OPINII  »  EDITORIAL NARCIS DREJAN

Meme multimedia, multidegeaba

Articol de - Publicat luni, 13 februarie 2023 17:34 / Actualizat luni, 13 februarie 2023 18:01

Managerul FCSB-ului nu prea vorbește cu presa, apare rareori în conferințe și transformă substantivul chibiț în verb la Orange Sport. 

Mihai Stoica are cont pe facebook, la un moment dat scria pe un blog, a scris și în Gazetă, a fost analist la „Digi Sport”, iar ultimele titluri din Ghencea, calificarea cu Steaua în semifinala Cupei UEFA, grupele Ligii Campionilor cu Unirea Urziceni, toate se leagă de numele lui. Nu a fost niciodată obiectiv. Dacă era purtător de verbe la FC Roberto Ziduri, FCSB ar fi fost o rușine de echipă pe lângă gruparea lui Tuci Negriloaia, din Dâmbovița.

Orice, dar să fie pe facebook

În două cuvinte, Meme poate fi caracterizat managerul multimedia. Chiar dacă este un produs incomod pentru fotbalul românesc, înjurat non-stop şi călcat în picioare la comandă de Gigi Becali, Victor Piţurcă, Marius Stan şi sute de mii de iubitori ai sportului rege, Meme iese în evidenţă şi atrage mii de like-uri pe facebook, e popular, chiar și atunci când spune prostii și e lipsit de fair-play. Exemplu, cazul de aseară, când Armaș arăta de parcă l-ar fi lovit calul, cu tot cu căruță, nu Edjouma. Varianta online a managerului Stelei pare imaculată la prima vedere.

Meme multimedia, multidegeaba
Mihai Stoica, 57 de ani, managerul lui FCSB

Aplicație pentru cei fără bacalaureat

Dacă ar interacţiona cu Gigi Becali pe facebook, la relaţie, cu siguranţă am avea „It’s complicated” sau “In a domestic partnership”, iar o aplicaţie pentru Apple „Meme vs Gigi” ar conţine foarte des cuvintele oier, hahaleră, Mimi, zdreanţă, Miţa Biciclista, iar după mai multe update-uri, la versiunea 5.0, făcută de niște danezi, Gigi devine împăciuitor și vorbește din Biblie. În respectiva aplicație, oricine poate deveni antrenor la FCSB, spui Tatăl Nostru, pe voice recorder, îl înjuri pe Săpunaru, zici ceva de CFR Cluj, te iei de Balaj, apoi ești angajat. Următorul firmware al echipamentului de la FCSB vine și cu opțiunea: N-ai luat BAC-ul? Joacă-te cu Meme și Pinti.

De la Mussolini pân-la demagogie

În zeci de ani, cu versiuni folosite de mulţi utilizatori, care au copiat cd-uri cu softul de la Galaţi, Bucureşti, Urziceni a existat şi demo-ul de patru zile de la Vaslui, care a dat eroare. Poate că Porumboiu prefera varianta Linux sau Apple, cu mai puţin viruşi, spre deosebire de Android sau Windows 11, mai stabil pentru Meme. Statusul de pe tik-tok ar fi: „Mai bine aş locui într-o cutie de carton, decât să mă întorc la Steaua”. Şi s-a întors! 

La un moment dat, pe la începuturile facebook-ului în România, managerul analist multimedia preluase o maximă de la dictatorul nazist Benito Mussolini: „Meglio morire in piedi che vivere una vita in ginocchio” (n.r. – mai bine mori în picioare, decât să trăieşti o viaţă în genunchi)? O fi pe genunchii lui Gigi? 

Sau, mai pe românește, cum să minți fotbalul și societatea fiind demagog.


Comentarii (17)
forumer.47
forumer.47  •  18 Februarie 2023, 00:36
Postat de John_Doe pe 14 Februarie 2023, 12:15

Te cam enervezi ca Steaua joacă bine! :)))

Da, a batut pe Progresul Spartac cu 4-0, chiar joaca bine.

paolo11
paolo11  •  15 Februarie 2023, 04:22
Postat de adriann_ pe 14 Februarie 2023, 11:45

Oierul tau a zis ma :)) Jurnalistul il citeaza. Oftica-te :))

Când citezi, pui ghilimele...Mori! :)

florin44
florin44  •  14 Februarie 2023, 14:46

Excelente caracterizari ale personajului! Nenorocirea este ca fanfaronada si ineptiile individului se raspandesc, pe ici, pe colo mai si prind si uite asa intra un nimeni in folclorul popular. Dar, daca nu ar mai fi atat de bagat in seama de mass-media, incet, incet ar disparea si am vedea din "fuga camerei de luat vederi" doar scalambaielile pe care le face la marginea terenului!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează