SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE DE TINERET

Accidentare gravă în delegația României de la Jocurile Olimpice de Tineret » Sportiva a ajuns de urgență la spital!

Articol de - Publicat joi, 18 ianuarie 2024 15:44 / Actualizat joi, 18 ianuarie 2024 16:04

Kata Mandel (19 ani) va rata Jocurile Olimpice de Tineret Gangwon 2024. Sportiva s-a accidentat grav în timpul unui antrenament de snowboard cross și nu va mai putea concura. COSR a decis ca sportiva să rămână portdrapel pentru Ceremonia de Deschidere de mâine

Vești proaste din Coreea, acolo unde delegația României de snowboard cross se pregătește pentru Jocurile Olimpice de Tineret de la Gangwon.

Kata Mandel a suferit o accidentare gravă în timpul antrenamentului de acomodare cu pârtia. Sportiva a căzut pe mână și a suferit o fractură de apofiză stiloidă cubitală la mâna dreaptă.

Kata a ajuns de urgență la policlinica Satului Olimpic și apoi la Spitalul Universitar Asan. După cosultații și investigații imagistice s-a stabilit diagnosticul. Tot acolo a primit și vestea că pentru ea Jocurile Olimpice de Tineret s-au terminat!

Mâna i-a fost imobilizat cu aparat ghipsat urmând ca vineri să se prezinte la alt control.

Rămâne portdrapel al României la Ceremonia de Deschidere

Șeful delegației României, Florin Mișcă a decis împreună cu conducerea COSR ca sportiva să rămână totuși portdrapel al României la Ceremonia de Deschidere de mâine

Cu Kata Mandel accidentată, Csanáda Bakó-Vilhelem va rămâne singurul reprezentant al României în întrecerile de snowboard și va lua startul în competiția masculină de SBX de sâmbătă.

+8 FOTO

Jocurile Olimpice de Tineret Gangwon 2024 încep în 19 ianuarie 2024 și se vor încheia pe 1 februarie 2024. La competiția din Republica Coreea vor participa sportivi cu vârste cuprinse între 14-18 ani.

Jocurile Olimpice de Tineret Gangwon 2024

  • Vor participa 1900 sportivi reprezentând 70 de națiuni, record față de Lausanne 2020 - 1788 sportivi
  • Din program fac parte  15 discipline sportive în program, 34 de probe sportive, 81 de seturi de medalii
  • Deviza Jocurilor  – ”Grow together, shine forever”
  • Mascota Moongcho, un bulgăre de zăpadă născut din lupta metaforică a mascotelor Jocurilor Olimpice și Paralimpice Pyeongchang 2018 – Soohorang și Bandabi
  • Medaliile au în relief cercurile olimpice încadrate de linii verticale strălucitoare care simbolizează diversitatea și creșterea. Reversul medaliei conține formele de relief ale provinciei  sud-coreene împreună cu fulgi de nea și logo-ul competiției.

Citește și:

Înfruntare EPICĂ la Australian Open » Elena Rybakina a ratat 6 mingi de meci, în cel mai lung tiebreak din istoria Grand Slamurilor!
Australian Open
Înfruntare EPICĂ la Australian Open » Elena Rybakina a ratat 6 mingi de meci, în cel mai lung tiebreak din istoria Grand Slamurilor!
Detaliul observat la Novak Djokovic: „Nu este capabil încă să joace cel mai bun tenis al lui la Australian Open”
COMENTARII
Detaliul observat la Novak Djokovic: „Nu este capabil încă să joace cel mai bun tenis al lui la Australian Open”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează