SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

A bătut doi campioni olimpici! Înotătorul Robert Glință a triumfat într-un concurs important din SUA

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 24 octombrie 2017 13:12

Robert Glință, speranța înotului românesc, a întrecut doi medaliați cu aur la JO și a câștigat proba de 100 m spate într-un concurs ținut în SUA.

Plecat la colegiu în SUA, unde studiază la University of South California, Robert Glință, 20 ani, a reușit un rezultat mare într-o cursă specială. Cea de 100 yarzi (91m) spate din cadrul College Challenge, un concurs în care sportivi de colegiu s-au duelat cu înotătorii din lotul național al Statelor Unite ale Americii.

Iar cursa preferată a românului avea chiar doi campioni olimpici la start: Matt Grevers, 4 medalii de aur la JO, aur la 100 m spate în 2012, și Ryan Murphy, 3 medalii de aur în 2016, dintre care una în această probă.

Și un alt român câștigător

Cu un timp de 45.97, Glință, care a făcut parte din echipa denumită Pac-12, i-a depășit pe cei doi, care au reușit doar 46.10, respectiv 46.15. Cel mai bun înotător al României, locul 8 în finala aceleiași probe de la Rio de Janeiro, site-ul de specialitate swimswam.com a remarcat performanța "bobocului" în concursul ținut în weekend la Los Angeles.

Mai mult, în proba de 200 m spate, ștafeta Pac-12, câștigătoare!, a avut un alt român în concurs, Cătălin Ungur de la University of Utah. Glință s-a transferat în SUA de la Universitatea "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca în vară.

"Când îl vedeam cum conduce, cât de bine le ţine piept acelor coloşi... pur şi simplu nu-mi venea să cred! Am fost copleşită"
Irina Glință, mama sportivului

8 e locul pe care a încheiat Glință finala 100 m spate la Rio 2016

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close