OPINII  »  EDITORIAL IOANA MIHALCEA

Dați un Google despre Kopic!

Ioana Mihalcea
Ioana Mihalcea

Articol de - Publicat vineri, 08 decembrie 2023 01:57 / Actualizat vineri, 08 decembrie 2023 10:25

Din a treia conferință de presă a lui Zeljko Kopic în România au răzbătut câteva idei interesante.

Ca și în precedentele, antrenorul lui Dinamo - metodist și, în trecut, șef de academie - a răspuns cu răbdare și cu atenție tuturor întrebărilor, pe un ton foarte politicos și civilizat, driblând elegant capcanele unor subiecte mai sensibile.

Dacă Zeljko Kopic va fi sau nu salvatorul pe care îl așteaptă Dinamo rămâne de văzut, dar, momentan, mi-a atras atenția conținutul discursului său, ascultând ce a avut de spus după 3-3 cu Oțelul.

Zeljko Kopic, antrenor Dinamo: „Sunt jucătorii mei, pe ei îi am și pe ei îi susțin”

Legat de schimbarea mentalității și așteptările pe care lumea le are de la el, Kopic pare conectat într-un mod inteligent la pretențiile suporterilor:

Dinamo e un club istoric, cu jucători mari, care trebuie să joace ofensiv, să aibă posesie, ocazii. Pe asta voi insista zilnic. Eu vreau să am o familie în vestiar, să am o conexiune bună cu jucătorii, pentru că, mai mult decât fotbaliști, ei sunt oameni. Pentru ei, situația e grea, Dinamo e un club mare, îi simt sub presiune. În aceste 3 meciuri rămase trebuie să insistăm pe ideea de a fi uniți și a lua cât de multe puncte putem.

Extrem de coerent, croatul a dat dovadă de mult tact în relația cu jucătorii săi. S-a ferit total de subiectul achizițiilor din această iarnă, cu care să reușească evitarea retrogradării, încurajându-și astfel fotbaliștii cu care mai are de lucrat 10 zile în 2023 și arătându-le maximum de respect și de înțelegere:

Nu vreau să discut despre transferuri acum. Toți cei de la club sunt jucătorii lui Dinamo, sunt jucătorii mei, pe ei îi am și pe ei îi susțin. Vom termina aceste 3 meciuri și voi vorbi apoi cu cei din conducere despre părerea mea. Nu e ușor să fii jucător la Dinamo. Sunt multe așteptări. Nu avem rezultate bune, iar moralul e căzut.

Kopic: „Nu îmi place să fac promisiuni”

Un alt detaliu de remarcat este și faptul că tehnicianul spune că nu-și face planuri pe termen lung și că știe foarte bine unde a venit, e la curent cu importanța clubului, dar și cu perioada grea în care se află, mărturisind că îi plac provocările și că întotdeauna alege varianta dificilă:

Viața mea așa este, mereu aleg drumul cel mai greu. Vom vedea ce va fi. Am încredere în mine, am luat decizia să vin la acest club mare, îmi place acest tip de atmosferă, îmi plac așteptările, pretențiile, tot. Sper să-mi fac treaba și toată lumea să fie mulțumită. Dacă totul e doar top în fotbal, faci mici greșeli și cazi. Apoi trebuie să muncești extrem de mult pentru a reveni.

Atitudinea față de muncă iese din nou în evidență și prin faptul că nu dorește să compare profesia sa de antrenor cu alte meserii în care oamenii au mult mai multe probleme de înfruntat. Și nici nu fuge de responsabilități.

Dacă ești asistent medical sau dacă lucrezi la curățatul străzii, tot trebuie să dai maximum pentru a-ți lua salariul la finalul lunii. Așa și eu. Nu-mi place să fac diferențe, să spun că e greu pentru mine și e ușor pentru cine lucrează în alt domeniu. 

Eu sunt antrenorul, eu reprezint clubul, echipa mea, jucătorii, asta e treaba mea. Știu. Nu pot face miracole, dar pot munci din greu zi de zi pentru a da echipei ce are nevoie.

