OPINII  »  EDITORIAL IOANA MIHALCEA

„Lăsați-ne să ne pregătim de Liga Campionilor!”

Ioana Mihalcea
Ioana Mihalcea

Articol de - Publicat luni, 28 august 2023 20:13 / Actualizat luni, 28 august 2023 20:19

Azi, 16 ani de la Dinamo - Lazio. 

Îmi amintesc scenografia fabuloasă „Aici e Dinamo”. Urletul dezlănțuit „Augh! Augh! Augh!”. Reușita lui Bratu, o săgeată vie. Stendardo făcând efectiv ruptură alergând după el și nereușind să-l prindă. Explozia stadionului.

Cine a fost atunci la meci nu are cum să uite nivelul decibelilor și bucuria fantastică din jur. Unul din acele momente în care ceea ce se întâmplă nu pare real.

Apoi, golurile lui Pandev și Rocchi. Tăcerea. Lacrimile dinamoviștilor. Lumea care trebuia să se îndrepte spre casă dar rămăsese împietrită pe vechiul Stadion Național, a cărui iarbă văzuse multe, dar parcă niciodată atâtea într-o singură seară.

Au fost 3 reprize din 4 în care Dinamo a fost mai aproape ca niciodată de grupele Ligii, dar nu le-a putut atinge. N-a fost să fie. „Lăsați-ne să ne pregătim de Liga Campionilor!” a rămas doar un motiv de ironie.

În acea seară de august s-a pierdut ceva de neprețuit pentru Dinamo, deși e un „ceva” care niciodată nu i-a aparținut. O fantasmă a ceea ce putea fi. Un gol în stomac. În final, un calvar.

Pe 28 august 2007 s-a prăvălit în abis, cu un zgomot infernal, o bucată din istoria acestui club, pentru că nimic din ce a venit după nu a mai fost la același nivel.

Prăpastia creată e uriașă.

După 16 ani de la infernul din preliminariile UCL, Dinamo nu poate fi mai departe de grupele Ligii Campionilor decât a fost în acest an. Dar în purgatoriul unei alte Ligi, a doua, s-a curățat de dramele trecutului și a regăsit ceva. Speranța. E inestimabilă. 


Comentarii (45)
marcbrad
marcbrad  •  09 Septembrie 2023, 11:24
Postat de rocky3 pe 29 August 2023, 02:16

Lasă-l pe ăla, o fi vorbit la necaz. Dar nimeni pe întregul mapamond n-a mai trăit vreodată asemenea umilință! Se auzea ca și în America de Sud s-au dat imaginile cu jdemii de gigisti îmbrăcați în roșu și alb! Așa ceva...:)))

pai eu voirbesc de fotbal,acolo este umilinta,acolo nici macar nu s-a vazut nimic plus ca am fost fara galerii. umilinta este ca ai facut asa ceva stiind ca nu mai avem galerii in perioada aia din cauzele stiute de toti. s-au umilit cei din pecehas.

rikiriki365
rikiriki365  •  31 August 2023, 16:08
Postat de brentford pe 28 August 2023, 22:32

Banuiesc ca vom avea cateva interviuri peste 40 de ani cand cativa jucatori ai lui Dinamo din acel meci vor spune ca,da,dom’le,am luat si noi ceva,Radu a ajuns la Lazio,toata lumea fericita.

iti spun 100% ca a fost blat, iar Radu a fost parte din afacere, da. sunt curios dac ti dai seama cu cine au operat. borcea, marele dinamovist, bocciul suprem! s-au gandit doar la binele lor, i-a durut in ....de suflarea dinamovista.

nkundi
nkundi  •  29 August 2023, 18:11

pregatiti-ne sa ne lasam de liga campionilor

Vezi toate comentariile (45)
Comentează