OPINII  »  EDITORIAL

Nu-mi retrag cuvintele!

Articol de - Publicat luni, 03 aprilie 2023 15:00 / Actualizat luni, 03 aprilie 2023 15:13

CFR a început gâfâit play-off-ul, probă că după un egal acasă cu Rapid, l-a înregistrat și pe al doilea, 1-1 la Craiova. Acesta trebuie socotit însă norocos, nu și primul?, deoarece Universitatea nu numai că a controlat întâlnirea, 68% posesie, 15-0 la cornere!, dar a și ratat în prelungiri ocazii imense. 

Mai întâi Scuffet a respins providențial șutul lui Gajkov, apoi Raul Silva a trimis mingea în bară. Ca atare, replica lui Eugen Neagoe, „Au fost mai buni ca noi numai la aruncările de la margine”, n-a surprins. Ea a însemnat mai degrabă o constatare decât o ironie.

În condițiile în care a repetat evoluțiile modeste din 2023, neconvingătoare, campioana poate invoca în apărarea ei doar faptul că Universitatea a egalat pe „Oblemenco” după o fază controversată. Pe care Marcel Bârsan și Radu Ghinguleac din camera VAR au judecat-o în favoarea gazdelor.

Asta deși înainte de golul lui Koljici, A. Ivan a părut în ofsaid, nu pe aceeași linie cu Cr. Manea, remarcă făcută și de comentatorii DigiSport în transmisie directă. Impresia a fost că, având corpul înclinat, căpitanul Craiovei s-a aflat mai aproape de poarta lui Scuffet. Implicit, că liniile trasate de VAR au indus în eroare.

Întrucât în finalul partidei de 2-2 cu Rapid, la o fază la fel de discutată, formației sale i s-a anulat golul înscris de Maglica, pentru un ofsaid îndelung contestat de clujeni, evident că Dan Petrescu n-a scăpat prilejul de a ataca VAR-ul. De a-i reproșa că tranșează toate fazele discutabile în una și aceeași direcție, împotriva CFR-ului!

Atât însă. Pentru că, în rest, explicațiile „Bursucului” că jucătorii introduși de el pe parcurs au dezamăgit și „n-au CV” au stârnit zâmbete. Referirea vizându-i în special pe Petrila și pe Janga, căci Hoban, Țâru și Yeboah au intrat foarte târziu, ultimii doi în minutul 87. Și-atunci, ce să le mai ceri?!

Petrescu n-a descoperit America. Deoarece nu constituie o noutate amănuntul că un campionat se câștigă cu lotul, nu cu echipa. Și că băncii îi revine un rol important, uneori hotărâtor. 

Dar cine-i de vină, a cui e răspunderea, că rezervele Clujului, mai puțin bravul Hoban, care merge pe 41 de ani!, au dat un randament mai slab decât cele ale Universității?! Nu cumva însuși Dan Petrescu i-a adus în Gruia pe fotbaliștii pe care-i urechează astăzi?! Pentru că nu-i de crezut, exclus, ca vreunul să fi ajuns la echipă fără încuviințarea lui.

Altădată o forță, un buldozer, CFR e în evidentă pierdere de viteză. Se impune din ce în ce mai greu și mai rar. Scrâșnit. Din care motiv nici nu mai trebuie considerată, părerea mea, principala candidată la titlu. A rămas doar una dintre pretendente.

Nu-mi retrag cuvintele!
Universitatea Craiova - CFR Cluj

Vă reamintesc ce scriam aici pe 7 februarie, „CFR arată rău și, cu excepția succesului confortabil de la Ovidiu (n.a. 3-0 cu Farul), se chinuie meci de meci... Joacă bătrânește. Previzibil. Urât”. 

Nu-mi retrag cuvintele, doar vă întreb dacă se confirmă ori ba ce scriam în urmă cu aproape două luni? Ce credeți?


Comentarii (49)
Karma
Karma  •  05 Aprilie 2023, 17:40
Postat de Chris.Dumitrescu pe 05 Aprilie 2023, 15:47

Nu te-ai saturat? Ca o moară stricată, ca un pick-up stricat aceleasi prostii! Nu stiu pentru cine scrii aceste lucruri? Crezi ca fotbalistii citesc presa sportiva? Fii sigur ca cei de la CFR Cluj nu citesc aceasta fițuică. Pentru noi cititorii? Pe noi nu ne impresionezi chiar deloc. Știm că furi curent!

Fugi ma si plimba-te ...ca sigur ai nevoie :))) Daca nu te intereseaza...treci mai departe! Daca te deranjeaza...e bine...si daca ai argumente sa ma contrazici ....fa-o :))))

parpalache
parpalache  •  05 Aprilie 2023, 15:51

He he he!Pai matale exact asta faci in fiecare articol!Prima parte zici int-un fel,iar in final„iți lași loc de bunaziua”!

Chris.Dumitrescu
Chris.Dumitrescu  •  05 Aprilie 2023, 15:47
Postat de Karma pe 04 Aprilie 2023, 16:28

Cat poti si tu..atata poti :))) Pai tu razi de Craiova cand voi ati fost de 3 ori eliminati in primele tururi preliminare ale cupelor europene? Iar sezonul asta ...voi erati eliminati din preliminarii inainte ca restul echipelor noastre sa inceapa sa joace :))) Sau crezi ca se uita "performanta" PiUnMic Erevan? :))))) Razi de FCSB cand voi ati jucat cu locul 16 din Turcia si ati obtinut 0 puncte si 0 goluri marcate in dubla mansa? Cand abia ati scos un egal muncit cu Inter..aia andoranii :))) Deci despre ce vorbim ?

Nu te-ai saturat? Ca o moară stricată, ca un pick-up stricat aceleasi prostii! Nu stiu pentru cine scrii aceste lucruri? Crezi ca fotbalistii citesc presa sportiva? Fii sigur ca cei de la CFR Cluj nu citesc aceasta fițuică. Pentru noi cititorii? Pe noi nu ne impresionezi chiar deloc. Știm că furi curent!

Vezi toate comentariile (49)
Comentează