Întrebat despre fani, Kopic a evitat total promisiuni goale, conștient de situația grea în care a aterizat:

Suporterilor trebuie să le transmitem mesaje prin jocul nostru, să le arătăm că au de ce să vină, dacă e spectacol și fotbal de top vor veni. Nu îmi place să fac promisiuni. Pentru mine e la fel dacă joc în fața a 55.000 de oameni sau în ligile inferioare, cu 200 de oameni. Vreau să dau ce am mai bun pentru ca echipa mea să arate un fotbal de calitate.

O conferință de presă ca o mică lecție de decență și de inteligență în gestionarea unei situații de criză. Indiferent cum a fost descoperit și adus Zeljko Kopic, indiferent dacă va avea rezultatele așteptate de dinamoviști, cine știe, poate sunt șanse să descoperim pe parcurs, chiar și la o simplă căutare pe Google despre el 😉, un personaj interesant, cu ceva de spus. 

Dați un Google despre Kopic!
Kopic aseară, în ninsoarea de pe „Arc”

Comentarii (31)
mosh_gerilla.1948
mosh_gerilla.1948  •  10 Decembrie 2023, 01:43
Postat de belane pe 09 Decembrie 2023, 19:22

Daca tot l-ai studiat recent zi-ne si la ce pagina se gaseste informatia !

Roagă-i pe „copii” tăi să-ți spună! Sau, ca variantă ajutătoare, sună un prieten cu mai multă carte.

belane
belane  •  09 Decembrie 2023, 19:22
Postat de mosh_gerilla.1948 pe 09 Decembrie 2023, 18:59

„imi iau familia (nevasta si copii)” ... Poate n-ar strica să iei cu tine și vechiul manual de gramatică, de clasa a V-a! Dacă nu-l mai ai, roagă-i pe „copii” tăi să-ți împrumute unul.

Daca tot l-ai studiat recent zi-ne si la ce pagina se gaseste informatia !

mosh_gerilla.1948
mosh_gerilla.1948  •  09 Decembrie 2023, 18:59
Postat de belane pe 09 Decembrie 2023, 18:13

Nu, nu-mi iau matusile sau verisorii dar imi iau familia (nevasta si copii) sau tu nici macar familia nu ti-o iei ? Ideea e ca atunci cand vorbesti de "UNITATE" si de "FAMILIE" nu e necesar sa fii unit cu matusa si verisorii dar e necesar sa fii macar unit cu sotia si copii, cel putin cat inca ei sunt mici si trageti amandoi la aceeasi caruta. Gluma tocmai de cliseul asta obositor facea haz - cand folosesti in alte contexte dincolo de spatiul intim cuvintele de unitate si familie deoarece atunci cand le folosesti mergi pe asumptia ca exista un legamant explicit declarat si asumat pe fondul unei datorii moale intre "membrii familiei" (loialitate, sinceritate, suport) ceea ce nu-i cazul intr-o echipa de fotbal sau intre colegii de serviciu. Nu exista unitate si familie in fotbal, e o exagerare, sunt cuvinte goale, demne de scenariul unui film mediocru de Hollywood fiindca Kopic, Politic, Ghezali etc. nu sunt nimic altceva decat niste mercenari si n-o zic cu rautate ci pur si simplu ptr. ei Dinamo nu-i decat un job, o etapa a carierei lor...nu poti forma o familie "unita" cu acest mindset modern din pacate dl. Kopic ne vinde gogosi...ah daca zicea de respect atunci era altceva dar nu-i cere lui Ghezali sa fie unit ca si cand ar fi unit cu nevasta-sa sau frasu' fiindca e imposibil in contextul Dinamo-Romania-anul 2023-fotbalul modern.

„imi iau familia (nevasta si copii)” ... Poate n-ar strica să iei cu tine și vechiul manual de gramatică, de clasa a V-a! Dacă nu-l mai ai, roagă-i pe „copii” tăi să-ți împrumute unul.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează
Close