OPINII  »  EDITORIAL CTP

Retragerea lui Messi

Articol de - Publicat luni, 12 iunie 2023 18:24 / Actualizat luni, 12 iunie 2023 19:15

Messi la Inter... La Inter Miami, nu la Inter Milano. O veste care m-a întristat. Țin cu Messi, mi-am exprimat nu o dată admirația pentru el: lăsându-l de-o parte pe Johan Cruyff, Federerul meu din fotbal, Leo Messi e GOAT. 

Acum însă, n-o să-l mai văd în marile meciuri ale Europei. N-o să mă mai pot bucura de bijuteriile tehnico-tactice pe care continuă să le producă, chiar și în condițiile ostile de la PSG, unde a fost cel mai bun pasator de gol din campionatul francez. 

Dacă s-ar fi întors să joace în Argentina, n-aș fi avut nimic de zis. 

Dar se duce în America de Nord, într-un campionat de soccer, prea puțin cunoscut și modest ca valoare. Dar plin de bani, căci aceasta e singura explicație pentru alegerea lui Messi.

Retragerea lui Messi
Lionel Messi, foto: Imago

Și mă întreb și eu: n-avea destui? N-ar fi putut să-și găsească o echipă europeană într-un campionat puternic, rămânând în prim-planul fotbalului?

Uite că nu. Pentru mine, Inter Miami înseamnă o bănoasă retragere deghizată a lui Messi. Și decât așa, mai cinstit față de moștenirea pe care o lasă fotbalului, era să se retragă de tot.


Comentarii (33)
radugo
radugo  •  13 Iunie 2023, 15:36

Nene Cetepeule, ce vină avem noi că Messi s-a mutat de la Paris la Miami? Păi, mergi și matale după el să-l tolocănești la cap. Și poți și să „te retragi din gazetărie” acolo, la un cico pe o plajă însorită. Iar dacă nu-i soare destul la Miami, poți să emigrezi în Congo, așa cum te lăudai la un moment dat!

jijicu
jijicu  •  13 Iunie 2023, 11:27

Culmea e ca nimeni nu s-a lamentat cand mari jucatori ca Iniesta, Xavi, Zlatan, Beckham, Rooney, Gerrard, Pirlo s.a. s-au dus in tari mai caldute si linistite pe final de cariera. La Messi si CR7 in schimb e o mare drama ca au facut ce se tot face de la Pele incoace, s-au retras in campionate mai slabe, mai bine platite si unde pot avea o expunere substantiala. Toata lumea e moralista, toti ii reproseaza lui Messi ca nu s-a dus sa joace gratis la Barca sau in Argentina, ca are destui bani, ca e terminat etc. etc. Cumva omul a spus multe in ultimul lui interviu: s-a saturat de presiune, vrea sa joace in liniste si sa se bucure de familie. Or, Miami pare a fi un mediu numai bun pentru ceea ce isi doreste, plus ca pachetul oferit de americani nu e de neglijat (poate pe termen lung e mai avantajos decat cel de la arabi). Omul a spus-o clar ca la Barca sunt multi oameni care nu il vor acolo. Iar in alta parte nu are de ce sa mearga pentru ca nu mai are nimic de demonstrat in fotbal...

corectorul
corectorul  •  13 Iunie 2023, 11:12
Postat de dinamo100 pe 13 Iunie 2023, 10:31

Nu trebuie sa-l judecam foarte aspru pe Messi. El nu mai e asa proaspat pentru a lupta in intrecerile intense din Europa. Campionatul Frantei este unul solicitant d.p.v. fizic, iar el in ultimul an juca destul de economicos energetic. Inter Miami mi se pare mai putin blamabil decat mersul in peninsula arabica, unde ar fi castigat cu adevarat mai multi bani. In plus Miami e un mediu mai placut pentru familia lui, mai multi sud-americani, plaje frumoase etc. si e si mai aproape de Argentina, mai poate da cate o fuga.

Dar cu celalalt gigant al istoriei fotbalului, Cristiano Ronaldo, ati procedat la fel, nu l-ati judecat aspru? Si asta desi Ronaldo a plecat din fotbalul european cu aprox 3 ani mai in varsta decat Messi. Si nu tine argumentul cu banii arabilor, intrucat Messi si-a umplut conturile in ultimii ani tot cu banii arabilor, odata prin salariul de la PSG, care este tot de acolo, iar apoi cu veniturile din calitatea de ambasador al turismului Arabiei Susite, platiti tot de catre regimul ala blamabil.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează