SPORTURI  »  ALTELE  »  CM 2015 BEACH SOCCER

A pierdut finala din cauza religiei! Mormon fiind, tahitianul Naea Bennett a refuzat să intre în meciul pentru titlu cu Portugalia

Articol de - Publicat duminica, 26 iulie 2015 00:00

Căpitanul celor de la Tahiti a ținut să-și respecte convingerile religioase, care-i interziceau să joace duminica, iar echipa sa a pierdut cu 5-3 în fața gazdelor lusitane, înfuriindu-i teribil pe fani

Ajuns într-un moment istoric, prima finală mondială de fotbal pe plajă în care s-a calificat cu Tahiti, Naea Bennett a ratat ocazia de a deveni erou. Nu a jucat contra Portugaliei în meciul pentru titlu, deși nu era accidentat, și nici suspendat. Căpitanul, de credință mormonă, a cedat în fața convingerilor religioase care-i interzic strict să lucreze duminica! Și marcase 5 goluri pînă atunci, inclusiv în semifinala cu Italia, cîștigată după loviturile de departajare.

Absența experimentatului atacant de 38 de ani a contat pentru "Tiki Toa", gazdele lusitane impunîndu-se cu 5-3, și fanii polinezieni s-au revoltat. A fost nevoie să intervină federația din Tahiti, care, printr-o scrisoare oficială, i-a invitat pe toți cei ce i-au criticat alegerea să "salute decizia de o mare integritate morală a unui spirit sănătos într-un corp sănătos. Naea Bennett rămîne un exemplu formidabil, prin toate activitățile sale sportive și confesionale".

Nu e caz singular în sport

Înaintea lui Bennett, alți doi performeri cunoscuți au renunțat în momente importante din cauza religiei. Rugbystul neo-zeelandez Michael Jones a refuzat să joace finala CM 1987, iar britanicul Jonathan Edwards s-a retras de la un concurs de săritură în lungime tot din cauza convingerilor sale, ce nu-i permiteau să lucreze în ziua respectivă.

"Dincolo de cazul căpitanului nostru, Federația încurajează pe toți cei 15.210 aderenți ai bisericii să-și urmeze calea spirituală în respectul stabilit de comunitatea respectivă"
Comunicatul federației tahitiene

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
griga77
griga77  •  26 Iulie 2015, 16:25
Postat de red77 pe 26 Iulie 2015, 11:01

cand esti indoctrinat si cu creierul spalat procedezi astfel !

Mai bine ai fi tacut ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

red77
red77  •  26 Iulie 2015, 11:01

cand esti indoctrinat si cu creierul spalat procedezi astfel !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează