OPINII  »  EDITORIAL

Am uitat să ne bucurăm! Și e trist!

Editorial Narcis Drejan
Editorial Narcis Drejan

Articol de - Publicat duminica, 19 noiembrie 2023 01:11 / Actualizat duminica, 19 noiembrie 2023 08:26

Într-un fotbal care n-a mai oferit nicio bucurie, doar frustrări și specialiști în dărâmat eșecurile, România ajunge la Euro! Am putea spune că ne-am calificat din nimic, dar ar fi crud și ireverențios

Suntem la Euro, dar România nu are un ziar de sport  care să anunțe la primele ore ale dimineții cum s-a trăit noaptea de toamnă de lângă Budapesta! 

Îmi amintesc pagina din Gazetă, cu Budescu, atunci când ne-am calificat ultima dată, în 2016, acum rămânem cu cronicile din online, nu găsim imagini spectaculoase! Am uitat să ne bucurăm! Și e trist!

Ați văzut că nu crede nimeni în națională?

România n-a pierdut niciun meci, iar fanii echipei naționale nu cred în această generație! Fotbaliștii sunt tot mai rari, e o specie pe cale de dispariție, iar toți spun că n-am jucat cu nimeni! Dar n-am pierdut niciun meci! Grecia, Suedia, Polonia, Norvegia și alte țări cu investiții masive în fotbal nu sunt la Euro, momentan, polonezii au o șansă cu barajele din Liga Națiunilor! 

Am uitat să ne bucurăm! Și e trist!
FOTO: Raed Krishan (GSP)

Lumea nu mai crede, s-a pierdut apartenența la echipa națională de fotbal! Fanii sunt atât de pretențioși că și o calificare e luată la mișto! Euro '84, Euro '96, Euro 2000, Euro 2008, Euro 2016! Atât! Noi nu am fost nici Spania, nici Franța, nici Anglia, nici Italia, nici Germania, nici URSS! Dar fanii vor mai mult! Și nimeni nu crede, se bucură tot mai puțini… și e trist! 

Noi n-am fost niciodată mari, inima optimistă a poporului a făcut și fotbalul să creadă că e mare! La Pitești, Dobrin era peste Pele, la Craiova, Balaci era peste Maradona, iar în toată țara, Hagi a fost peste toți fotbaliștii României! Dar atunci credeam! Și tot timpul am vrut mai mult!

Cu juniorii Iordănescu si Hagi, la Euro

Nici după ”dubla” incredibilă a lui Mihăilă n-a crezut nimeni, jucătorii au fost criticați de noi, de fani, de cei de afară, care spuneau că România e o umbră! Cu fiul lui Iordănescu, cu fiul lui Hagi, România merge la Euro, deși nu s-a crezut niciun moment! 

Nu e naționala Federației, nici a Comitetului Executiv, nici a lui Burleanu, e a noastră! Și e un salt neașteptat, o calificare care face ca fotbalul românesc să se strecoare în Europa, fără prezențe în cupele europene, fără transferuri, cu mai mulți străini submediocri în întrecerea internă, dar măcar putem crede! Și e păcat că am uitat să ne bucurăm! 

Sunt 9 meciuri fără înfrângere, iar asta e o performanță! De ce am devenit atât de răi, de nepăsători, de neîncrezători? E și mai trist! Bucurați-vă, până în vara germană a lui 2024, pe cerul României fotbalistice e senin, iar cerul are tot timpul nuanțe diferite!


Comentarii (20)
hofer
hofer  •  22 Noiembrie 2023, 00:53

Noi nu am uitat sa ne bucurăm, dar voi ne-ați amărât sufletul cu așteptările, laudele și criticile voastre exagerare. Ne-ați urcat în cer cu laude nemeritate și de acolo de sus ne-ați trântit de pământ cu critici exagerate. Când citesc ce scrie unul de-ai voștri (că poate ar fi fost poate mai bine sa pierdem !), îmi dau seama că voi sunteți aceia care nu știți să vă bucurați de un succes. Voi sunteți aceia care prin părerile voastre de instabilitate psihica aveți dubii și probleme de mentalitate invingatoare nu poporul român. Cum poți să spui că este mai bine sa pierzi? Voi sunteți aceia cu probleme. Voi lucrați la mentalitatea acestor copii și pe urmă va mirați că vând meciurile și joaca la pariuri. Va mirați de mentalitate.

atacama
atacama  •  20 Noiembrie 2023, 19:15
Postat de gicapuia pe 19 Noiembrie 2023, 19:31

Domnule Drejan uitati un singur lucru : se transmite fotbal pe toate posturile posibile zi si noapte. Asa am vazut ce insemna jocul de fotbal. Dvs vi se pare ca jocul nationalei are vreo legatura cu fotbal de azi ? Hai ca sunteti de meserie. Luminati-ne si pe noi .

CE MESERIE ? DREJAN SE DA NU STIU CE PROFESSOR (fara portofoliu).

mogosoaia
mogosoaia  •  20 Noiembrie 2023, 07:41

Asa-i asa zisa presa de la noi: nunta la suscces si inmormantare la insucces. Problemele de fond raman, calificarea aceasta reprezinta frectie la un picior de lemn (apropo de picioarele fotbalistilor...).

Vezi toate comentariile (20)
Comentează