OPINII  »  EDITORIAL

Flavius în fața istoriei

Articol de - Publicat miercuri, 03 noiembrie 2021 17:19 / Actualizat miercuri, 03 noiembrie 2021 17:25

Dat afară de la Craiova după doar 4 meciuri, Stoican îi mulțumește „domnului” Mititelu. Superb!

Antrenorul echipei cu patronul senior în pușcărie și cu patronul junior interzis un an pe stadioane a fost demis. Antrenorul a fost demis de patronul din pușcărie, nemulțumit de tactica și alcătuirea echipei la meciul de Cupa României contra lui Sepsi. 

Echipa despre care vorbim este FCU Craiova, patronul care își omoară timpul în pușcărie cu scheme de joc este Adrian Mititelu, interzisul este fiul lui omonim, iar antrenorul dat afară după mai puțin de o lună de mandat se numește Flavius Stoican.

Se schimbase ceva

Despre fanteziile și bizareriile patronilor din fotbal, unii mai talentați ar scrie un roman în care planul real ar bate planul ficțional. Ca ziarist e recomandat să rămâi la fapte și la interpretarea lor.

Faptele. În scurta lui experiență la Craiova lui Mititelu, Stoican are un palmares negativ, două înfrângeri, o victorie și un egal. Foarte important, echipa a etalat un fotbal mai fluent în ultima vreme și a arătat mai bine exact la ultima partidă cu Flavius pe bancă, acest 0-0 cu Rapid la Mioveni. Era un semn că ideile antrenorului începeau să prindă.

Prea multe filme!

Interpretarea faptelor. Te aștepți ca după un asemenea șpiț în fund cel concediat să reacționeze. Să se revolte. Să își strige indignarea și să îi prevină pe succesori. Nu vă duceți acolo, nu merită să vă umiliți! Nu vă faceți nici meseria, nici nu vă îmbogățiți și vă mai și compromiteți! Greșit, fundamental greșit. Pentru că uite ce a declarat Flavius Stoican după ce i s-a arătat ușa.

„Despărțirile sunt ceva normal. Noi, oamenii și societatea, le condimentăm cu dramatism. Am fost chemat să ajut, lucru pentru care îi mulțumesc domnului Mititelu. Am venit și am muncit. Am vrut să construim din mers, dar deocamdată atât s-a putut. Eu atât am putut. Restul e istorie!”

O istorie care nu trebuie predată

Așa, condimentăm cu dramatism un fapt cât se poate de normal. Adică să fii dat afară înainte să apuci să muncești cu adevărat este ceva cât se poate de natural. Și ce gest frumos că Stoican îi mulțumește „domnului” Mititelu. Ce viziune superioară asupra vieții! Auzi, restul e istorie. 

Da, dar este o istorie care nu trebuie predată în școli ăstora mici, presupunând că se mai predă ceva prin școlile noastre. Este o istorie despre capul plecat sabia nu-l taie, despre fă-te frate cu dracu' până treci puntea, despre compromisul vecin cu umilința, despre pervertirea ideii de a lăsa loc de bună ziua, că, de, nu se știe când îți vine iar rândul și poate că dacă ai înghițit demn porția de mizerie o dată mai meriți o șansă.

Flavius în fața istoriei
Flavius Stoican

Are pretendenți mireasa!

Mai iei niște „bănuți”, îți treci în „CV- uț” încă un „măndătuț”, iar ei au grijă ca din când în când să îți mai arunce câte un „osuleț”. Lumea la diminutiv. Ni se va spune că viața e grea, că niciun compromis nu este de condamnat, că trebuie să ai grijă de familie. 

Din astea, înțelepciune populară fabricată pe genunchii juliți de la atâta contact cu solul. Nu veți fi surprinși, așadar, câți pretendenți se înghesuie deja la mireasa lui Mititelu. Are de unde alege tata socru! 


Comentarii (14)
adrian_riga
adrian_riga  •  04 Noiembrie 2021, 09:50

Geambasu, acest lup moralist. Uita-te pe site-ul care iti gazduieste editorialele. Uita-te la toate articolele cu prodanca la care e atasata o galerie de vreo 40 de poze cu ea in chiloti fara nicio legatura cu subiectul articolului. Si dupa aia sa vii tu sa dai lectii de moralitate.

florar
florar  •  04 Noiembrie 2021, 02:54
Postat de Reflector Sv pe 03 Noiembrie 2021, 23:03

A ajuns fotbalul romanesc pe mana unor indivizi dubiosi (mititeii, becalii s.a. ) ce au facut bani prin "diverse " mijloace obscure si care calca in picioare oameni ,reguli si bunul simt dupa bunul lor plac !!!!

Pai se naște întrebarea ...de ce oamenii de bine nu baga bani in fotbal? Din GSP ultimele zile...A băgat bani Nicoliță și lumea a râs de el...Chiriță a fost păcălit de autoritățile locale și a rămas fără bani...Școala de fotbal care a ridicat jucători ca Maxim și Chiricheș s a zbătut in sărăcie...Vreți din GSP mai din vechime??? GSP îl laudă pe Bucsaru că este patron model!!!S a ales praful ...Lăudat a fost Paskany si...sa mai spun???+Exista sau a existat un patron bun în fotbalul românesc???Mititelu desigur patron rău a riscat totul pentru echipa lui...După cate a trăit numai cod de moralitate ii mai trebuie....Moralitate care nu l a ajutat cu nimic când a avut dreptate și a fost călcat în picioare...Sunt echipe acum aflate în problemele avute de Mititelu și sunt ajutate peste moralitate chiar de presă care cam tace...Se vorbea mai puțin de Mititelu dacă trimitea și el gărzile de corp ?Sau daca baga mana in gat?Sau daca echipa lui nu era dezafiliata ci invitatata?Iordănescu a plecat de la CFR mai rapid decât Stoican fara bălăcăreli și nu a fost certat de presa ?Poate despărțirea dintre Mititelu și Stoican este ce trebuie.Mititelu Jr. a primit interdicție pentru sticle de apa aruncate pe teren.Patronul cu gărzile care au altoit oficiali ai propriului club nu a pățit nimic!!!!Deci eu prefer oamenii rai care pot fi criticați de presă și sancționați de autorități! Că sunt mai pătați decât cei care nu sunt vizibili in presa sau de autorități e chestie de moralitate! A mea!

florar
florar  •  04 Noiembrie 2021, 02:10

Acum ce să facă și Stoican??? Nu mai era dat afară dacă se ratoia la patronii Craiovei???Gălăgia îl ridică în ochii eventualilor angajatori? Desigur...bălăcăreala la tv. poate cel mult îi asigura un loc de invitat pe la multele televiziuni de sport dar la ce aglomerație este prin studiouri mică șansă...Mai rămâne desigur stima presarilor care mai aveau ce scrie...!!!Realist jurnalistul nu are lecțiile făcute...Stoican a vorbit destul când a fost antrenor la Viitorul și se certa la interviuri cu patronul care după ce a ratat promovarea l a lăsat pe Stoican să plece...Și Stoican nu a avut multe oferte...Acum na,nu sunt buni patronii care se baga peste antrenori dar nici sa ceri patronilor antrenori care să-i urecheze in public ...Nu toată lumea câștigă urmând politica urii...Merge la F ...desigur la GSP...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează