OPINII  »  EDITORIAL NARCIS DREJAN

Profesorul Baresi și antrenorul Gigi

Editorial Narcis Drejan
Editorial Narcis Drejan

Articol de - Publicat luni, 07 august 2023 12:19 / Actualizat luni, 07 august 2023 12:25

FCSB câștigă tot până acum, chiar dacă antrenorul principal Gigi Becali nu a înțeles nici până acum schimbările, iar unul dintre marii atacanți ai României ne amenință cu telefoane către legendarul Franco Baresi

De când a început noul sezon competițional, sincer, nu am înțeles de ce suporterii FCSB-ului nu sunt atât de mulțumiți de prestația echipei lor, care câștigă tot, chiar și atunci când nu încântă ochiul specialistului. 

De la ultimul titlu, cel din 2015, pe când patronul era în închisoare, Becali s-a jucat de-a meseria de antrenor, iar la final nu i-a ieșit, chiar dacă avea cei mai buni fotbaliști, cele mai mari salarii, cele mai bune condiții ș.a.m.d. Acum, pare să-i iasă, după ce CFR Cluj șchioapătă, deși are super fotbaliști, Ajeti, Tachtsidis, Konoplyanka, Yeboah, însă stilul lui Mandorlini pare că-l bulversează și pe el în fața adversarilor. 

Apoi, Farul e departe de echipa din primăvară, străinii aduși de Hagi sunt de Roberto Ziduri și ACS Viitorul Ileana, iar ritmul de meciuri joi-duminică a dat peste cap echipa de pe malul lacului Siutghiol. 

Ar mai fi Craiova lui Rotaru, care trăiește din Mitriță și același lot reșapat, n-ar fi de mirare ca patronul să apeleze la semnături de genul Silviu Lung senior, Cămătaru, Craioveanu, Cîrțu, Stîngă, Badea sau Pleșan, pe post de fotbaliști.

Când 3 șchioapătă, câștigă FCSB

+21 FOTO

Și uite așa, cu Sepsi și Rapid, foarte bine organizate, dezvoltate organic, fără E-uri și erbicide, FCSB domină startul de sezon, cu patronul-antrenor, care mută greșit, dar câștigă. Doar că aseară, singura schimbare la pauză, foarte curios, a fost iarăși aiurea, Cordea cu Compagno. Practic, singurul vârf autentic al echipei, serios, cu o eficiență excelentă în fața porții, e pe bancă, iar Cordea e scos, în vreme ce pe teren rămâne Tavi Popescu. 

După 3-4 goluri, presa l-a făcut pe acest paradox antinomia al fotbalului un fel de Haaland, cu Mbappe și Messi la un loc. FCSB joacă de cele mai multe ori în 10, cu Tavi Popescu pe teren, care are o singură execuție, din mișcare, tot timpul din afara careului. În rest, dispare din joc, e complet inutil. 

Răul făcut de presă este ireparabil în cazul său, amintiți-vă declarația dată etapa trecută, în victoria de la Galați, când a marcat. Tavi încă se crede Haaland, cu Mbappe și Messi la un loc. Cu un Djokovic fenomenal, un Olaru exact și fără plămâni, Florinel Coman tot mai bun și o apărare sigură în Superliga, FCSB n-are nicio problemă, în condițiile unui secund Charalambous tot mai inspirat în fața schimbărilor fără logică ale principalului Becali.

Să nu uitați să-l sunați pe Baresi!

Din studiourile TV, unul dintre atacanții legendari ai României, Florin Răducioiu, îi ia ușor de urechi pe Chiricheș și pe Dican. Începe cu Dican, stoperul de la Botoșani, care gafează la golul lui Bauza, scoate telefonul deranjat și amenință că-l sună pe Franco Baresi, pentru a le explica fundașilor noștri cum să rezolve asemenea situații.

Duminică seara, tot Răducioiu îl atenționează pe Chiricheș că nu se dă pasă cu exteriorul în zona în care se afla el, că o greșeală, cum i-a spus? “Marcă înregistrată”. Da, Florine, e adevărat, voi ați fost geniali în teren, dar ne-am fi bucurat mai mult să vă vedem că le explicați asta viitoarelor generații când v-ați lăsat de fotbal. Acum e cam târziu să analizați un fotbal atât de slab, care e performant doar în România. Sau trebuie să-l sunăm pe Baresi și pentru asta?


Comentarii (8)
fcsb_clar_e_steaua
fcsb_clar_e_steaua  •  08 August 2023, 01:38
Postat de therealreddog33 pe 07 August 2023, 15:03

Toate bune și frumoase pana la partea cu Radu. Da, gestul cu trlefonul a fost copilăros, asa e Raducioiu de când îl știm, eu nu cred ca a vrut sa fie îngâmfat. Da sa ii reproșezi acum ca nu l-a învățat pe Chriches sa dea cu piciorul în minge, când Răducioiu nu a fost o zi antrenor, asta mi se pare cam mult. Pai Chiriches asta nu o fi fost vreo 10 ani pe afara, la cluburi mari? El nu a văzut/învățat acolo ce riscuri își asuma un fundaș central, când și in ce zona a terenului? Ca nu a învățat nimic, vedem asta pe teren, dar pentru asta e numai el responsabil, nimeni altcineva...

Știe fotbal, dar a crezut că in campionatul românesc e mai ușor, a spus-o chiar el, într-un fel, de asta e posibil sa facă greseli.

fcsb_clar_e_steaua
fcsb_clar_e_steaua  •  08 August 2023, 01:36

Becali vede business, că trebuie să îl vândă pe Tavi Popescu, restul e priceperea staff-ului, care e de apreciat că poate face față imixtiunii patronului in alcătuirea echipei. Așa cum e ea, echipa asta e iubită de mulți și e Steaua pentru foarte mulți. Problema lipsei de calitate fotbalistică pleacă de la lipsa de educație, de la preocupările fotbaliștilor din afara fotbalului. Înainte se juca fotbal de plăcere, acum pentru bani, fotbalul e o afacere. Fotbalul de curtea școlii pe care îl jucam in trecut avea calitate mai multă. Vrem jucatori de fotbal talentați? Mergeți in curtea școlii, poate se mai joacă fotbal ca pe vremuri, poate convingeți părinții copiilor sa ii înscrie la fotbal, însă in schimb le trebuie oferită educația de care au nevoie. Hagi a văzut asta si și-a format Academie. Mulți fotbaliști de calitate provin din Africa pentru că găsesc in fotbal șansa de care au nevoie.

parachioara5
parachioara5  •  07 August 2023, 20:50

...faptul ca nu intelegi tu schimbarile lui jiji nu inseamna ca nu au logica ...jiji ne fenteaza pe toti... e posibil sa gandeasca mult mai departe ca noi ...el are multe elemente pe care tu nu le cunosti dar dai din gura ca jiji e prost antrenor ...ca nu face cum vrei tu ...ca sa iesi mereu pe doi nu i usor ...la un pas de locul intai ...uneori iei mai multi bani cu locul doi ...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează