OPINII  »  EDITORIAL

Caii lui Rădoi

Articol de - Publicat luni, 27 decembrie 2021 15:36 / Actualizat luni, 27 decembrie 2021 19:28

De când s-a retras de la națională, firește că Mirel Rădoi e mai liber. Ca atare, e prezent des pe micile ecrane, unde comentează perioada de 2 ani, dintre noiembrie 2019 și noiembrie 2021, petrecută pe banca "tricolorilor". 

În general, analizează lucrurile cu realism, cu măsură, decent. Ca atunci când își dă nota 5, doar 5, pentru prestația de selecționer.

Se poate spune că a trecut examenul. Cu precizarea că a făcut-o la limită și cu emoții. Ba și cu îngăduință, de vreme ce rata de succes a echipei conduse de el a fost de numai 46,7%: 8 victorii, 4 egaluri, 8 eșecuri. Doar 28 de puncte din 60 posibile. 

Iar dacă scoatem din calcule meciul câștigat cu Norvegia la "masa verde", procentul scade până la 43,9%, unul evident nemulțumitor. Peste cel al lui Daum (40%), însă inferior bilanțului înregistrat de Contra (62,5%).

Cu siguranță că iubitorii fotbalului își puseseră alte speranțe în Rădoi și în băieții lui. Cum aceștia au clacat, ratând toate obiectivele asumate, chiar toate!, internauții n-au ezitat să-i ironizeze, să-i arate cu degetul. De-a dreptul s-au ambalat auzindu-l pe Rădoi cum pretinde că, pe când antrena România, a primit oferte de la alte două naționale!

Acuzându-l că n-are credibilitate dacă nu precizează de la cine au venit propunerile, suporterii au sărit la gâtul ex-selecționerului, inclusiv pe site-ul Gazetei. L-au luat în bășcălie cu "Te-au vrut federația din Lesotho și naționala feminină a Libanului" ori cu "Ai refuzat ofertele deoarece erai ocupat să pregătești examenul de Bacalaureat".

Din păcate, Rădoi a mai scăpat caii și cu alte prilejuri. De pildă, când s-a grăbit să declare că selecționatele de tineret s-ar bucura de mai multă vizibilitate, de expunere mai mare, decât reprezentativele A ale diverselor țări! 

S-a interpretat această afirmație ca un mod de a trage spuza pe turta proprie după ce, cu el la timonă, România U21 a obținut performanța de a ocupa locul 4 la turneul final european din 2019. O exagerare, nu-i așa?, lesne de sesizat.

Caii lui Rădoi
Mirel Rădoi

La fel, poate mai tare, a deranjat mărturisirea lui Rădoi conform căreia l-a dezamăgit Dan Petrescu pentru că a zis nu naționalei (de fapt, a zis CFR Cluj) în condițiile în care "Bursucul" avea în Gruia o clauză de reziliere de 400.000 de euro, "nu mare, iar el a strâns multe milioane". Mă rog, stilul românesc de a-i ține socoteală altuia, de a te amesteca unde nu-i treaba ta.

Adică, a sugerat Rădoi, s-ar fi cuvenit ca Petrescu să-și plătească singur clauza, deci să lucreze gratis circa un an și jumătate! OK, dar Rădoi, al cărui garaj, ticsit de bolizi foarte scumpi, seamănă cu un salon auto, cu Rolls-Royce, Bentley, Ferrari etc, la 250.000 - 300.000 de euro bucata, el, Rădoi, de ce n-a antrenat naționala pro bono, din prietenie?!

Tocmai această ipocrizie l-a înfuriat pe un fan, care a postat pe GSP.RO: "Ce se tot bagă loserul ăsta în seamă zi de zi? Va rămâne ever cel mai slab antrenor din istoria naționalei, cu 3 calificări pierdute în timp record!"

Cam dur, dar în parte adevărat. Mirel Rădoi a găsit ce-a căutat. 


Comentarii (25)
ntmarcel4
ntmarcel4  •  28 Decembrie 2021, 12:28
Postat de Neagu Mihai pe 27 Decembrie 2021, 15:54

Opriti-l pe acest oltenas obraznic si trufas.Orice om cu bun simt,in locul lui,n ar mai fi iesit in public o perioada,dupa ce a ratat tot ce se putea rata.Daca avea dram de demnitate,demisiona imediat dupa ratarea barajului cu Islanda.Nu-i mai faceti publicitate,acest asa zis antrenor cu frizura de tractorist,incult si agramat,ne-a stricat Sarbatorile cu aparitiile zilnice in Gazeta ! de ce il promovati,de ce nu -l ignorati ?el pare ca nici nu realizeaza ca a distrus 3 calificari ! nu mai scrieti zilnic despre el,eu ma ofer sa-l meditez timp de o luna sa ia Bac-ul ! a devenit un loser ca asta ,care nu e in stare sa termine un liceu ,formator de opinie in paginile unui ziar (totusi)respectabil..?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

knxdan
knxdan  •  28 Decembrie 2021, 11:58

Mie inca imi pare rau ca Super-Dan nu a acceptat postul. Ar fi putut face o echipa de ``batrani`` (a se citi fotbalisti cu experienta!) si ar fi jucat fiecare meci la rezultat. Cred ca putea sa si castige grupa de Nations League. In timp si-ar fi facut si ``manjii`` loc in echipa. Adica, aveam in acelasi timp si rezultate si reconstructia mult-visata. PACAT!

dubluv
dubluv  •  28 Decembrie 2021, 06:31
Postat de jean_gabin pe 27 Decembrie 2021, 16:42

A ghicit un destept ca eu sunt Dl Ioanitoaia si vreau sa vand singurul ziar de sport tiparit pe hartie. Si il vand cu Prodanca, Gigi Becali, Giovani si altii ca ei pentru ca asta va place voua sa cititi. Ia vedeti cate postari are un articol despre divortul lui Reghecamp si cate unul despre tactica lui de la un meci. Vedeti si faceti mai putin pe desteptii ca ma apuca greata la ce exigenti va pretindeti voi. Dl Ioanitoaia va da ce vreti asa ca nu va mai dati altii decat sunteti voi in realitate.

bine, nea Ovidiu.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează