OPINII  »  WIMBLEDON 2022

Bine, mă, și atunci cum a câștigat?

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat miercuri, 06 iulie 2022 19:45 / Actualizat miercuri, 06 iulie 2022 19:47

Simona nu a făcut un meci grozav, dar s-a hrănit cu greșelile Anisimovei și este în semifinală. Acolo o așteaptă Rîbakina, o adversară mai disciplinată, puternică, echilibrată emoțional.

La 1-0 la seturi și 5-1 în setul doi (cu două break-uri în față, pentru Simona), dacă pariai pe Anisimova aveai o cotă de 100 de la 1. Adică la 1 leu pariat câștigai 100. Tentant pentru dependenți!

În bula ei de disconfort

Cine a pariat așa nu a câștigat pentru că revenirea Anisimovei nu a durat decât până la 5-4 și 0-40 pe serviciul Simonei, care deja se pedepsea și își flagela racheta. 

Norocul jucătoarei noastre, căci noroc a fost, Anisimova s-a întors în bula jocului ei împrăștiat și a aruncat la gunoi tot ce agonisise. 15-40, buf! 30-40, bum!, 40-40, uff! Apoi avantaj Simona și minge de meci. Minge de meci convertită. Victorie.

Așteptând greșeala

Victorie scurtă, dar nu atât de scurtă ca în fața Paulei Badosa (63 de minute față de 59) fiindcă pe centenara Arenă Centrală a bătut un vânt rece dinspre americancă. 

A fost singurul pasaj al meciului când Anisimova a intrat în meci și i-a pus probleme Simonei. La rându-i, dacă suntem cinstiți cu noi înșine, și ar trebui să fim, Simona nu i-a pus probleme Anisimovei. Bine, mă, și atunci cum a câștigat? Simplu. Așteptându-i greșeala. Lăsând-o pe ea să ia la țintă auturile și fileul.

Bine, mă, și atunci cum a câștigat?
Simona Halep/ foto Imago Images

Dacă vrem să fim patrioți ne putem minți

Sigur că dacă vrem să practicăm un soi de analiză patriotică am da-o la întors și am vorbi despre impecabilul plan tactic al Simonei. Acela de a nu se expune, de a juca prudent, de a returna pe centrul terenului, pentru a nu deschide unghiurile. 

Poate a fost și așa ceva, dar planul ăsta extraordinar a dus la una dintre cele mai dureroase înfrângeri ale Simonei, în finala de la Roland Garros cu Ostapenko. Bine că Anisimova nu a prins o zi ca Ostapenko!

Este timpul și este cazul

Bravo, Simona, pentru calificarea în semifinală, dar atenție mare la Rîbakina, care e mai zgârcită cu cadourile și mai generoasă cu mingile ținute în joc! Greu de crezut că în semifinală vom mai avea un scor de 28-6 la greșeli neforțate în favoarea adversarei Simonei. 

Rîbakina este o Anisimova mai disciplinată, care dă cam la fel de tare în minge, dar mai controlat. Este timpul și este cazul ca Simona să treacă la nivelul superior. Rezervatul domn Patrick Mouratoglou este dator cu un plan de joc adaptat. Deși nu este cel mai docil elev, Simona prinde repede.


Comentarii (23)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  07 Iulie 2022, 20:41

...sunt dezamagit ...Ribakina ne a luat dreptul de a visa...trist fiind nu mai am putinta de a visa...acum trebuie sa traim realist...

serban191055
serban191055  •  07 Iulie 2022, 17:02

Și mai spune Wilander că Simona joacă mult mai agresiv, că-și forțează adversarele și nu mai așteaptă greșelile lor. Ceea ce se și vede, din avion ! Dar dacă Geambașul nostru susține contrariul, cine-i Wilander ăsta să-l contrazică ? Și apoi, băi, da' dacă Simona nu joacă strălucit, atunci de ce le-a rupt cu bătaia și le-a băgat în depresie pe cele de până acum ? N-o fi cumva și meritul ei că adversarele nu au putut juca mai bine decât ea ?

ralffy_mr
ralffy_mr  •  07 Iulie 2022, 15:12

Jocul Simonei a fost analizat de Mats Wilander, septuplu campion în turneele de mare șlem, iar fostul tensimen suedez a avut cuvinte de laudă asupra româncei: "Ea [Halep] a părut puțin încordată pe final, când Amanda Anisimova a început să lovească mingea mai bine. Să revii de la 0-40 la 5-4, ce efort incredibil din partea Simonei. Annonce Altersflecken: 1 einfaches Hausmittel Sponsorisé par Ratgeber Altersflecken De aceea a fost atât de interesant la inverviul de pe teren când a spus 'Aveam nevoie de picioarele mele', deoarece brațul ei era puțin încordat. S-a bazat pe picioarele ei, ceea ce este foarte deștept și ingenios, deoarece toată lumea acumulează tensiune în brațe uneori, dar picioarele sunt cele mai bune unelte când ești încordat."

Vezi toate comentariile (23)
Comentează