SPORTURI  »  ALTELE  »  DECES

A murit Gheorghe Gușet, multiplul campion balcanic la aruncarea greutății!

foto: Mediafax
foto: Mediafax

Articol de GSP - Publicat luni, 12 iunie 2017 02:15

Multiplul campion balcanic la aruncarea greutăţii, Gheorghe Guşet, a decedat în noaptea de duminică spre luni la doar 49 de ani!

Fostul sportiv a fost operat zilele trecute la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, după ce în cursul zilei de joi, 8 iunie, i s-a făcut rău şi a fost resuscitat de către soţia lui, Lorena Boberschi, şi o persoană care se afla întâmplător în preajmă.

"Acum câteva minute a pierdut bătălia cu viaţa. Se pare că Dumnezeu a avut alte planuri cu tine. Îți mulţumesc pentru toţi cei 21 de ani petrecuți împreună, pentru tot ce am realizat împreună în viaţă şi în sport! Ţi-am promis că voi fi lângă tine mereu și am fost până în ultimul moment al vieții tale.

Te iubesc,aşa cum nu am iubit pe nimeni altcineva și nimeni niciodată nu te va înlocui în inima mea! Drum lin dragostea mea. Dumnezeu să te odihnească în pace, iubirea vieții mele", a fost mesajul soției lui Gușet imediat după ce a primit vestea tragică.

S-a născut a doua oară în 2008

Gheorghe Guşet, unul dintre cei mai valoroşi sportivi pe care i-a avut Sălajul şi România, avea să primească o veste grea în 2008, exact în ziua în care împlinea 40 de ani. În urma unor analize efectuate, medicii au constatat că “Uriaşul din Carpaţi” suferă de insuficienţă renală, având urgentă nevoie de un transplant renal pentru a continua să trăiască.

Au urmat momente cumplite pentru “Marele Guşet”, dar şi pentru cea care-i era alături, Lorena Boberschi, soţia şi fosta sa antrenoare.
Transplantul a fost efectuat la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj-Napoca, operaţia durând aproximativ patru ore. Cel care avea sa-i doneze lui Guşet rinichiul a fost un tânăr de numai 21 de ani, din București, aflat în moarte cerebrală.

Problemele au reapărut în urmă cu câţiva ani, iar “greul” zălăuan a fost nevoit să “viziteze” tot mai des spitalele din Zalău şi Cluj-Napoca.

Gheorghe Guşet a devenit campion naţional la aruncarea greutăţii între anii 1990 şi 2007, de 16 ori campion balcanic, de cinci ori medaliat cu aur la Cupa Europei, a participat la opt ediţii ale Campionatelor Europene şi de cinci ori la Campionatele Mondiale, obţinând în 2006 locul cinci la Campionatul Mondial de la Moscova (cea mai bună clasare a tuturor timpurilor a unui aruncător român de greutate), iar de trei ori a participat la Jocurile Olimpice.

 Gheorghe Guşet activa ca antrenor de atletism la CSM Zalău.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
jim_raynor
jim_raynor  •  12 Iunie 2017, 16:49

Odihneste-te in pace,uriasule! Condoleante familiei!

bakunin
bakunin  •  12 Iunie 2017, 12:44
Postat de ortega pe 12 Iunie 2017, 11:32

RIP Ghiță !

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

831959706877275
Cristian Baltaru  •  12 Iunie 2017, 12:29

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează