OPINII  »  EDITORIAL THEODOR JUMĂTATE

Italia la Euro. Așa a vrut UEFA

Editorial Theodor Jumătate
Editorial Theodor Jumătate

Articol de - Publicat marti, 21 noiembrie 2023 10:13 / Actualizat marti, 21 noiembrie 2023 10:16

Cum ar fi fost un turneu final continental fără deținătoarea trofeului? Și a apărut Gil Manzano. La fel cum nu se putea ca Anglia să nu joace pe ”Wembley” finala precedentului Euro. Și a apărut Danny Makkelie. Pentru binele UEFA

Italia a fost aproape să rateze al doilea turneu final consecutiv. După CM 2022, CE 2024. Dar era campioana Europei, cum să nu joace deținătoarea trofeului competiția continentală?

"Ar fi un dezastru ca Italia să nu se califice", spunea de curând Aleksander Ceferin, președintele UEFA. Și "dezastrul" nu a avut loc. UEFA a vrut să aibă squadra azzurra la Euro și o are. La fel cum a vrut Anglia în finala precedentului Euro, pe "Wembley", și a avut-o. Tot cu un arbitru, tot legat de un penalty.

Un penalty văzut când nu era

Pe 7 iulie 2021, Anglia era într-o situație periculoasă. Egal în prelungirile semifinalei cu Danemarca, îndreptându-se spre penaltyuri, unde s-ar fi putut întâmpla orice. Risca să piardă și să nu joace ultimul act de Euro la ea acasă, în "templul fotbalului". Cum ar fi fost finala de la Londra fără Albion?

Și atunci a apărut "centralul" olandez Danny Makkelie, care a inventat un penalty după ce Sterling a plonjat lângă Jensen, VAR n-a comentat nimic, era tot batav, a înscris Kane, Anglia a câștigat și a mers mai departe, cum era prevăzut. Spre bucuria UEFA.

Un penalty nevăzut când era

Pe 20 noiembrie 2023, Italia era în mare primejdie. Dacă ar fi pierdut la Leverkusen în fața Ucrainei, calificarea directă la Euro era compromisă.

Chiar putea să piardă, pentru că Ucraina a avut penalty în prelungiri. Așa a fost, Cristante l-a faultat pe Mudryk, așa s-a văzut și pe stadion, și la toate televizoarele lumii. Însă cine trebuia să vadă a închis ochii.

Italia la Euro. Așa a vrut UEFA

Pentru spaniolul Jesus Gil Manzano, totul a fost corect. Cristante doar l-a mângâiat pe Mudryk, iar ucraineanul s-a aruncat în bazin ca Sterling în semifinala ultimului Euro. În concluzie, arbitrul iberic nu a reacționat, cum nu a comentat nimic nici VAR, doar era tot spaniol.

Precum Makkelie, Manzano nu a vrut să analizeze faza și spectacolul s-a încheiat cu Italia la Euro. Nu mai e niciun "dezastru". Spre liniștea UEFA.


Comentarii (20)
VardyParty
VardyParty  •  24 Noiembrie 2023, 16:42
Postat de temujin pe 21 Noiembrie 2023, 13:00

Money talks!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Haha1989
Haha1989  •  22 Noiembrie 2023, 22:57

Baiatule, Ucraina are nevoie de soldați, dute pe front, acolo poți dovedi loialitatea fata de ei. Bafta!

Daniel_ua
Daniel_ua  •  21 Noiembrie 2023, 20:16

Ucrainienii se vor intoarce linistiti la echipele de club. In Ucraina ultima grija este calificarea la campionatul european de fotbal. Cand Mudrik a cazut in careu alti ucrainieni au murit pe front.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează