. Apoi, când ajungea de la școală, arunca ghiozdanul și pleca în curtea spitalului Fundeni. Mă dispera!”.

Amintirea lui Florin despre mama sa a fost întoarsă, modest, de mamă într-o poveste despre Florin. 

Povestea lui Florin despre mama lui sună așa:

"Când am început fotbalul la Dinamo, aveam un echipament alb impecabil, cu teniși chinezești. Jucam pe zgură. Mama nu dormea până la ora trei noaptea chinuindu-se să scoată murdăria de pe echipament, în condițiile în care ea intra la 7 la muncă. Nu se culca până nu era totul perfect. Mă trimitea impecabil a doua zi la antrenament, totul era alb".

Și încă o poveste scurtă de la fiu: “Am o amintire recentă, de acum cinci ani. Împreună cu mama mea, am fost invitat de Anamaria Prodan la ziua mamei ei, Ionela (n.r. - Ionela Prodan, fostă cântăreață de muzică populară). Mamei mele i-a plăcut foarte mult cum cânta, era cântăreața ei preferată. Și-a îndeplinit visul, a fost o amintire incredibilă pentru ea”.

Ionela Prodan a încetat din viață în 2018, la scurt timp după întâlnirea cu Geta Răducioiu.

Într-o lume care gonește după informații senzaționale, o poză cu o mamă sărbătorită cu dragoste de fiul ei celebru poate părea ceva banal, desuet. Autorul își asumă riscul, criticile și lipsa de trafic. 

La Mulți Ani sănătoși, doamna Răducioiu, de la un fiu căruia îi lipsește mama! 

Și mulțumim! Știți dumneavoastră pentru ce!


Comentarii (15)
username_2
username_2  •  29 Iunie 2023, 11:15
Postat de tristan pe 28 Iunie 2023, 17:11

Frumoasa poza, frumos articol

poza lu Ștucanu?...parcă seamănă tot mai mult cu Al. Tudor, angajatu lu Giginho

parachioara5
parachioara5  •  29 Iunie 2023, 11:01

Tristetea naste.Forma ei e destul de sarata.Tristetea este o tara care a plecat din propia sa tara.Tristetea este durerea altora a ta fiind.

danglumetu
danglumetu  •  29 Iunie 2023, 07:59

dar asta, tata nu are??? nicaieri, nimic despre tata!?

Vezi toate comentariile (15)
Comentează