OPINII  »  EDITORIAL

Cealaltă jumătate

Articol de - Publicat joi, 13 octombrie 2022 22:31 / Actualizat joi, 13 octombrie 2022 23:10

Meciul din Gruia a început sub semnul unei duble surprize. În ciuda faptului că s-au plâns că vor trebui să improvizeze din pricina problemelor de lot, ambii antrenori au aliniat formațiile obișnuite.

Dan Petrescu chiar garnitura de start din tur, cu Deac restabilit miraculos după ce glezna lui arăta alaltăieri ca o buturugă. Iar Trpisovsky pe cea din finalul partidei de la Praga.

Se sconta că prezența "eternului" Deac, veteranul și spiritul echipei, o va mobiliza pe campioana României. Așa s-au și petrecut lucrurile, căci Deac a deschis scorul dintr-un penalty ce a sancționat faultul comis asupra lui Muhar. Dar și după ce, câteva secunde înainte, lovitura de cap a lui Yuri ștersese bara.

Din păcate, golul nu i-a înviorat pe clujeni. Dimpotrivă, i-a împins să facă pasul înapoi și să cedeze inițiativa cehilor. Care au condus jocul până la pauză, 68% posesie, fără să reușească însă egalarea. Când n-a intervenit salvator Scuffet, au ratat Jurasek și, în două rânduri, Kaciaraba. Deliberat, CFR a ales să se apere și n-a mai contat în ofensivă. Dar și-a atins scopul intermediar, acela de a termina repriza în avantaj. Ba și ca lider al grupei.

Chiar dacă Deac n-a mai rezistat, fiind înlocuit cu Cvek, CFR a părut decisă și capabilă să părăsească tranșeele după reluare. A avansat liniile curajos, răspunzând prin organizare, luciditate și sânge rece dominării haotice a adversarei.

Cealaltă jumătate

În clipa în care l-a schimbat pe atacantul Janga cu fundașul Braun, Petrescu și-a reconfirmat intențiile de a apăra cu dinții scorul de 1-0. Specialitatea casei.

Ousou a mai irosit o ocazie uriașă, dar strategia "Bursucului" s-a dovedit pe cât de nespectaculoasă, pe atât de productivă, Yuri înscriind golul 2. Grație căruia, deși presată trei sferturi din timp, campioana României a obținut o victorie extrem de prețioasă. Pentru care i se cuvin felicitări.

Dacă la Praga s-a consemnat, a spus-o însuși Dan Petrescu, "jumătate de minune", la Cluj minunea s-a întregit. Iar CFR chiar are motive să spere că va trece de grupele Conference League.


Comentarii (18)
dandinu90
dandinu90  •  14 Octombrie 2022, 13:40
Postat de jean_gabin pe 14 Octombrie 2022, 00:00

Asa trebuia comentat. Victorie uriasa, joc marunt. Tonul este cel potrivit, ar trebui sa invete din el Mironica si tripleta de comici vestiti de la GSP.

Cum a fost jocul zeceseboului atunci ?daca tot zici ca jocul cfr.ului a fost marunt?

dandinu90
dandinu90  •  14 Octombrie 2022, 13:38
Postat de dinamo100 pe 14 Octombrie 2022, 09:29

Cred ca Ioanitoaia stie, ca noi toti, ca o minune ca cea din jocurile cu Slavia nu demonstreaza ca s-a schimbat ceva in jocul lui CFR. Vrem sa vedem si fotbal la CFR!

Cum vedem la Dinamo?fii serios.Ce n as,da sa avem jocul asta la Dinamo si parcursul Cfr ului,din ultimii 5 ani.Nu mai abera.

Cormiz
Cormiz  •  14 Octombrie 2022, 12:48

Am citit articolul de doua ori. Felicitări cu o jumătate de gura, cam printre dinți. Unora nu le convine deloc. Nu sunt de acord nici cu notele. Manea si Camora meritau peste 7. Apărarea CFR-ului a realizat un obiectiv important., nu a luat gol.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează