OPINII  »  EDITORIAL

Un risc asumat

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat miercuri, 17 aprilie 2024 16:05 / Actualizat miercuri, 17 aprilie 2024 16:42

Rapid l-a concediat pe Bergodi și l-a înlocuit cu Lobonț, avansat din postul de antrenor al portarilor giuleșteni. O demitere menită să satisfacă și să mai calmeze galeria, care ajunsese să scandeze din ce în ce mai zgomotos "Demisia! Demisia!".

Trebuie c-a mulțumit-o, dar numai pe jumătate. Deoarece fanii au lăsat să se înțeleagă, n-au ascuns, că l-ar vrea A1 pe Șumudică, liber după despărțirea de Gaziantep.

Acesta fiind recunoscut, poveste veche, ca devotat trup și suflet culorilor vișinii, spiritului din Grant. Probă că a mărturisit, după ieșirea din peisaj a lui Bergodi, că "Discut cu două echipe din Turcia, dar Rapid este tot ce-mi doresc pe lume". Frumoasă declarație de dragoste, emoționantă. Dar Șumi mai are de așteptat.

Nu știu câtă răbdare îi va trebui. Destulă în condițiile în care Șucu et Co. au ținut să precizeze, mesaj cu adresă explicită, că Lobonț va rămâne pe bancă și în stagiunea următoare dacă va reuși calificarea într-o cupă europeană.

Un risc asumat
Bogdan Lobonț, antrenorul interimar al Rapidului // foto: Facebook @ FC Rapid 1923

De altfel, ultimul obiectiv ce mai poate fi atins după ce cucerirea titlului s-a dovedit încă o dată o căciulă prea mare pentru Rapid.

Să convenim că instalarea lui Lobonț a surprins. Cu atât mai tare cu cât nu-i de presupus că elemente de ordin material au decis avansarea celui care, cu 85 de prezențe în națională, trebuie considerat, nu-i vreun bilet de favoare, unul dintre cei mai importanți portari din istoria fotbalului nostru.

Atât că una-i una și alta-i alta. În ciuda meritelor lui, Lobonț n-a convins ca antrenor până la 46 de ani, împliniți pe 18 ianuarie. Retras de pe gazon în 2018, fostul goalkeeper al Corvinului, al Rapidului și al lui Dinamo, dar și al lui Ajax, al Fiorentinei și al Romei, a antrenat puțin și fără ecouri: 8 luni la U Cluj în 2018-2019 și 10 la selecționata U20 în 2021-2022. Însumate, 27 de meciuri oficiale, 16 victorii și 9 înfrângeri, bilanț umbrit de ratarea promovării în L1 cu "șepcile roșii".

Altfel zis, cel poreclit cândva "Pisica" va debuta sâmbătă ca tehnician în primul eșalon. Misiune cu atât mai dificilă cu cât Rapid o va întâlni chiar pe FCSB, noua campioană a României. De aici și concluzia că Șucu a riscat mergând pe mâna lui Lobonț. Un risc asumat, o fi gândit patronul Mobexpertului că nu mai are nimic de pierdut?, vă las pe dumneavoastră să răspundeți.

Ascultând galeria numai pe jumătate, l-a mazilit pe Bergodi, dar n-a apelat la Șumudică, Șucu a intenționat să-i plătească o poliță acesteia pentru vina ei în căderea Rapidului. Și-a adus aminte că, refuzând să-i încurajeze pe vișinii la 1-2 acasă cu Farul, galeria a contribuit la declanșarea prăbușirii. A părăsit echipa, chiar a trădat-o, exact când avea mai multă nevoie de simpatie, de sprijin. Așa ceva se uită greu și se iartă și mai greu.


Comentarii (27)
Husar.Vasile.Alexandru
Husar.Vasile.Alexandru  •  18 Aprilie 2024, 17:44

Gsp

armand
armand  •  18 Aprilie 2024, 17:11
Postat de Silv1U pe 18 Aprilie 2024, 13:07

"o pălărie cam mare" - una dintre expresiile preferate ale lui nea Ovi. :o))) Văzând jobenul cu care te afișezi la avatar, 3 să recunoaștem că tu ești cel mai în măsură să ne spui dacă Rapid e sau nu e "o pălărie prea mare" pentru Loby. Totuși... dacă e să fim realiști, nu e ca și cum ar avea 8 titluri de campioană-n palmares, cum aveți voi. Să fim serioși, armande: Rapidul n-a fost "o pălărie mare" nici măcar pt Miță Iosif. Așa că aici îmi permit să te contrazic. În rest, jos pălăria pt comentariu. Dar probabil te doare-n pălărie de aprecierile unui pinguin cu stema Stelei la profil. :o(((

Raspund la orice afirmatie pertinenta, indiferent de apartenenta celui care ma interpeleaza. Vorba lui Cantona vis-a-vis de echipa cu care tii! In rest, ma surprinde mereu Rapidul ( nu ca n-as avea surprizele mele din Gruia!) D. Sucu , din putinele informatii pe care le am, pare din alt aluat. Toate cele bune!

IonSaliu
IonSaliu  •  18 Aprilie 2024, 16:25

OT — Off-Topic — Nu la acest subiect, dar relevant (vezi poziția autorului). O întrebare pentru directorul publicaţiei. Oare Cupa României nu înseamnă NIMIC? Nicio rubrică în ediţia de azi a GSP nu face nici măcar aluzie la prima semifinală a Cupei României. Orice semifinală a Cupei României, chiar dacă ar fi de slabă calitate, merită cel puţin un articol în publicaţia sportivă primă a României. Ca să nu menţionez că semifinala Corvinul Hunedoara – FC Voluntari a fost clar peste nivelul mediu al SuperLigii. Şi iacătă câte rubrici şi articole aici, azi, în GSP, despre fleacuri uneori! Multe despre acel ultra meci, ultra plictisitor, din UCL: City – Real Madrid. Fără mofturi, Corvinul Hunedoara a jucat mai frumos decât Real în jocul lor ca din anii 1960s Italieni!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează