OPINII  »  EDITORIAL

Cum a umilit-o Corvinul pe CFR

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat joi, 04 aprilie 2024 16:01 / Actualizat joi, 04 aprilie 2024 16:21

Continuă să fie comentată eliminarea CFR-ului din „sferturile” Cupei, iar asta nu doar pentru că ex-campioana clujeană a pierdut lamentabil, 0-4, în fața unei divizionare secunde, ba și nou-promovată. Ci și pentru că eșecul s-a lăsat cu două demisii răsunătoare. Să le numim de onoare. A antrenorului Mutu și a președintelui Balaj.

Corect, trupa din Gruia s-a făcut de râs marți seara în condițiile în care, urmează o constatare, nu o scuză, i-au lipsit Ajeti, Kresic, Avounou, Abeid și Matei Ilie, accidentați ori, ultimii doi, suspendați. Cum, colac pentru pupăză, Mogoș și Camora s-au accidentat și ei pe parcursul întâlnirii, Mutu s-a văzut nevoit să improvizeze, dar n-a prea avut cu cine!

Misiune cu atât mai dificilă cu cât CFR rămăsese în 10 încă din minutul 11, când Tachtsidis l-a lovit cu cotul în figură pe Lupu și l-a obligat pe arbitrul Iulian Dima să scoată cartonașul roșu.

Personal, nu cred în varianta că mijlocașul grec a forțat eliminarea ca să-l sape pe Mutu. Ca să-l lucreze. Mai degrabă a fost gestul unuia incapabil să-și strunească nervii. Reacție de inconștient.

Cum Mutu n-a mai avut la cine apela, el a trebuit, în disperare de cauză, să recurgă la cvasidebutanții Mamic, Serebe și R. Filip, care n-au putut mai mult. De spus însă că, în măsura în care CFR a dezamăgit crunt, parte de "vină" i-a aparținut și adversarului, care s-a comportat peste așteptări.

Cum a umilit-o Corvinul pe CFR
Corvinul a reușit una dintre marile victorii ale istoriei recente

Corvinul chiar a jucat fotbal, unul rapid, legat, modern. A dovedit că știe ce vrea și ce face, de parcă ea era din Superligă! Meritul atmosferei, asigurată de 12.000 de fani ce-au sfidat frigul și ploaia, ca și al antrenorului Florin Maxim, 43 de ani, fostul fundaș al Sportului Studențesc, al Farului și, în 1998, al Corvinului.

Fără străini, garnitura locală s-a bazat pe câțiva jucători cu experiență, Neacșa, trecut pe la Dinamo Minsk, Pîrvulescu, Coman, Velisar și Hergheligiu, rodați în Liga 1, dar și pe ambiția și entuziasmul celorlalți. Ea a dominat cap-coadă, a stăpânit mijlocul terenului și, ceea ce i-a plăcut foarte tare lui Mircea Lucescu, a urcat vijelios pe flancuri.

Probabil că, având 1-0, alt outsider s-ar fi retras și, ca să conserve avantajul, ar fi căutat să închidă jocul. Nu și Corvinul, care a insistat permanent, dovadă că a înscris golul 4 tocmai în minutul 90+2! N-a slăbit-o pe CFR o clipă, n-a lăsat-o să respire!

Tradiția e ca atunci când o echipă mică reușește surpriza de a bate una mai mare, cu renume, să se vorbească mai mult despre învinsă. Despre "drama" ei. Contrar obiceiului, am simțit nevoia să dedic aceste rânduri, fie și întârziate, unui Corvinul ce promite să ridice prezentul și viitorul la înălțimea generației "istorice" a lui Andone, Rednic, Mateuț, Klein, Nicșa, Petcu, Colesniuc, Gabor și alții de-acum 40 de ani, promoție crescută și lansată de Lucescu.

Și din acest motiv, consider că FC Voluntari va avea o viață grea în semifinala programată pe 17 aprilie la Hunedoara. Când nu-i exclus, chiar nu e!, ca buturuga mică să răstoarne iarăși carul mare.


Comentarii (30)
Ernest20
Ernest20  •  07 Aprilie 2024, 12:31

Titlul = „Cum a umilit-o Corvinul pe CFR ” = , după meciul cu Rapid , se transformă într-o întrebare = „ Cum a umilit-o Corvinul pe CFR ??? ”

Ernest20
Ernest20  •  07 Aprilie 2024, 12:31

Titlul = „Cum a umilit-o Corvinul pe CFR ” = , după meciul cu Rapid , se transformă într-o întrebare = „ Cum a umilit-o Corvinul pe CFR ??? ”

M0tanul
M0tanul  •  07 Aprilie 2024, 09:16
Postat de dragan pe 06 Aprilie 2024, 23:23

ce ti-e si cu fotbalul asta, onorificule: iti dai seama ce macel umilitor era azi pe Giulesti, daca in locul clujenilor intrau pe teren hunedorenii?

În lumina următoarelor rezultate: Corvinul vs CFR 4-0 / Rapid vs CFR 1-4, rezultă socoteala: Rapid 1 vs CFR 4 - (-4), adică Rapid vs Corvinul 1-8

Vezi toate comentariile (30)
Comentează