OPINII  »  EDITORIAL

Dinamo Perfect Product SRL

Articol de - Publicat luni, 27 februarie 2023 09:07 / Actualizat luni, 27 februarie 2023 09:07

De trei zile știm că Dinamo și-a schimbat acționarii principali. Știm sau doar ni se spune?

„Sună al naibii de bine, parcă ar fi 1 aprilie!", suna mesajul pe care îl primeam vineri la prânz de la un prieten. Omul este scriitor și dinamovist vechi. Lucrurile nu se exclud, ai nevoie să te transporți în imaginar pentru a continua să fii suporter dinamovist. Este genul acela de pasiune necondiționată care vine dintr-un soi de proiecție virtuală a realității.

„S-a vândut"

Ajunge însă cu pseudocritica literară. Tocmai apăruse pe toate site-urile informația-bombă care anunța copy-paste că "S-a vândut Dinamo". Ceea ce suna (prea) bine ca știre, dar destul de prost din punctul de vedere al sensului. În limba română de nivel cel mult gimnazial, "s-a vândut" nu înseamnă doar că Dinamo a fost tranzacționată de niște oameni de afaceri, ci și că s-a dat pe te miri ce primului amator. Ceea ce nu-i exclus să fie chiar cazul nostru.

Adio coafor?

Printr-un comunicat, administratorul special Vlad Iacob informa că, la capătul mai multor zile de negocieri, societatea Red&White Management ar fi devenit principalul acționar al lui Dinamo, cu un total de 80,775% de procente. 

Tradus, asta înseamnă că legendarul coafor Lotus Perfect Product SRL reprezentat de Dorin Șerdean, fostul președinte impus la conducerea clubului de clica spaniolă Cortacero, ar urma să cedeze cele 72,775% acțiuni deținute în schimbul a 500.000 de euro.

Procente

Ce am mai aflat? Că Red&White ar fi preluat și 8% din acțiunile Asociației Peluza "Cătălin Hîldan", ajungând astfel la totatlul de 80,775%. Până la sută la sută, celelalte procente sunt deținute de APCH/DDB, 12,06%, Nicolae Badea, 7,03%, și Cornel Dinu, 0,3%. Adunăm, iese socoteala. 100%. Lucrurile sunt clare și se întrevede un viitor solid pentru Dinamo.

Realitatea virtuală

Doar că facem cumva și ne lovește iar limba română. Totul se joacă la nivel de condițional optativ. Ar fi, ar deveni, ar avea, ar ceda, urmează să. Încă nu este nimic bătut în cuie, nu există o dovadă a finalizării efective a tranzacției. Fapt care i-a dat prilejul domnului Șerdean să fie la fel de enigmatic ca atunci când ar pregăti o mutare surpriză într-o partidă de șah cu Magnus Carlssen. Vedeți, trăim într-o realitate virtuală.

Deasupra, Nicolae Badea

Știm totuși numele reprezentanților presupusului nou acționar majoritar. Eugen Voicu, părintele Certinvest (fond de investiții),și Andrei Nicolescu (fost vicepreședinte la Rapid!) dețin firma Red&White Management. Lor li se va alătura Dorin Iacob, tatăl lui Vlad Iacob, fost ofițer de miliție înainte de '89, apoi șef de cabinet al lui Virgil Măgureanu la SRI și mai apoi sfătuitor al lui Traian Băsescu. Fabulos! Și asta nu e nimic. În spatele tuturor, mai exact deasupra, se află nimeni altul decât Nicolae Badea, cel care a intermediat discuțiile desfășurate chiar la sediul firmei proprii, Computerland.

Dinamo Perfect Product SRL
Dinamo s-a vândut de Dragobete

S-au pus pe treabă!

Nicio surpriză, umbra lui Nicolae Badea însoțește fiecare mișcare de culise de la Dinamo. Mentor al lui Eugen Voicu, alias Certinvest, sfătuitor și mediator al APCH, Badea nu putea lipsi din peisaj tocmai acum, când se întrevede construirea noului stadion. Înțeleg perfect reticența încărcată totuși de speranță a prietenului dinamovist, mai ales că între timp a apărut în scenă fix personajul care a desăvârșit colapsul la Dinamo. Potrivit Digisport.ro, „noii acționari s-au pus pe treabă și au contactat un milionar român". Iar acesta a răspuns prompt: „O să discutăm!"

Întoarcerea milionarului. Asta da glumă

Ionuț Negoiță este numele milionarului. Da, absurdul e patrimoniu românesc. Domnul în cauză, care pe când implementa la Dinamo conceptul de echipă mică s-a împroprietărit pe o parte importantă a bazei de la Săftica, își așteaptă acum chiriile restante. Mai spre Ștefan cel Mare, jucătorii și angajații așteaptă salariile neplătite de 3 luni. z

„Începem astăzi un proiect care își propune să construiască în cadrul FC Dinamo 1948, împreună cu alți antreprenori, o guvernantă corporativă profesionistă și eficientă" - Eugen Voicu


Comentarii (6)
Normal
Normal  •  28 Februarie 2023, 12:51

Numai prostii emana geambasu asta !

aquadig
aquadig  •  27 Februarie 2023, 20:29

Ca la revolutie. ''Vremuri noi'' cu oameni fosti. Secu vegheaza.

gicapuia
gicapuia  •  27 Februarie 2023, 17:19
Postat de tictictic pe 27 Februarie 2023, 15:21

Juridic vorbind, mi se pare aberant si ilogic! Pe scurt, noul plan de reorganizare al lui Zavaleanu, aflat astazi pe masa judecatorului sindic (respins initial si in faza de apel) avea ca punct de referinta convertirea imprumuturilor facute de DDB prin APCH, catre Dinamo, in actiuni; consecinta fiind dobandirea calitatii de actionar majoritar al DDB-ului (APCH). In momentul de fata, acest plan NU mai corespunde realitatii juridice a societatii Dinamo, macar pentru faptul ca DDB-ul (APCH) si-a cedat intre timp parte din actiuni catre o alta entitate juridica - actiuni pe care le dobandise exact in contul imprumuturilor facute si in urma carora solicita dobandirea calitatii de actionar majoritar, prin conversia acestora, conform planului actual al lui Zavaleanu. Personal, nu vad ce judecator sindic ar aproba asa ceva la apel; daca o va face totusi, ar insemna ca aia 3 care au preluat actiunile de la Serdean vor ramane fara ele (!), iar DDB-ul (APCH) s-ar trezi maine cu toate actiunile, desi ieri isi cedase jumatate din ce avea!?! Daca planul va fi respins (asa cum pare a fi logic), Zavaleanu trebuie sa faca altul; asta dureaza alte 2 luni, plus inca alte 4 luni pentru aprobarile instantei... Intre timp, functioneaza planul initial aflat in rol, conform caruia Dinamo trebuie sa achite cca 1,5 mil euro pana la sfarsitul lui martie si alte cca 3 mil de euro pana la sfarsitul lui aprilie...:)

Adica mai pe scurt : S-a rezolvat. Nu se poate . Bine comentat. Un alt balon de sapun. O alta petarda. FA-LI-MENT!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează