OPINII  »  EDITORIAL

Duminică vom ști campioana?

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat marti, 02 aprilie 2024 06:33 / Actualizat marti, 02 aprilie 2024 11:32

FCSB a învins-o la limită și târziu pe Farul, Șut marcând unicul gol al duelului de la Ovidiu abia în minutul 82, când a reluat în plasă cornerul executat de Coman. Prin respectiva lovitură de colț, Coman a oferit încă un assist și a devenit astfel al doilea cel mai eficient fotbalist din Superligă. După Mitriță. Cu goluri, pase de gol și penalty-uri scoase, dar transformate de coechipieri, Mitriță a contribuit la realizarea a 27 de goluri. Coman la 24.

Dacă s-ar fi judecat ca la box, probabil că FCSB n-ar fi triumfat duminică. Adesea depășită de Farul, ea a suferit. Mai ales în prima repriză. A avut însă noroc cu Târnovanu, autorul a 3-4 intervenții salvatoare, de aceea și desemnat MVP-ul întâlnirii.

Când portarul învingătorilor e ales omul numărul 1, se subînțelege că el a avut de furcă. Dar și că, reversul medaliei, echipa lui n-a strălucit.

Probabil că FCSB n-a meritat cele 3 puncte. Numai că fotbalul nu contabilizează meritele, ci golurile. Ține cont de tabela de marcaj, nu de impresia lăsată, capitol la care Olaru et Co. dovedesc c-au învățat din întâmplările trăite în ultimele sezoane.

Au priceput și ei că decisiv e să câștigi și mai puțin important, chiar derizoriu, cum o faci.

Din această înțelegere, și imaginea unei garnituri care s-a maturizat. Realistă și echilibrată, ea speculează orice slăbiciune a adversarului. Speculează la maximum, nu iartă nimic.

N-aș trece în viteză peste reintrarea lui Chiricheș, survenită după 7 luni de pauză forțată. Ajuns la 34 de ani și jumătate, ex-căpitanul reprezentativei n-a acuzat în niciun fel o absență atât de îndelungată. Dimpotrivă, s-a descurcat de parcă n-ar fi lipsit decât câteva etape. Adevărat profesionist, a rămas pe teren și după fluierul final ca să se antreneze de unul singur! Ca să alerge!

Duminică vom ști campioana?
Cele mai spectaculoase imagini de la Farul - FCSB / FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)

Când am notat aici, prin ianuarie, că un Chiricheș complet restabilit și în formă ar putea constitui o soluție și pentru națională, pe unii i-a apucat râsul. Azi, ideea nu mai pare atât de năstrușnică, fiind vehiculată și de alții. Care realizează că, grație celor 75 de selecții și experienței acumulate la cluburi de top (Tottenham, Napoli etc), Chiricheș le poate fi de ajutor "tricolorilor". Nu neapărat pe gazon, dar măcar în vestiar.

Altfel, victorioasă pe Litoral, FCSB s-a desprins la 7 puncte de Universitatea Craiova, pe care o așteaptă duminică la București. În cazul în care trupa lui Becali va învinge, vă rog s-o luați ca variantă, nu ca pronostic!, ea se va duce la 10 puncte de urmăritoare, inclusiv (teoretic) de CFR și de Rapid, iar asta cu numai 7 etape înainte de încheierea stagiunii.

Și-atunci, cu 10 puncte avans când vor mai fi în joc doar 21, e dificil de crezut că FCSB, avantajată și de înjumătățire, va mai putea pierde titlul. Matematic, va fi posibil. Practic însă, mai greu, foarte greu.

Iată de ce sunt tentat să afirm că titlul e arvunit. Încă mai mult, nu-i exclus ca duminică seara să cunoaștem, avant la lettre, noua campioană.


Comentarii (30)
komosikus
komosikus  •  04 Aprilie 2024, 16:12

Pai titulul s-a decis din vara trecuta sau chiar la pauza meciului de la Ovidiu de anul trecut. Merita si nea Gigi dupa 10 ani un titlu, ca i-a facut si el pe multi campioni. Scorul va fi 2-1 ca suntem in postul Pastelui si Mihaita e si el baiat bun.

fabulos
fabulos  •  04 Aprilie 2024, 10:10

Duminica??? Pai castigatoarea se cunoaste demult timp. Sau ati uitat cum au fost obstructionate toate celelalte echipe sa se aproprie de Fcsb!

ARCADIEzaporojanu
ARCADIEzaporojanu  •  04 Aprilie 2024, 07:42

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează