SPORTURI  »  ALTELE  »  COSR

Alegeri la COSR: 15 noiembrie » Președintele FR de Haltere, Nicu Vlad, va îndeplini funcția de președinte interimar al forului olimpic român după demisia lui Alin Petrache

Articol de - Publicat sambata, 10 septembrie 2016 00:00

Comitetul Executiv al COSR a decis în ședința de ieri ca vicepreședintele Nicu Vlad să asigure interimatul până la Adunarea Generală de alegeri, ce a fost convocată pe 15 noiembrie.

Președintele FR Haltere a precizat însă că deciziile în următoarele 60 de zile nu îi vor aparține lui, ci Comitetului Executiv. "Eu am fost desemnat să conduc Comitetul. Titulaturii mele oficiale îi puteți spune cum doriți, puteți să spuneți și președinte interimar, dar nu știu dacă asta e important. Nu înseamnă că eu voi lua anumite decizii. În orice circumstanțe, COSR trebuie să-și desfășoare activitatea fără sincope, în spiritul valorilor olimpice", a explicat Nicu Vlad la finalul ședinței, adăugând că deocamdată nu este tentat să candideze la președinția COSR. "În două luni vom vedea cine va candida și cine va câștiga. Sunt convins că vor fi destule persoane care se vor înscrie, dar nu pot să dau nume pentru că nu știu", a mai spus fostul halterofil.

La 29 august, Alin Petrache a demisionat din funcția de președinte al COSR asumându-și astfel neîndeplinirea obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, mai exact câștigarea a 6-8 medalii. În aceeași zi și-a depus demisia din funcția de secretar general și Ioan Dobrescu. În locul acestuia a fost numit Florin Mișcă, adjunct fiind Alexandru Epuran, șeful de misiune la ultimele ediții ale JO.

Cei care vor dori să candideze pentru funcțiile din cadrul Comitetului Executiv al COSR, președinte, vicepreședinte, membru, își vor putea depune candidaturile până pe data de 17 octombrie, la ora 18.00.

Au fost viraţi banii medaliaților

Comitetul Executiv al COSR a aprobat ieri și premierile acordate sportivilor clasați pe locurile 1-6 la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, dar și pentru membrii echipelor tehnice. Banii au fost virați în conturile beneficiarilor imediat după ședință. În schimb, procedura prin care medaliații vor intra în posesia autoturismelor Renault va fi finalizată în scurt timp.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează