OPINII  »  DINAMO

Lupu, dinamovist fără acte

Articol de - Publicat duminica, 19 iunie 2022 16:17 / Actualizat duminica, 19 iunie 2022 16:25

Cineva a născocit că Dănuț Lupu este o legendă dinamovistă. Și rapidistă. Între timp, fostul fotbalist conduce (fără permis) un club al Ministerului de Interne și are o părere despre orice. 

Să fie clar. Dănuț Lupu, „omul care a scris istorie la Dinamo și la Rapid", nu a scris istorie nici la Dinamo, nici la Rapid. A fost un fotbalist tehnic, capricios și supraevaluat. Și cam atât.

Lupu nu a scris pagini memorabile nicăieri pe unde a mai jucat. Poate doar la Panathinaikos, dar nu pentru cele 10 meciuri jucate într-un sezon în tricoul alb-verde, ci pentru că este singurul fotbalist din istoria faimosului clubul din Atena care a făcut două luni și jumătate de pușcărie, fiind acuzat că era liderul unei bande de hoți de mașini și își folosea apartamentul ca depozit pentru mărfuri furate.

Noroc cu nea Mircea! Sau ghinion?

Asta se întâmpla prin '90-'91. Cu doi ani mai devreme, pe când „făcea istorie" la Dinamo, Lupu a fost arestat în timpul deplasării la Dundee, Scoția, pentru furt în magazine. A scăpat de o condamnare după intervenția lui Mircea Lucescu la poliție.

Acum, în iunie 2022, numitul Lupu Dănuț a fost oprit în trafic de o brigadă a Poliției Rutiere la un control de rutină, pe Bulevardul Liviu Rebreanu din București. La verificarea actelor și a bazei de date oamenii legii au constatat că bărbatul de 55 de ani nu posedă permis de conducere. Pur și simplu.

Viața la 250 de kilometri pe oră

Din fericire, Lupu nu se afla (și) în stare de ebrietate. Potrivit comunicatului Poliției, rezultatul alcool-testului a fost zero. Asta înseamnă că fostul fotbalist nu punea totuși în pericol participanții la trafic pentru că ar fi fost băut, ci "doar" din cauză că neavând permis se cheamă că șofa după ureche. Iar urechea celui care a îmbrăcat de 14 ori tricoul naționalei se simte bine, după propriile mărturisiri, la viteza de 250 de kilometri pe oră.

Așa cum a precizat Lupu la "Prietenii lui Ovidiu", evocând faptele de vitejie ale tinereții lui (două pachete de țigări pe zi, vin la discreție la odinioară celebra discotecă Vox Maris) ca punte peste ani cu cele ale lui Florinel Coman. Și el posesor al unui carnet de conducere la fel de autentic ca un pașaport emis de ascociația de bloc.

Lupu, dinamovist fără acte
Dănuț Lupu (53 de ani), oficialul lui CS Dinamo, a fost oprit ieri în trafic de Brigada Rutieră. Ulterior, a fost dus la INML, pentru recoltarea de probe biologice.

Teritoriul fotbalului

Bun, și care-i treaba?, se vor întreba unii. Treaba este că trebuie să ne iasă din cap că fotbalul produce modele pentru societate. Poate alte sporturi da, dar nu fotbalul. Sau nu cu foarte mici excepții.

Fotbalul a devenit tot mai mult un teritoriu pe care înfloresc apucăturile penale, obiceiurile proaste, opulența ofensatorie pentru oamenii de rând. Dănuț Lupu nu este doar un bărbat de 55 de ani care conduce fără permis și se înjură cu galeria dinamovistă pe la meciuri de handbal, el este oficial al echipei de fotbal CS Dinamo, deci angajat al Ministerului de Interne.

Cine a fost cu ideea?

Că tinerii fotbaliști din Ștefan cel Mare au de învățat de la el tot soiul de lucruri rele este evident, încă mai rău este faptul că cineva din conducerea clubului departamental al MI s-a gândit că respectivul personaj este potrivit pentru un astfel de post. În calitatea de președinte al CS Dinamo, domnul Ionuț Popa sper să fi înțeles absurdul situației.

Exerciții de sinceritate

În context, credeți că succesul cărții autobiografice a lui Mutu, care se prefigurează deja, se bazează pe relatarea transformării fotbalistice a fostului internațional. Sau pe scandalurile care i-au pigmentat cariera? Dacă în loc de "Revenirea din Infern" cartea s-ar fi numit "Atunci când am jucat vârf retras" ori "De ce nu trebuia să-i bat penalty cu scăriță lui Buffon" ce s-ar fi întâmplat?  


Comentarii (39)
gigelos
gigelos  •  20 Iunie 2022, 20:52
Postat de dobrin pe 20 Iunie 2022, 20:47

Ma gandesc ca daca Mircea Lucescu e model pentru societatea romaneasca, atunci si Gino Iorgulescu face pentru odorul lui exact ce a facut si Mircea Lucescu. Atunci inseamna ca si Gino Iorgulescu este un model pentru societatea romaneasca, nu stiu de ce e atat de blamat de presa :)))

Nu e prietene model ...te-ai liniștit?

dobrin
dobrin  •  20 Iunie 2022, 20:47
Postat de gigelos pe 20 Iunie 2022, 20:34

Daa Pară, eu sunt .E și Mopsu cu tine ?

Ma gandesc ca daca Mircea Lucescu e model pentru societatea romaneasca, atunci si Gino Iorgulescu face pentru odorul lui exact ce a facut si Mircea Lucescu. Atunci inseamna ca si Gino Iorgulescu este un model pentru societatea romaneasca, nu stiu de ce e atat de blamat de presa :)))

gigelos
gigelos  •  20 Iunie 2022, 20:34
Postat de dobrin pe 20 Iunie 2022, 19:51

Haha, tu esti Mircea?

Daa Pară, eu sunt .E și Mopsu cu tine ?

Vezi toate comentariile (39)
Comentează