OPINII  »  ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD 1-1

Minutul 12 din România - Irlanda de Nord

Alexandru Barbu, jurnalist GSP
Alexandru Barbu, jurnalist GSP

Articol de - Publicat sambata, 23 martie 2024 11:34 / Actualizat sambata, 23 martie 2024 11:39

Florinel Coman face ce ar fi trebuit să facă toata cariera ca acum să evolueze la un club mare din Europa

A fost un amical slab. În afara reușitelor lui Man, buchetul de griji e imens: ce se va întâmpla la Euro dacă vom juca la fel, cu aceiași jucători? Sperăm doar că o vom dibui exact ca în preliminarii. Edi, ne bazăm pe tine!

Care Florinel vrei să fii?

Nu e o analiză a meciului, nici măcar prezentarea unei faze-cheie. Dar pentru cariera lui Coman ar putea însemna ceva.

Golgheterul FCSB aproape că n-a existat pe Arena Națională. Cu un număr oarecare pe spate, 25, Florinel a jucat ca un fotbalist oarecare. Numai că atacantul lateral stânga nu e orice jucător. Are calități excelente: forță, viteză, tehnică, execuție. Rar le vezi, simultan, la un fotbalist român. La 25 de ani, ar fi trebuit să vină la București doar în vizită, însă accidentările și apucăturile de elev răsfățat dintr-o clasă mediocră l-au încurcat. Răsfățat de patroni, antrenori, patroni-antrenori.

În fotbalul nostru, dacă ești bun, faci ce vrei. Dai din mâini, înjuri colegii, arbitrii, nu joci decât în ultimii 30 de metri. E rețeta perfectă, de la juniori până la seniori. Așa ai toate șansele ca la 25 de ani să fii MVP-ul Ligii 1, diamantul liderului, golgheterul competiției.

Minutul 12 din România - Irlanda de Nord

La FCSB, Coman participă la faza defensivă când are chef, e șeful tuturor de pe teren și de pe banca tehnică. Nici aseară nu l-a ajutat mereu pe Manea, abandonat însă mai ales de selecționer în partea stângă a apărării.

Dar în minutul 12...

  • Răzvan Marin comite o greșeală mare, pierde balonul într-o zonă riscantă;
  • Coman, încercuit, reacționează perfect, orice scouter abil și-ar nota faza asta;
Minutul 12 din România - Irlanda de Nord
  • Irlanda de Nord pleacă pe contraatac. Chiar din spatele lui Coman se lansează racheta Conor Bradley. Puștiul lui Liverpool are o viteză superioară lui Florinel și îl depășește pe român;
  • Însă Coman a lăsat fițele la Berceni și aleargă 60 de metri ca să evite un gol. Dublat de Burcă, fostul copil-minune al lui Hagi intră prin alunecare și îl blochează într-un final pe Bradley.
Minutul 12 din România - Irlanda de Nord

De obicei, Coman s-ar fi oprit în jumătatea adversă și l-ar fi muștruluit pe colegul care a pierdut mingea. Și tot ar fi fost giuvaierul FCSB. Pentru că e suficient ca să strălucești în România, eventual să le iei milioane saudiților, dar în fotbalul care contează ai avea interzis. Așa cum a avut Coman până acum.

E deja târziu, Florinel nu mai e un fotbalist promițător de 19 ani, dar, cine știe?, poate încă e monitorizat de cluburi serioase din Vest. Sigur e urmărit de majoritatea copiilor care azi încearcă să-i copieze stilul, ar trebui să fie un exemplu. Mai ales de învățat, nu neapărat de urmat.


Comentarii (60)
rikiriki365
rikiriki365  •  25 Martie 2024, 16:59

Nu prea mai urmăresc fotbalul de multi ani, dar din ce am văzut, Hagi face o treaba foarte bună la Viitorul. Mulți îl blamează pentru eșecul cu Slovenia, dar nici nu ma mira, pentru ca sunt pătimași sau nepricepuți. Nationala a jucat bine, dar n a întrat....Hagi a fost țapul ispășitor ca suntem tâmpiți.

dinamo100
dinamo100  •  25 Martie 2024, 15:55

Intr-adevar, a fost o faza uimitoare pentru F. Coman, m-am mirat si eu, mai ales ca la finalul cursei a facut un tackling salvator. Totusi, ideea de baza ramane: ce sanse are sa joace intr-un campionat puternic? La turci macar.

tk2014
tk2014  •  25 Martie 2024, 14:33

coman pateste la nationala ce patesc altii la fcsb cu el sau, inainte, cu marele fotbaliator tanase. asa cum el la fcsb nu pasa lui compagno ( acum lui luis phelipe sau miculescu), astia de la nationala il vad pe el ca pe unul in plus.

Vezi toate comentariile (60)
Comentează