OPINII  »  EDITORIAL

Tristețea lui Panco ceceniano

Articol de - Publicat duminica, 06 martie 2022 16:15 / Actualizat duminica, 06 martie 2022 16:16

Retractarea jalnică a fostului internațional este parte a gândirii fotbaliatorului român din trecut și din prezent. Dictatori, criminali? Vorbe goale. Banul să iasă!

Elon Musk, domnul acela care a metamorfozat Tesla din fabricant de magnetofoane în producător de mașini de lux, se declară un absolutist al libertății de exprimare. Minunat! 

Așa că refuză să interzică sursele de știri rusești pe internetul furnizat prin sateliții dânsului, Starlink. Până la urmă, faci ce vrei cu sateliții tăi, ce, nea Gigi nu face ce doresc mușchii lui cu FCSB-ul lui?

Absolutiștii libertății de exprimare

La fel ca Elon Musk, Daniel Pancu este și el un absolutist al libertății de exprimare. A spus omul ce gândea despre tradițiile cecene și despre personalitatea lui Ramzan Kadîrov și a sărit lumea cu gura pe el.

Mai nou, fostul internațional român se consideră și o victimă a persecuției venite din sfera corectitudinii politice. „Numai criminal de război nu fusesem făcut”, zice Pancone, care se declară „trist și supărat” față de ecoul pe care l-au avut declarațiile sale din interviul dat în Fanatik.

Posibil că tristețea lui Panco ceceniano este accentuată de hotărârea agenției de pariuri sportive Superbet de a denunța unilateral contractul de reprezentare. Cum, mă, să reziliezi contractul ditamai ambasadorului? Și ce bine juca el în clipulețele alea, cât de natural era.

Tristețea lui Panco ceceniano
Daniel Pancu

Elucubrații (fot)balistice cu rază lungă de acțiune

Lucrurile sunt însă foarte serioase. Pancu a produs niște declarații înfiorătoare, punct.

Problema e că ex-ambasadorul GG-urilor nu deține exclusivitatea în materie de elucubrații despre lumea în care trăim. Admirația lui pentru credincioșii bărboși de la Groznîi și pentru alți bărbați dintr-o bucată ai planetei nu-i singulară.

La vremea lor, Florentin Petre și Andrei Mărgăritescu elogiau personalitatea lui Kadîrov și ordinea societății cecene. Printre altele, executarea femeilor care poartă burka doar ca instrument de ațâțare a necuratelor pofte bărbătești.

Să nu îl uităm pe Petrică

Te înfiori dacă citești la ani distanță ce declara Petre după transferul în Cecenia. „La Terek sunt nişte oameni deosebiţi, care îşi doresc foarte mult să facă performanţă. Primele aici sunt mari, puţine echipe din Europa pot asigura asemenea prime”.

Dar să lăsăm trecutul, să plonjăm în brațele prezentului. Mitică Dragomir se exprimă țintit despre criza refugiaților ucraineni care i-au ocupat hotelul „full”. Capitalist cu nostalgii comuniste, nea Mitică observă mai întâi că unii dintre clienții lui sunt inși cu mașini luxoase, care au fugit din calea războiului luându-și fiecare ce se găsește pe la casa omului. Bani, ceasuri scumpe, briliante.

Nea Mitică a mirosit blatul Rusia-America

Analiza geopolitică a fostului președinte al LPF nu se oprește aici. „Rușii nu atacau de capul lor Ucraina dacă nu se înțelegeau cu americanii”. Îți stă mintea-n loc? Nu, pentru că noi cunoaștem personajele care populează lumea fotbalului românesc. 

Majoritatea covârșitoare gândesc ca el. Oameni cu bani, cu mulți bani, dânșii nu au probleme de conștiință. Dictatori, criminali? Vorbe goale. Cine le dă banu' gros ăla e demn de respect. Din timpuri imemoriale.

Vreți exemple? Începând cu Pițurcă, Tudorel Stoica sau Lăcătuș și terminând cu occidentalul domn Boloni, toți premianții de la Sevilla '86 se închină și acum la Valentin Ceaușescu.

Altă amintire. La Mondialul din Italia '90, un înalt demnitar al statului român eliberat, credeam noi, naivii, de comunism spunea fără reținere că demonstranții de la Universitate merită împușcați. Înțelegeți? Mereu plasați de partea ocultei puterii, a proprietarilor „cașcavalului”.

Voiaj în promiscuitate

Aproape nimic nu s-a schimbat de 30 de ani încoace. Retractarea lui Pancu este jalnică și probabil că își făcea un bine dacă ar fi tăcut. Când reafirmi că le înțelegi spiritul și îți place atitudinea cecenilor, că îl respecți „enorm” pe Ramzan Kadîrov înseamnă că îți continui voiajul în promiscuitate morală.

Unde mai pui că nu ești singur în această călătorie, căci te vor însoți destui compatrioți scârbiți de putreziciunea, falsitatea și ipocrizia Occidentului și admiratori ai judokanului Putin. De-aia îți vine uneori să îți cam dai cu Tesla peste picioare.


Comentarii (80)
547670469555772
Beci Beciuri Pivnițe Fose  •  07 Martie 2022, 15:10
Postat de andrei.steaua pe 06 Martie 2022, 17:16

Pe Pancu nu prea îl duce mintea, de-aia nici mare antrenor nu este. Pe CTP îl ducea când scria fericit ca au venit minerii aplaudând gestul ca fiind unul de normalitate. Câte articole ai scris despre el? Ca ăla din Cecenia probabil nu va calcă niciodată pe la noi, in schimb minerii au bătut femei si copii, sunt parte a “tradiției românești”.

Siria ?

547670469555772
Beci Beciuri Pivnițe Fose  •  07 Martie 2022, 14:42

Ce sa fac. Deși nu sant fan Geambașu sant obligat sa ii dau dreptate. Bravo!

niculaemoromete
niculaemoromete  •  07 Martie 2022, 13:52

Poate a exagerat Mitică Dragomir, blatul nu este la nivel guvernamental, dar un blat la nivel de portofele mari între americani-ruși-ucraineni-evrei, n-ai cum să-l combați!

Vezi toate comentariile (80)
Comentează