OPINII  »  EDITORIAL

Lucescu: NU lui Beșiktaș

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat duminica, 07 ianuarie 2024 15:01 / Actualizat duminica, 07 ianuarie 2024 18:09

Condusă de managerul general Samet Aybaba, o delegație a lui Beșiktaș Jimnastik Kulubu s-a întâlnit sâmbătă seară la București cu Mircea Lucescu ca să discute preluarea băncii tehnice a „vulturilor negri” de către legendarul antrenor român. 

Dialogul a durat 5 ore, dar n-a dus la niciun rezultat. Din care pricină avionul oficialilor turci s-a întors la Istanbul fără tehnicianul bucureștean de 78 de ani.

Deși onorat de propunere, acesta n-a acceptat să ia echipa imediat. Interesat să revină în fotbal după despărțirea de Dinamo Kiev, consemnată în noiembrie 2023, Lucescu și-a declarat disponibilitatea de a merge la Beșiktaș, nu înainte însă de finalul actualului sezon. 

Marcat de experiența nefastă încercată în 1999 la Inter Milano, unde a rămas numai 3 luni, el a respins ideea de a lucra cu un lot format de altcineva.

Altfel spus, s-ar întoarce la BJK, dar nu acum, așa cum ar vrea turcii, dornici ca ML să fie prezent chiar la duelul cu Rizespor, programat marți în SuperLig. Iată de ce, mai ales din această cauză, părțile n-au bătut palma. 

Clar că, zicând nu, el și-a asumat un risc. Întrucât un club de anvergura lui Beșiktaș, de 21 de ori campion, nu te ofertează oricând. Totuși, până și presa turcă, obișnuită să țină partea casei, înclină să-i dea dreptate lui Mircea Lucescu.

În sensul în care, căzută pe 6 în clasament, dar la 15 puncte în spatele cuplului fruntaș Fener-Galata, cu 7 înfrângeri din 18 meciuri, câte are și Konyaspor, ocupanta locului 16, primul deasupra liniei retrogradării!, Beșiktaș a ajuns umbra formației care cucerea ultimul titlu în 2021. 

Lucescu: NU lui Beșiktaș
Mircea Lucescu

O echipă de duzină, de pluton, menită să atragă din ce în ce mai puțin. La care te duci mai degrabă ca să-ți rupi gâtul, nu?

BJK culege azi ce-a semănat ieri. Numai pe parcursul acestei stagiuni a schimbat 3 antrenori, pe Șenol Guneș cu Burak Yilmaz și pe acesta cu Riza Calimbay, pus și el pe liber! 

A umplut vestiarul cu străini plătiți regește, numai Guneș a adus 14!, dintre care unii sunt accidentați, alții suspendați, iar 5 plecați la Cupa Africii! Și-atunci, la ce să se grăbească Lucescu, ca să scoată castanele băgate în foc de cei dinainte și, la cel dintâi eșec, inevitabil, să fie arătat cu degetul și să i se reproșeze că are o vârstă?!

De acord că în 2003, când a scos-o campioană pe Beșiktaș chiar în anul Centenarului clubului, Lucescu a scris istorie. Cu Pancu în teren, a pierdut un singur meci din 34 și a strâns un număr record de puncte, 85, cu 8 peste Galata. 

Dacă istoria se repetă uneori, asta nu se întâmplă mereu, iată de ce cred că Lucescu are dreptate când cântărește o dată și încă o dată oferta lui Beșiktaș. Ca unul care nu duce lipsă nici de glorie și nici de avere, și-a câștigat dreptul de a alege și, la o adică, de a refuza.


Comentarii (15)
Van_Basten
Van_Basten  •  09 Ianuarie 2024, 12:08
Postat de danglumetu pe 09 Ianuarie 2024, 08:56

pardon, stranepotii, ca nepotii ''face'' copii!

Ai dreptate, glumetule. Stranepotii, ca nepotii se joaca in alte moduri. :))

danglumetu
danglumetu  •  09 Ianuarie 2024, 08:56
Postat de Van_Basten pe 08 Ianuarie 2024, 09:18

Nu e mai ok sa stai linistit acasa si sa-ti privesti nepotii cum se joaca?! Ce nevoie sa mai ai de nebunia turcilor?!

pardon, stranepotii, ca nepotii ''face'' copii!

danglumetu
danglumetu  •  08 Ianuarie 2024, 20:58

o informatie arhicunoscuta ''umflata'' la rang de articol doar asa, ''sa maninca si gura mea''!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează